avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare pt neinformare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare pt neinformare corespunzatoare a cumparatorului, DOL sau inselaciune

Buna ziua,
Apelez la experienta dvs in a va ruga sa-mi datinun sfat in ceea ce priveste anulare unui contract vanzare cumparare.
Am cumparat un teren interurban cu , 7 mii de euro. In contract vanzatorul a trecut doar 1000 euro, pe motiv ca ar fi taxele pt el mai mici. Dupa ce actul a fost incheiat am aflat de la primarie ca terenul este interurban dar totusi nu se poate construi pe el. In mai putin de 100 de metri de el se afla o ferma de pasari , si nu se pot da avize de la mediu, sanatate publica, asociatia veterinara, chiar si primaria , printr-o hotarare definitiva , conform unui "PUG" se consemna ca nu e construibil. Scrie si pe certificatul de urbanism acelasi lucru.
Vanzatorul a ascuns aceste informatii , iar acum refuza sa restituie banii, pe motiv ca el a fost corect, vina e a mea ca nu m-am dus sa ma interesez inainte.
Se mai poate anula contractul de v-c , si daca da, am sanse sa-mi recuperez toti 7000 euro sau doar ce e scris in contract 1000 euro?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mrbigrama , utilizator 16:38, 20 Iunie 2013
Consider ca aveti o reala problema cu pretul, pe de o parte, iar pe de alta parte, daca prin "interurban" intelegeti extravilan apreciez ca data fiind aceasta categorie de folosinta ,arabil extravilan si nu curti constructii, aveati suficiente date pentru a concluziona ca pe acest teren nu puteti construi. In fine, este doar o opinie.
am gresit, imi cer scuze, e intravilan, nu intraurban. Proprietarul a spus ca e construibil, dar normal, a spus, in vorbe, nu scris. Dupa cum am mentionat, am aflat ca primaria nu poate da autorizatie de construire, dupa ce l-am cumparat.
Nu se poate considera "viciu ascuns". Terenul a fost "inspecat si analizat" vizual, dar nu s-a putut constata acest inconvenient, va multumesc
ªanse minime. Informaţiile ascunse sunt, de fapt, publice. La îndemîna oricui. PUG nu este secret, el se adopta prin Hotarare a consiliului local, aveaţi posibilitatea de a vă interesa la primărie despre situaţia terenului, puteaţi solicita oricînd informaţii.

Cît despre recuperarea preţului real, luaţi-vă gîndul...

Va multumesc, dar daca acum il vand la randul meu, vanzatorul este pacalit??? Este moral spre a-l pune la vanzare in conditiile descrise mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan devenit extravilan Anniko Anniko Am cumpărat un teren intravilan in anii 90, iar în 1999 am trecut pe numele nostru prin sentinţă civilă. În toate acte oficiale legale emise de ... (vezi toată discuția)
Mai pot construi casa conform certificatului de urbanism? Mihai2008 Mihai2008 Am cumparat un teren intravilan construibil cu certificat de urbanism in care se specifica destinatia pentru locuinte. Dupa un an si ceva am vazut ca primaria ... (vezi toată discuția)