avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incompatibilitati in activitatea contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incompatibilitati in activitatea contabila

Buna ziua!
Sunt contabil si in acelasi timp functionar public intr-o primarie de comuna. Ca studii, sunt economist, absolvent de ASE.
1.Am fost solicitat sa fac parte din comisia de cenzori a unei Case de Ajutor Reciproc, constituita la nivelul comunei si care face parte din Uniunea Nationala a CAR-urilor.
2.Vecinii mei si-au deschis un ABC prin care desfac produse alimentare si m-au rugat sa-i ajut sa-si conduca contabilitatea, in baza unui contract de munca cu timp partial de 2 ore.
Pot accepta una dintre oferte fara a intra in vreun conflict de orice natura cu functia publica?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 20:55, 26 Februarie 2014
din pacate functionarului public ii este interzis prin lege sa munceasca. intr-o societate sanatoasa la cap functionarul public artrebui sa fie liber sa munceasca cat doreste si ce doreste atata vreme cat isi pronunta conflictul de interese in situatii date si bineinteles cata vreme isi indeplineste atributiile de serviciu conform cu obligatiile contractuale. vezi legea 161/2003 care reglementeaza incompatibilitatile functionarilor publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea funcþiei de consilier juridic miki70_is miki70_is Poate o persoană care este funcţionar public sa exercite şi funcţia de consilier juridic la o societate privată,intră in conflict de interese,de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate sau nu? elenaalbean elenaalbean Va supun atentiei o situatie:Consilierii locali angajati ca padurari in cadrul unei structuri silvice, pot vota in favoarea incheierii unui contract de ... (vezi toată discuția)
Functionar public incompatibil cu functia de presedinte ong. ami6894 ami6894 Buna ziua, am o intrebare legata de incompatibilitatea functionarilor publici cu functia de presedinte ONG. In Ghidul privind incompatibilitatile si ... (vezi toată discuția)