avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate barbone_2006

Activitate barbone_2006

Răspuns la discuția Firma resurse umane
Multumesc mult
Buna ziua.
O societate care se ocupă de resurse umane( in principiu contracte de munca, acte adiționale etc dar și transmiterea revisalului) este obligată să aibă un angajat cu minim 8h? Asociatul se poate ocupa de activitatea societății fără a avea contract de munca? Multumesc.
Buna ziua . La un coafor angajator lucrează 12h, o zi cu o zi liberă.
Întrebare:
1. Cum ar trebui să apară în CIM acest Program? 12h/zi , 48h/săpt?
2. Repausul săptămânal de 48h poate fi compus din ziua de duminică a săptămânii 1,de ex, cu ziua de luni a săptămânii 2? Ori trebuie să fie 2 zile consecutive din cadrul aceleiași saptamani (de luni pina duminică)? Multumesc
puteti incasa prin casa max 10.000lei/zi. Prin banca, nelimitat
Buna ziua
Societate agricola are in situatia financiara datorii la proprietarii de terenuri sume inca din anii 2011,2012 ,2013 etc . Acesti proprietari nu au manifestat in acesti ani niciun interes in a-si ridica drepturile.
Care este procedura corecta de a prescrie aceste datorii? Este necesara instiintarea acestora in scris cu privire la faptul ca au de primit sume din anii xxx?
Daca ii instiintam acum, sumele se vor putea prescrie in 3 ani de la data asta? Intocmim autofactura pentru aceste venituri la data prescrierii efective? Daca da, cu sau fara tva? Multumesc
buna ziua. pentru un teren construibil s-a facut un contract "promisiune bilaterala" la notariat in feb 2016, in care se specifica asa: val teren 100 000 +20%. de asemenea, se vor achita 10 rate lunare egale de 10 000+20% ,iar la data de 05dec 2016 ,vanzarea efectiva a terenului.
cumparatorul nu este in oras si nu poate veni sa perfectam actele(contract si emitere factura finala).
intrebarea mea este daca se va factura cu 19%( presupunand ca se va reduce cota tva de la 01.01.2017) vanzarea terenului si stornarea avansurilor cu 20%?
ma gandeam ca faptul generator ar fi fost de fapt dec 2016.
multumesc
trebuia sa adaug ca ambii suntem platitori de TVA si inscrisi in ROi
buna ziua
am primit o factura emisa de o firma din Spania de prestari servicii SSM cu tva 21% si servicii medicale(med.muncii) scutite. aceste servicii ne-au fost prestate pt angajatii trimisi in delegatie ,pt o lucrare,in Spania.
Cum inregistrez factura? Cu taxare inversa, la exceptii??
O introduc in 390, in 394? In decontul de tva? la randul 7??
multumesc anticipat
multumesc frumos pt raspuns.
buna ziua
am castigat un proces in fata celor de la EOS. cu obligatia lor de a-mi restitui cheltuielile de judecata. in cat timp sunt obligati sa imi restituie aceste sume? exista vreun maxim de zile pt a mi se vira suma? sau voi fi nevoita sa ma judec cu ei si pt asta?ms