avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Activitate annny

Activitate annny

Răspuns la discuția licitatie publica
dati mai multe detalii asupra evenimentului produs pentru a va indruma corect, e inadmisibil sa nu fiti primita la sedinta de deschidere in aceste circumstante.
Autoritatea are obligatia deschiderii ofertelor la data, ora si locul indicate in anuntul /invitatia de participare si orice ofertant are dreptul de a participa la deschiderea ofertelor.
Cu atat mai mult, in cadrul sedintei de deschidere a ofertelor, nu este permisa respingerea niciunei oferte, cu exceptia celor care au fost depuse dupa data si ora limita de depunere sau la o alta adresa si a celor care nu sunt insotite de garantia de participare in cuantumul, forma si avand perioada de valabilitate solicitate in documentatia de atribuire.
In cazul in care valoarea estimata a contractului ce urmeaza a fi atribuit nu depaseste pragul valoric de 15000 euro/an, in temeiul dispozitiilor prevazute la art.19 din OUG nr.34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, aveti dreptul de a achizitiona direct produse, servicii sau lucrari, neavand obligatia aplicarii unei proceduri, achizitia realizandu-se pe baza de document justificativ ( spre exemplu, factura fiscala, neexistand obligativitatea incheierii unui contract).
Daca nu indepliniti cerinta de calificare privind demonstrarea exeperientei similare integral va recomand sa apelati la sustinerea acesteia de catre o terta parte (insa in acest caz experienta similara va fi dovedita ori de ofertant integral ori de tert integral - nu se cumuleaza); demonstrarea experientei prin cumul se ia in calcul numai in cazul asocierii ofertantilor.
In ceea ce priveste indeplinirea experinetei similare si de catre subcontractanti, pentru a evita descalificarea, rog aveti in vedere dispozitiile art. 11 alin 7 din HG nr.925/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Sigur ca da. Puteti aplica oricare din procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica, achizitia directa este un drept al autoritatii contractante (nu o obligatie) de care puteti face uz, dispozitiile legale incidente in materia achizitiilor publice nu interzic aplicarea procedurilor, alegerea aplicarii acestora ramanand la aprecierea autoritatii contractante.
Legea nr.278 din 24.12.2010 privind aprobarea OUG nr. 76/2010 pentru modificarea şi comple­ta­rea OUG nr. 34/2006 modifica pragurile valorice prevazute la art.124 din OUG nr.34/2006 astfel:
a) pentru contractul de fur­ni­za­re: 125.000 de euro (fata de 100.000 euro)
b) pentru contractul de servicii: 125.000 de euro;
c) pentru contractul de lucrări: 4.845.000 de euro (fata de 1.000.000 euro)
Conform reglementărilor din Legea 278/2010 (art. 124) „Auto­ri­ta­tea contractantă are dreptul de a aplica procedura de cerere de oferte numai în cazul în care valoarea estimată, fără TVA, a contractului de achiziţie publică este mai mică decât echivalentul în lei al pragurilor susmentionate.

In ceea ce priveste aplicarea unei proceduri pentru atribuirea contractului de achizitie publica, chiar daca valoarea estimata se incadreaza in prevederile art.19 din OUG 34/2006 si nu implica obligatia aplicarii unei proceduri, achizitia realizandu-se pe baza de document justificativ ( spre exemplu, factura fiscala, neexistand obligativitatea incheierii unui contract), ramane la aprecierea dvs. aplicarea acesteia.