avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate Laura Mata

Activitate Laura Mata

Răspuns la discuția Taxa de poluare auto
Taxa pe poluare auto este o taxa ilegala. Ati putea evita plata acesteia prin formularea unei actiuni in instanta sau, daca o platiti, ati putea sa solicitati restituirea taxei plus dobanda.
Răspuns la discuția succesiune
In concurs cu sotul supravietuitor, descendentii defunctului, indiferent de nr. acestora, culeg impreuna trei sferturi din mostenire. Partea din mostenire care li se cuvine descendentilor se imparte intre acestia in mod egal, cand vin la mostenire in nume propriu, sau pe tulpina, cand vin la succesiune prin reprezentare.
Daca veti ajunge in instanta, solutia va depinde de probatoriul administrat in cauza.
Răspuns la discuția donatie
Banii proveniti din vanzarea terenului mostenit reprezinta bun propriu. Prin urmare, puteti dispune de ei oricum doriti.
Pentru obtinerea unui raspuns, ar trebui sa dati mai multe informatii.
Răspuns la discuția Cumparare bun mostenit
Daca apartamentul respectiv este un bun mostenit, chiar si in timpul casatoriei, este bun propriu , iar proprietara poate vinde fara acordul sotului.
Răspuns la discuția Suspendarea executarii silite
Din mesajele dvs. se intelege ca al dvs. creditor nu a pornit executarea silita. Atunci ,de ce ati depus cerere de suspendare a executarii silite?
Ati formulat recurs impotriva unei hotarari definitive si irevocabile?
Recursul declarat împotriva unei hotarari irevocabile a unei instanţe de recurs este inadmisibil.
Oricum, pana la solutionarea cererii de suspendare a executarii , creditorul poate porni executarea impotriva debitorului.
Răspuns la discuția recurs sau apel
De unde ati inteles dvs. ca trebuie sa depuna intampinare?
Răspuns la discuția recurs sau apel
Prin intampinare , paratul raspunde in scris la pretentiile formulate de reclamant prin cererea de chemare in judecata.
Potrivit art. 115 C. proc. civ.:" Întâmpinarea va cuprinde:

1.numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar. Dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător;

2.excepţiile de procedură pe care pârâtul le ridică la cererea reclamantului;

3.răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;

4.dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt de cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor, dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a fiind aplicabile în mod corespunzător;

5. semnătura."
































Răspuns la discuția Competenta executare silita
Potrivit art. 373 C. proc. civ. :"(1)Dacă prin lege nu se dispune altfel, hotărârile judecătoreşti şi celelalte titluri executorii se execută de executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel în care urmează să se efectueze executarea ori, în cazul urmăririi bunurilor, de către executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel în care se află acestea. Dacă bunurile urmăribile, mobile sau imobile, se află în circumscripţiile mai multor curţi de apel, este competent oricare dintre executorii judecătoreşti care funcţionează pe lângă una dintre acestea."

Executarea silita se poate face si prin poprire.
Prezentati-va la executor si incercati sa obtineti esalonarea.