avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Little_skip

Activitate Little_skip

Buna seara,

As dori sa stiu daca in perioada de proba intra in vigoare clauza de formare profesionala. Mentionez ca nu am beneficiat pana in prezent de niciun curs de formare. Imi puteti explica ce se intelege printr-un "curs sau un stagiu de formare profesionala"?
In contract e stipulata o suma fixa pentru primul an.

Multumesc.
Multumesc mult pentru clarificari.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca tatal meu poate vinde un apartament in situatia in care mama e decedata de 3 ani si eu cu fratele meu am da declaratii ca renuntam la mostenire. Ar fi o cale mai simpla (fara deschidere de succesiune) prin care s-ar putea vinde acest apartament avand in vedere ca eu si fratele meu (care e plecat in alta tara si vine foarte rar) nu avem nicio pretentie asupra lui?

Multumesc.
Răspuns la discuția Concediu fara plata si demisie
Multumesc pentru sfat.
Mi s-a spus ca nu e posibil sa se plateasca sumele restante (pe decembrie, ianuarie si februarie) daca nu am macar o zi de activitate intre revenirea din CFP si demisie si ca CFP-ul are efect asupra ambelor contracte de munca, indiferent daca eu am continuat sau nu sa lucrez la el. Adica nu inteleg de ce se aplica CFP in mod automat la ambele contracte, daca eu pentru proiect am continuat sa lucrez.
Buna ziua,

Am o situatie mai complicata si din pacate persoana care ar trebui sa stie ne incurca si mai mult.
De anul trecut am fost incadrata ca asistent universitar si am avut si un contract separat ca asistent de cercetare pe un proiect (de unde nu am primit salariile incepand cu luna decembrie). La sfarsitul lui februarie am depus o cerere de concediu fara plata pana la sfarsitul lui iulie.

Acum as vrea sa imi dau demisia, dar cei de acolo spun ca fara macar o zi de activitate dupa revenirea din CFP nu-mi pot plati salariile restante pe proiect (din decembrie). Pe de alta parte, ei spun ca atunci cand am intrat in concediu fara plata, acesta s-a aplicat ambelor contracte de munca, indiferent ca eu am lucrat sau nu in continuare pe proiect.

Imi puteti da o idee despre ce legi se aplica in acest caz? Am dreptul la salariile de pe proiect pe perioada CFP daca directorul de proiect aproba pontajele si e de acord cu aceasta plata? Ce se intampla cu zilele de concediu restante? (cum decid daca mi le pot lua in perioada de preaviz sau doresc sumele corespunzatoare?).

Multumesc anticipat. :)
Răspuns la discuția Pagube materiale CFR Calatori
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Din pacate cred ca nu vor face acest lucru de bunavoie, nici macar cu un telefon nu s-au deranjat pana acum. Ma puteti sfatui va rog cum as putea proceda pentru a primi aceasta despagubire? Multumesc inca o data.
Buna ziua,

In urma "intalnirii" cu un vagon de dormit al CFR Calatori dinspre Bucuresti spre Suceava ochelarii mei au fost striviti de panoul electric ce se afla deasupra masutei. Acesta a picat pur si simplu la putin timp dupa pornirea trenului. In acest caz, am dreptul la vreo despagubire din partea CFR? Ce as putea face in acest sens? Mentionez ca atat lentilele cat si ramele au fost distruse in totalitate. A doua persoana din compartiment era prezenta si imediat dupa incident am chemat si insotitorul de bord.
Am facut deja reclamatie in caietul destinat acestui lucru, insa pana acum nu m-a contactat nimeni.

Multumesc anticipat pentru raspuns.