avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate tavinho

Activitate tavinho

Răspuns la discuția Raspundere civila delictuala
ati cerut, verbal, la unul din termene, sa se vizioneze inregistrarea video?
si notarul a primit certificatul de atestare documentara cu datorii? legea spune clar nu se mai elibereaza certificate de atestare documentara daca sunt datorii. daca actul se semna inainte de 31.03.2016, acesta trebuia sa achite integral impozitul pentru bunul respectiv si pentru celelalte doar cat i se calculase pentru perioada 01.01.2016-31.03.2016 si pentru anul sau anii anteriori (dupa caz), apoi sa i se elibereze certificatul de atestare fiscala. cum actul a fost semnat la data de 19.05.2016, avea obligatia sa achite si pentru restul bunurilor impozitul restant pana la 31.12.2016. impozitul pe bunurile de pe certificatul de atestare fiscala se achita semestrial si are doua termene: 31.03 pentru semestrul I si 30.09 pentru semestrul II. anul acesta s-a dat o dispensa si s-a prelungit termenul de plata pentru semestrul I pana la 31.05.2016 sau 30.06.2016. daca nu a platit la fisc impozitul si pentru restul, dar contractul a fost semnat, probabil notarul a retinut vanzatorului la sursa si impozitul pentru restul bunurilor. spun probabil pentru ca in anii anteriori legea permitea sa se vanda bunuri si daca aveai datorii la impozit pe bunurile de pe certificatul de atestare fiscala, caz in care vanzatorul platea, pe langa taxele de vanzare si impozitul datorat la bugetul local. actul, dupa parerea mea, nu este nul. nu are niciun temei legal sa fie nul. mergeti cu el la directia de taxe si impozite de care apartineti si inregistrati-l pe numele dumneavoastra.
Răspuns la discuția Raspundere civila delictuala
mergand pe mentalitatea lui @trandafir2, de ce mai exista camerele de supraveghere, dulapuri pentru bagaje si paza in magazin? ca sa plateasca inutil niste servicii ca sa creasca pretul produselor la raft? atunci hai sa scoatem paza, camerele si dulapurile pentru bagaje si sa intre oricine in magazin cu geamantanul ala de armata, pune in el produse de cateva milioane sau zeci de milioane, iar la casa plateste doar o esenta de rom la 1-2 lei bucata. nu mai ai surpriza sa fii furat de paza si de angajatii magazinului.


[ editat text off topic ]
Răspuns la discuția Anvelopare bloc
niciunde in lume nu este interzisa. toate au balcoanele inchise. nici in complexurile astea noi nu este interzis, insa dezvoltatorul a luat decizia sa nu le inchida pentru ca nu toata lumea vrea sa le inchida, cum este cazul dumneavoastra, urmand ca fiecare cetatean sa isi inchida balconul dupa bunul plac. puteti opta sa nu il inchideti, caz in care exista posibilitatea sa iesiti mai ieftin decat restul vecinilor. nu stiu cat la suta este profil din pvc si cat la suta geam ca nu am stat sa calculez.
Răspuns la discuția Anvelopare bloc
eu am spus ca exista posibilitatea sa se achite si fond de rulment si de reparatii la nivel de asociatie si, in plus, la finalul lucrarilor, sa se achite si cei 20% din valoarea lucrarii. in traducere libera, mot-a-mot, avem urmatorul rezultat: pe tabelul nominal cu debitul (cat datoreaza fiecare proprietar la asociatie) 150 lei (in medie, ca si exemplu, care include si fondul de rulment si de reparatii) fara cei 20% din lucrarea de reabilitare. costul reabilitarii 8000 de lei, din care 20% = 1600 lei (adica cat plateste fiecare pentru reabilitarea in dreptul apartamentului sau). total luna cu factura de la reabilitare = 1600+150=1750 lei. multi nu pot achita aceasta suma, caz in care s-a luat decizia ca, din fondul de reparatii, sa se achite factura pentru reabilitare, iar din ce achita fiecare in lunile urmatoare sa se refaca "golul" din fondul de rulment si de reparatii (adica la facturile ulterioare pe care le datoreaza cetateanul la asociatie luna de luna in mod obisnuit).

