avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate manola

Activitate manola

mariana_en a scris:

da mai, da e o tampenie cat casa...cand fur o geanta, in principiu n-am de unde sa stiu ce e in ea...doar sper sa gasesc obiecte de valoare.fur geanta si daca nu gasesc nimic in ea, o vand naiba in targ.....in fine, daca majestatile lor Autorii zic ca se poate...as zice eu ceva nu tocmai ortodox
aveam un prof in anul I care zicea ca, la drept, 1+1 fac 2, daca vrem noi
mai baga o grila, asa, de nervi

o explicatie frumoasa da BOROI : ”Forma de vinovatie este intentia, in cele mai multe situatii intentia directa, deoarece faptuitorul prevede si urmareste rezultatul faptei sale. In mod cu totul deosebit poate fi si intentia indirecta, atunci cand lucrul furat ar contine in el un alt bun a carui eventuala prezenta faptuitorul ar fi putut-o prevedea si a acceptat rezultatul faptei sale (de exemplu, luarea unui portofel in care, pe langa bani, se gaseau si unele acte de stare civila sau legitimare a partii vatamate)”.
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
agachecristian a scris:

ms.eu am doar 71.nu cred k mai am sanse.sper sa fie totusi bn:luck:

Trebuie sa ai incredere in sansa ta.
Multa bafta tuturor!

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Sal!
Si eu intru in joc ! :clapping:
Voi incepe luna viitoare sa citesc si promit sa nu mai stau asa mult peste program la serv.
tebana a scris:

Mai am si eu o nelamurire cu privire la grila cu intreruperea executarii pedepsei. Nu am gasit nicaieri ce regula se aplica in situatia in care se retin 2 cauze de intrerupere, respectiv starea de graviditate si consecintele grave asupra membrilor familiei.

Cred ca s-a lamurit deja.
Raspunsul era cel cu trei luni, pt ca femeia este in luna a 8a, deci mai are o luna si ceva pana la nastere, cand surpriza fatul nu se naste viu sau nu are sanse sa supravietuiasca! Daca n-as fi citit doar din cpp, si as fi avut timp sa citesc tot ce a scris Udroiu...nu as fi gresit si as fi stiut ca dupa nastere trebuie sa faca o noua cerere pt copilul care are sub 1 an. :sorry:
forgotten_sunrise a scris:

n-are nimeni interes sa conteste grila 97(G3) cu schimbarea ordinii cercetarii judecatoresti?

Si eu am ales variantele A si B (art. 291, art. 314, art. 322), dar acum vad si alin.2 al art. 291, art. 171 alin.1 teza finala coroborata cu alin. 4 si alin. 4 ind.1 cpp. Pff ...coroboram si raportam si ...
sim05 a scris:

Patrick_ a scris:

Conform unei grila de la civil, "In materia erorii - viciu de consimtamant, nulitatea poate fi confirmata prin executarea actului"

Eu stiam ca nulitatea poate fi acoperita prin executarea actului.
Nu?
Ce inseamna ca o nulitate se "confirma"?
Inseamna ca aceasta nu-si mai produce efectele???

Este una dintre grilele pe care le-am gresit si pe care inca nu o inteleg.

Nulitatea relativa poate fi acoperita prin confirmare. Executarea actului e o modalitate faptica de confirmare.

nulitatea relativa poate fi acoperita prin confirmare = actul anulabil poate fi confirmat prin exectuare , NU insasi sanctiunea aplicabila...asa am gandit la momentul ala, dar acum: CONFIRMARE = ACCEPTARE (nulitatea poate fi confirmata=poate fi acceptata :hammer:

darainvincible a scris:

Eu am 6 contestatii de facut, sper sa nu-i enervez prea tare :)

Ce intrebari vrei sa contesti?
Sal tuturor!
Felicitari si bafta in continuare celor care au reusit sa faca min. 70 grile!!!