avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate PFA SANDU ADRIANA

Activitate PFA SANDU ADRIANA

Din cate stiu eu, dupa inchierea promisiunii de vanzare-cumparare se plateste un procent din pretul apartamentului, bani pe care ii pierdeti in cazul in care nu semnati contractul de vanzare-cumparare. Sau ati platit numai rezervarea? Fiindca la rezervare, avansul dat nu este chiar insuportabil, raportat la problemele pe care le puteti avea. Din experienta mea (am achizitionat doua imobile cam in aceleasi conditii), cartea tehnica nu prea va ajuta. Toate procesele verbale vor fi completate si semnate corespunzator. Este totusi, ciudat faptul ca nu doreste sa va dea o copie a cartii. Eu am primit copie a cartii tehnice, dar tot am avut probleme. ,,Mexicani', cum spunea cineva inaintea mea... Incercati sa va cautati alt apartament la un alt dezvoltator (sunt in Bucuresti si vreo 3 dezvoltatori romani, din cate stiu eu) ca sa nu pierdeti finantarea de la banca. Pentru problemele ce vor aparea ulterior cu acest dezvoltator, cu siguranta nu veti recupera nimic de la el...asa ca...
Poate fi numit curator unul dintre bunici sau o cunostinta. Eu am avut un caz oarecum asemanator in care a fost numit curator bunicul. Este bine de stiut faptul ca acest curator nu are nici un drept asupra bunurilor, banilor, etc.
Sunt in aceeasi situatie ca si dvs. Eu pentru fiecare deplasare la client, intocmesc ordin de deplasare + foaie de parcurs, ambele semnate si stampilate la client, la care atasez BF combustibil, factura cazare, etc. La control, a fost ok.
Dupa nastere, puteti depune toate documentele pentru a intra in CCC in termen de 60 de zile de la nasterea copilului. Pentru mai multe detalii, puteti parcurge art. 15 din OUG 111 2010 actualizată privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.
Răspuns la discuția Asigurari de sanatate
Contributiile pentru un PFA sunt urmatoarele: 16% impozit finante, 5,5% contributia la sanatate si minimum 253 lei/luna la pensii. Contributia la fondul de pensii nu se mai achita in cazul in care sunteti si angajata cu norma intreaga in alta parte.
In cazul in care clientul dvs este persoana fizica si nu juridică (SRL, SA, institutii) este obligatoriu sa aveti casa de marcat fiscala (deci, sa emiteti bon fiscal )
Răspuns la discuția Infiintare PFA
Nu trebuie sa garantati cu un bun personal la deschiderea PFA-ului. Insa, daca nu va platiti impozitele, datoriile de orice fel, vi se poate pune poprire pe orice fel de bun pe care il aveti sau pe orice cont pe care il detineti, ca persoana fizica. Daca nu detineti proprietati sau bunuri si nu va platiti datoriile, vi se poate pune poprire pe un eventual salariu.
Declaratiile pentru PFA-uri se depun cu CNP (D 200, D 220, D 600)
Răspuns la discuția Bon fiscal
Da, va trebuie casa de marcat. In orice fel de activitate in care se livreaza ceva (produse sau servicii) persoanelor fizice trebuie bon fiscal.
Răspuns la discuția Recunoastere paternitate
Stimate Domn,
Calmati-va! Nu negati totul de la inceput. Daca mama mai are si alti copii cu tati diferiti, iar dvs cu sotia dvs nu aveti copii, priviti lucrurile ca pe o oportunitate. Faceti testul de paternitate. Daca nu este copilul dvs, nu e nici o problema. Daca este copilul dvs, cu atat mai bine. Aveti sansa dvs si sotia dvs sa deveniti parinti si sa va bucurati de copil, daca reusiti sa va intelegeti cu respectiva femeie. Nu cred ca doamna - sotia dvs - va respinge copilul.