avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate mariana60

Activitate mariana60

Răspuns la discuția Datorii catre CASS
Da, prin acceptarea mostenirii, accepti si toate datoriile. Asta e legea.
Da va puteti face o pensie privata la orice banca doriti, mi se pare ca tocmai a iesit Pilonul III pentru pensii private,prin banci. In legatura cu plata retroactiva, nu stiu daca se poate.
Răspuns la discuția Conventii Civile
In nici un caz la ITM. Iar la ANAF, depinde de conventie. Daca este pentru PFA nu se inregistreaza conventia in sine, trebuiesc varsate niste sume(anual) pentru un venit estimat de ANAF, in functie de meserie. Pentru celelalte se completeaza Formular 010, D112 lunar, si 205 anual, pentru veniturile obtinute.
Persoanele angajate pe baza de Contract de mandat, Presedinte, Cenzor, membri Comitetului executiv, pot fi remunerati si se incadreaza conform Codului fiscal, la venituri asimilate salariilor. Deci in D112, in Anexa. 1.2 - Asigurati , SECTIUNEA A, la primul punct : 1. Tip asigurat dpdv contract de munca ( alegeti : punctul 4 - Cenzori , membrii consiliului de administratie.) Retinerile sunt urmatoarele : CAS( pensie) asigurat - 10,5 % ; CASS(sanatate) asigurat 5,5%: CAS angajator - 20,8%; CASS angajator - 5,2%; Impozit angajat 16%. ATAT!
Daca sunt numiti prin hotarare judecatoreasca, ceea ce ma surprinde si am retineri serioase, pentru ca eu nu stiu ca judecatoria sa se ocupe cu numirea de Presedinti de Asociatii de proprietari, care in mod logic ar trebui sa aiba o Hotarare Judecatoareasca,ceea ce ma indoiesc ca are. Ati cerut sa vedeti aceasta Hotarare Judecatoreasca, daca nu, este cazul sa o faceti. Poate ca dumnealor s-au ocupat de actele pentru infiintarea Asociatiei de proprietari si obtinerea personalitatii juridice a acesteia, si atunci aceste persoane au semnat oficial ca reprezentanti legali ai proprietarilor. In acest caz nu inseamna ca dumnealor sunt numiti ca presedinte si vicepresedinti de catre judecatorie. Mai nou stiu ca Legea nu mai prevede alegerea unor vicepresedinti. Numai prin imposibilitatea exercitarii atributiilor ce ii revin Presedintelui, poate fi numit temporar, dar nu mai mult de 3 luni, un vicepresedinte care sa-i preia toate sarcinile presedintelui in acest rastimp. Acest vicepresedinte poate fi ales de catre Comitetul executiv prin vot, dintre membrii comitetului executiv in cadrul unei Sedinte a comitetului executiv, si emiterea unei Decizii a comitetului executiv in acest sens. Dupa ce faceti aceste verificari ( adica solicitati sa vedeti Hotararea Judecatoareasca de numire in functia de presedinte - in original, vedeti ca trebuie sa aiba si stampila judecatoriei, numarul de dosar-inregistrare si timbru judiciar), va duceti cu o delegatie a proprietarilor care sa fie formata din minim 20% dintre proprietari, la domiciliul presedintelui si a vicepresedintilor. Si tot atunci va prezentati, la presedinte, cu o cerere scrisa in 2 exemplare pentru convocarea in regim de urgenta ( in maxim 10 zile) a unei Adunari generale a proprietarilor cu scopul alegerii unui alt Comitet executiv si unui alt presedinte. Cererea trebuie sa o semneze, stampileze si inregistreze pe loc, pe ambele exemplare, iar unul sa-l primiti inapoi. Daca refuza, anuntati Primaria de care apartineri, si anume Serviciul pentru Indrumere si Control Asociatii de proprietari, eventual vorbiti intai la telefon iar apoi faceti o cerere scrisa, in numele tuturor proprietarilor care vor sa o semneze, si treceti si un nr. telefon de contact.. In maxim 30 de zile ve-ti primi raspunsul si probabil ve-ti fi contactat si telefonic. Presedintele in acest caz, v-a primi din partea primariei o amenta care se poate ridica 500 lei pana la 3000 lei. Bafta!
A-ti incercat sa luati legatura cu primaria? Daca nu este cazul sa o faceti!
Răspuns la discuția Asociatie proprietari ilegala
NU, este suficient ca fiecare nou proprietar sa depuna o cerere la presedintele asociatiei, in care sa specifice: CI/BI, CNP si actul de proprietate/proces verbal de vanzare-comparare nr. si data. Se va face un tabel cu aceste persoane (trecandu-se si coproprietarii daca acestia exista, cu datele de identitate) cu toate datele mai sus enumarate, pe care proprietarii respectiv le vor semna. Si cam atat. Acest tabel ca si cererile facute de fiecare proprietar, vor si inregistrate datate, semnate si stampilate de catre Presedintele asociatiei de proprietari care o va atasa la acordul de asociere existent.