avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate OANA GORAN

Activitate OANA GORAN

Răspuns la discuția elemente bilet la ordin avalizat
buna ziua,
am si eu o situatie, : bilet la ordin avalizat pentru societatea noastra, dar mai trebuie sa treaca prin banca daca e avalizat?
x e avalist si e pentru SC Y SRL, dar mai mult, am si semnatura emitentului in dreapta jos, insa nu e stampila firmei emitente
nelamurirea mea este : daca emitentul a semnat si a si avalizat biletul la ordin in vafoarea soc noastre, mai trebuie stampila soc emitente?
mai trebuie viza bancii ca biletul e avalizat? trebuie amandoua? sau niciuna?
uf,
multumesc.
Răspuns la discuția aplicare cod de bare pe produse
de asemeni magazinul raspunde pt ceea ce face dar daca eu vand produsul la kg , magazinul e obligat sa -l vanda tot la kg, nu poate sa taie mai multe bucati sa le reambaleze si sa le vanda la bucata.
Răspuns la discuția aplicare cod de bare pe produse
da ati inteles insa unde in legislatie scrie asa ceva ca daca vand la kg, receptia e la kg si eu ma descarc de orice alta obligatie fata de consumatorul final
eu sunt producator , eu ambalez si etichetez produsul , deci pt vicii de fabricatie s-ar indrepta impotriva mea ca producator nu impotriva magazinului
si la vicii ar putea intra si aceste diferente de cantitate?
multumesc.
stimati colegi,
am urmatoarea nelamurire, daca eu comercializez produse alimentare cu cod de bare si vand la kg, produsul fiind disponibil in magazine la pachete de cate 500-600gr , eu pun pret la kg si vand magazinului produsul la pretul de 10 lei per kg, magazinul receptioneaza produsul la kg,
iar magazinul e obligat sa revanda tot la kg produsul, nu-l poate vinde la bucata , insa clientul care cumpara din magazin nimereste o bucata de 300gr, la casa el plateste echivalentul a 300gr raportat la pretul de 10 lei per kg , deci nu pacalesc clientul, insa intrebarea e , daca vine vre-un client si zice ca pachetul respectiv are 300 gr si nu 1kg?
e drept el a platit 300 gr, ar trebui sa demonstreze cu bonul, dara daca vine cu bucata de produs si nu mai are bonul, eu as putea avea vreo problema din punct de vedere cantitativ?
pana la urma eu vad lucrurile asa: vand la kg, clientul cumpara 300 gr , plateste echivalentul a 300gr dintr-un kg.
ideea e ca ma apuc sa tiparesc sute de coduri de bare pt vanzarea la kg si nu doresc sa am probleme in pioata.
sper ca m-am facut inteleasa , multumesc frumos.
si eu am avut probeme cu cele 3 institutii, ceea ce ma uimeste este ca toate cele trei institutii imi cer sa pletasc la fiecare acceasi taxa in baza aceleiasi decizii ORDA, deci platesc o taxa de 3 ori si am 3 licente pt aceeasi chestie.

iar cei de la UPFR la f scurt timp dupa trimiterea somatiei au facut dosar penal administratorului ....X-( nu e de glumit cu asta.
am un site si vreau sa initiez un concurs cu premii,
pt asta tre sa elaborez un regulament de concurs si sa-l postez pe site
nelamurirea mea este : tre sa inregistrez regulamentul asta undeva sau e suficient sa-l autentific la notar sau sa fie atestat de avocat?

multumesc frumos,
daca salariatul lucreaza in ture de cate 2 nopti la serv si 2 zile liber , avand dreptul la zile libere dar in functie de cum intra in tura nu picau intotdeauna samabata si duminica.
pt zilele de sambata si duminica ii platesc dublu?
in cazul transportului de produse alimentare, perisabile, am mijloc de transport cu instalatie de frig care transporta marfa pana intr-un punct de unde este incarcata in alt mijloc de transport tot cu instalatie de frig .
am obligatia igienizarii mijloacelor de transport, la incarcare marfa?
legislatia spune ceva de genul dupa fiecare transport, dar eu trasnport alimente , nu ar trebui si inainte?
si dupa.
am doar comenzi si facturi semnate si stampilate
e suficient pt a merge pe oug 5/2001 modif?
de ce prin executor? musai?
nu e suficient sa le trimit convocare la conciliere si concomitent sa depun si cerere de emitere a ordonantei de plata?