avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate mrbigrama

Activitate mrbigrama

Răspuns la discuția Predarea Inregistrarilor Video
Mulțumesc mult. Apreciez.

Emilika40 a scris:

Bună ziua,

Sunteți obligați să răspundeți la astfel de solicitări doar dacă vin de la autoritățile statului - organele de cercetare penală sau o instanță.

Predarea Inregistrarilor Video in vederea probabrii plangerii penale.
Buna ziua. In Parcarea societatii noastre , s-au batut doi tineri de 18 ani. Unul dintre ei , printr-un avocat, la actionat in instanta pe celalalt. Avocatul a facut o cerere catre unitatea noastra , pentru a ii preda inregsitrarea video.
Trebuie neaparat predata copie dupa inregistrare?
1. Camera nu inregistreaza locul respectiv.
2. Nu ar trebui sa vina aceasta cerere de la politie? E obligatoriu sa inmanan inregistrarea dlui avocat?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea neclaritate.
Asociatia de locatari are un fond de rulment. De un cuantum " x"
Se doreste o cheltuiala de y, pentru achizitiinarea unui nou interfon, mai performant. (in conditiile in care cel existent este perfect functional)
1. Proprietarii de apartamente din cadrul asociației au dreptul sa afle suma totala a fondului de rulment? Se poate face public suma fondului total?
2. Este legala cheltuirea( desi aprobata in sedinta proprietarilor) fondului de rulment, in acest scop, interfon.
Va multumesc, dar daca acum il vand la randul meu, vanzatorul este pacalit??? Este moral spre a-l pune la vanzare in conditiile descrise mai sus?
am gresit, imi cer scuze, e intravilan, nu intraurban. Proprietarul a spus ca e construibil, dar normal, a spus, in vorbe, nu scris. Dupa cum am mentionat, am aflat ca primaria nu poate da autorizatie de construire, dupa ce l-am cumparat.
Nu se poate considera "viciu ascuns". Terenul a fost "inspecat si analizat" vizual, dar nu s-a putut constata acest inconvenient, va multumesc
Buna ziua,
Apelez la experienta dvs in a va ruga sa-mi datinun sfat in ceea ce priveste anulare unui contract vanzare cumparare.
Am cumparat un teren interurban cu , 7 mii de euro. In contract vanzatorul a trecut doar 1000 euro, pe motiv ca ar fi taxele pt el mai mici. Dupa ce actul a fost incheiat am aflat de la primarie ca terenul este interurban dar totusi nu se poate construi pe el. In mai putin de 100 de metri de el se afla o ferma de pasari , si nu se pot da avize de la mediu, sanatate publica, asociatia veterinara, chiar si primaria , printr-o hotarare definitiva , conform unui "PUG" se consemna ca nu e construibil. Scrie si pe certificatul de urbanism acelasi lucru.
Vanzatorul a ascuns aceste informatii , iar acum refuza sa restituie banii, pe motiv ca el a fost corect, vina e a mea ca nu m-am dus sa ma interesez inainte.
Se mai poate anula contractul de v-c , si daca da, am sanse sa-mi recuperez toti 7000 euro sau doar ce e scris in contract 1000 euro?
Va multumesc anticipat
Buna seara,
Apelez la experienta D-vs poate ma puteti ajuta sa aflu mai multe detalii:
Dorind sa ma inscriu la o licitatie publica a unui apartament, am aflat ca apartamentul in cauza este o mostenire. Mostenitorii sunt 3 la numarX Y si Z.
X si Y vor cota parte , dar Z ,care locuieste in respectivul apartament ,nu e de acord sau nu da cota parte ...din diferite motive (necunoscute). Respectivul apartament este scos la licitatie de Executor judecatoresc.
Dupa castigare licitatiei si dupa ce platesc pretul si se elibereaza actul de adjudecare :

1. Domul Z poate sa mai faca ceva sa recastige apartamentul ? (O intelegere cu X si Y sau contestatii?)
2. Exista posibilitatea, ca dupa ce am cumparat apt., sa ma trezesc ca sunt dat afara din din el si sa pierd banii ?
3. Cam cat ar putea "trage de timp " Domnul Z , prin contestatii sau alte metode, evacuarea Apart.?
4. Impozitul pe tranzactie (2 -3 %) cine il plateste?
5. Daca impozitul pe tranzactie trebuie platit de cel ce a fost executat silit si totusi refuza s-o faca , s-ar putea sa mi se respinga inscrierea in CF?
6. O data cu apartamentul inscris in Cartea Funciara, si cu Z refuzand evacuarea, o sa am "voie" sa debransez apartamentul de la toate utilitatile, pana Z accepta sa evacueze sau ar fi "normal" sa apelez la un un executor judecatoresc pt evacuare silita?