avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate pm_35

Activitate pm_35

Buna ziua, va cer sfatul in legatura cu urmatoarea situatie:

In urma cu ceva timp, urmare a unui anunt postat pe un site de specialitate, am contactat o agentie imobiliara pentru vizionarea unui apartament.

Am fost condus la adresa apartamentului. Inainte de vizionarea apartamentului nu am fost informat de existenta unui comision (nu era precizat nici in anunt). Fiind vorba de un apartament constructie noua (prezentat ca 2014), fara sa intreb, am presupus ca exista o intelegere intre vanzator/dezvoltator si agentie. Am intalnit proprietarul, am vizionat apartamentul si am negociat pretul.

In timpul vizionarii, am constatat ca datele din anunt nu sunt 100% reale, respectiv:
- tamplaria era din lemn cu geam termopan, nu din PVC cu geam termopan cum era indicat in anunt
- contorul de gaz nu era montat, dar in anunt era indicat ca exista

La iesirea din apartament, dupa negocierea pretului de vanzare, mi s-a pus in fata un formular pentru a-mi completa datele si am fost informat ca voi avea de platit un comision de 2%.

Am gresit si am completat/semnat respectivul formular, fara sa incerc renegocierea cu vanzatorul. Mentionez ca nu am primit un exemplar al formularului si nu aparea trecuta adresa apartamentului pe care tocmai il vizionasem.

In timpul formalitatilor pentru accesarea unui credit ipotecar pentru respectivul apartament, am descoperit ca:
- imobilul este construit in 2009, nu 2014 asa cum aparea in anunt
- in apartamentul respectiv figura sediul social al firmei vanzatoare
- adresa postala si adresa din CF nu corespundeau

In acest timp, o singura data am fost contactat telefonic de catre agentul imobiliar pentru a fi intrebat daca/cand se va perfecta vanzarea, dar nu am beneficiat de sprijin sau consultanta.

A doua zi dupa finalizarea formalitatilor de vanzare (intabularea inca nu s-a facut), am fost contactat din nou, pentru a ma prezenta la sediul agentiei imobiliare.

Avand in vedere aspectele enumerate:
- neconcordanta dintre datele prezentate in anunt si realitate
- semnarea respectivului formular dupa vizionare/vizitare
- problemele avute la accesarea creditului din cauza sediului social (a trebuit mutat)
- nu am fost informat de agent de neconcordanta dintre adresa postala si cea din CF
- nu am beneficiat de alte vizionari cu aceasta agentie, sprijin sau consultanta

Ce temei legal am pentru a negocia comisionul ?
Buna ziua,

Am semnat la notar o promisiune bilaterala pentru cumpararea printr-un credit ipotecar a unui imobil oferit spre vanzare de o firma. Ulterior, citind mai atent documentul, am descoperit ca firma respectiva are sediul social chiar in imobilul respectiv.

Nu am fost informat despre acest aspect de catre imputernicitul firmei cu care am semnat documentul si nici nu am fost atentionat de catre notar.

Functionarii bancii de la care am solicitat creditul nu mi-au oferit un raspuns convingator vizavi de aceasta situatie.

Ce ma sfatuiti ? La ce riscuri ma expun mergand mai departe cu achizitia ?
cazacuioana a scris:

Puteti retrage gardul daca nu aduceti prejudicii nici unui vecin.


Multumesc pentru raspuns !

Inteleg ca aceasta e singura conditie ? As vrea sa ma asigur ca nu exista riscul unei amenzi pentru lipsa autorizatiei de construire.
Buna ziua,

Sunt proprietarul unei case. In urma masuratorilor topografice a rezultat ca pozitia gardului este incorecta. As vrea sa retrag gardul (spre interiorul proprietatii) pe pozitia corecta conform specificatiilor topografului.

Mentionez ca este vorba despre un gard din plasa de metal, cu stalpi metalici iar terenul de pe care intentionez sa fac retragerea este un spatiu verde (domeniu public).

Intrebarea mea este: am nevoie de autorizatie de construire pentru a face aceasta operatiune, sau se aplica prevederile Legii 50/1991 Art. 11 alin. 1 pct. a ?

Art. 11
(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:

a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate;


Multumesc !
Buna ziua !

In luna decembrie 2010 am semnat un Contract individual de munca pentru functia de programator, cod 213102 conform COR, care prevede un termen in cazul demisiei de 30 de zile calendaristice, conform Legii 53/2003.

Acest contract a fost modificat ulterior printr-un act aditional in aprilie 2011, in conformitate cu Legea 40/2011 care insa nu prevede modificari articolului din CIM referitor la demisie.

Intrebarea mea este: e legal un termen de 30 de zile calendaristice pentru demisia unui programator ? In caz contrar, cum se procedeaza ?

Multumesc !