Editat de admin: Atenție la limbaj!
pana la data de 31 martie 2016 achitase impozitul aferent primului trimestru?
Răspuns la discuția ''Datorie'' la banca
pana in prezent nu ati primit niciun plic de la banca pe numele dumneavoastra?
ca sa fie data in urmarire generala prin INTERPOL nu este obligatoriu sa fie infractor. ca sa fie data in urmarire in calitate de infractor, mai intai trebuie sa existe o fapta de natura penala pe care sa o fii comis-o recent, urmata de o plangere la politie, probe relevante care sa o incrimineze si apoi data in urmarire generala. ori, din ce relateaza domnisoara justme890, nu reiese nimic care sa o incrimineze. am avut un caz in familie cand o matusa si-a dat fratele in urmarire generala pentru a veni la masa testamentara. de ras nu te faci tu, justme890, ci mama ta pentru ca acuzatia de dare in urmarire se va dovedi a fii falsa, din ce reiese din relatarile tale. poti, eventual, sa mergi la Inspectoratul Judetean de Politie de care apartii si cere un cazier judiciar din care sa rezulte ca nu ai vreo infractiune comisa, asta inainte ca mama ta sa te dea in urmarire. poti folosi acel cazier in favoarea ta contra mamei tale in cazul in care te va da in urmarire generala si te va acuza de vreo infractiune comisa in trecut.
Răspuns la discuția Stabilire proprietate casa
daca cel care a construit casa respectiva este proprietar si pe teren si te actioneaza in instanta pentru demolare abuziva, de unde faci rost sa i-o reconstruiesti? probabil nu ai auzit de constructie tip duplex, triplex, cvadruplex etc. pentru a iesi mai ieftin cu constructia locuintelor si cu proiectul, multi apeleaza la acest sistem de locuinta. chiar daca sunt doua constructii intr-una singura, nu exista usa de legatura intre case. doamna poate sa apeleze la o firma de constructii pentru a cere o expertiza tehnica a constructiei din care sa reiasa daca o demoleaza sau o reconditioneaza. daca din raport reiese demolarea, atunci trebuie sa discute cu vecinul si sa ii ceara acordul scris pentru inceperea lucrarilor de demolare si sa il despagubeasca in cazul in care i se va distruge ceva din locuinta pe durata lucrarilor. daca va iesi din raport ca poate reconditiona, atunci va putea lucra doar pe partea de casa a dumneaei.
Răspuns la discuția Anvelopare bloc
m-am exprimat eu gresit, era vorba de fondul de reparatii. dati-mi voie sa va contrazic, dar din fondul de reparatii s-a anvelopat un bloc in care am stat si nu a platit nimeni niciun ban. este adevarat ca banii s-au recuperat la urmatoarele facturi, dar asta este alta mancare de peste. stiam ca nu exista publicat in Monitorul Oficial ceea ce a intrebat doamna Dana653 legat de faptul ca anveloparea va fi obligatorie si se va face din fondurile asociatiei 100%, dar vroiam sa o determin sa nu mai ia in considerare niste informatii care nu au valabilitate din punct de vedere legal. cand se va publica in Monitorul Oficial, asta dupa ce va fi votata in Senat si apoi in Camera Deputatilor legea/hg-ul/oug-ul sau cum se va numi la momentul respectiv, atunci putem pune problema obligativitatii suportarii costului de anvelopare. functie de complexitatea lucrarii, datorita suprafetei de lucru, un cost total per apartament, in proportie de 100% poate duce si la 8000-10000 de lei. la un apartament de 37 de mp, costul anveloparii m-a dus la 3000-3500 de lei + termopanele care m-au costat si ele in jur de 3000-3500 de lei. totul a fost pe cont propriu