avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expropriere fara temei legal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expropriere fara temei legal

Lasand la o parte partea buna a lucrurilor (ma refer aici la constructia de autostrazi din tara noastra si fara a nominaliza despre care dintre ele este vorba), vreau sa relatez pe scurt o situatie creata: pentru constructia unei variante de ocolire a localitatii se realizeaza un proiect, care nu se dovedeste a fi cel mai ieftin. Peste cateva luni se intocmeste un al doilea proiect, pe un alt amplasament, prin care constructia variantei de ocolire distruge locuintele a circa 11 familii. Dupa cateva discutii si memorii catre proiectantii si executantii soselei, se renunta si la cea de-a doua varianta de proiect si se intocmeste o a treia, mult mai avantajoasa pentru ambele parti, cu pagube mult mai mici (pentru ca spatiu exista pentru ca aceasta lucrare sa nu afecteze decat niste terenuri si nu locuinte). Tragedia incepe abia acum, cand nu cu mult timp in urma, Monitorul Oficial publica lista cu imobilele expropriate, paradoxal, dupa varianta a doua de proiect, in timp ce lucrarile pentru constructia autostrazii s-au facut deja pe varianta a treia de proiect iar imobilele-cladiri au ramas cu mult in urma, nefiind afectate in nici un fel. Sper ca m-am facut inteles, intrebarea este daca mai exista legal vreo modalitate prin care statul roman care s-a improprietarit sau cei vinovati de predarea gresita a documentelor, sa-si recunoasca greseala, iar acele persoane sa ramana totusi proprietare pe agoniseala lor de-o viata, care nu incurca cu nimic constructia acelei sosele. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:56, 27 Ianuarie 2012
L.255-2010, aveţi posibilitatea să:

art.11
6) În situaţia în care, drept consecinţă a revizuirii studiului de fezabilitate, a definitivării proiectului tehnic sau a detaliilor de execuţie, amplasamentul lucrării se modifică, expropriatorul va proceda la actualizarea datelor de identificare a imobilelor supuse exproprierii, prin întocmirea unor documentaţii cadastrale şi actualizarea tabelelor prevăzute la alin. (4), cu respectarea reglementărilor în vigoare.
Deci faceţi o notificare către expropriator, în acest sens. şi solicitaţi-i să facă acest lucru, conform legislaţiei., deoarece este în obligaţia lor să efectueze lucrările de rectificare şi înscriere cadastru(care ar şi costa, inclusiv drumuri la OCPI)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este modalitatea juridica (pasii de urmat) in caz de expropriere ... Mirela Ligia Mirela Ligia Care este modalitatea juridica (pasii de urmat) in caz de expropriere a unui singur apartament (din 5) dintr-o singura constructie ( ni se spune ca suntem un ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru cauza de interes public tothelimit tothelimit Buna ziua, Speta se prezinta in felul urmator. Casa construita in anul 2011, cumparata impreuna cu teren de 400 mp2 in in luna decembrie 2011 cu 45.000 ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru autostrada ciprianpopa2007 ciprianpopa2007 Am un teren intravilan in orasul Arad cu documentatie de urbanism aprobata pe acest teren in vederea construirii unei fabrici de productie cu finantare din ... (vezi toată discuția)