avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate zpavel_alia

Activitate zpavel_alia

O persoana are in carnetul sau de munca inscrisa o instruire ca taietor oxigaz conform adeverintei nr. x/2003 eliberata de societatea la care a lucrat anterior, unde era incadrat ca turnator (metalurgie). Adeverinta respectiva nu se afla in posesia persoanei, nu o poate prezenta la angajare. In aceasta situatie, poate fi angajat ca taietor oxigaz pe baza instruirii inscrise in carnetul de munca, fara probleme in caz de accident de munca?

Va multumesc!
Un salariat a lucrat in societate pana la data de 29.02.2024 inclusiv. Incepand cu data de 01.03.2024 incheie un alt contract cu aceeasi societate. In conditiile in care practic nu a avut intrerupere de activitate, trebuie sa achitam concediu de odihna neefectuat pentru 2 luni? Salariatul ar prefera sa nu il privam de dreptul la odihna.
Multumesc frumos!
Buna ziua!
La data de 01.03.2023 are loc transferul unei parti a unei intreprinderi, conf. legii 67/2006 si incheierea unor noi contracte de munca cu angajatorul cesionar. CCM-ul la nivel de angajator cedent, aplicabil la data transferului, a expirat la data de 01.09.2023. La nivelul fostului angajator- cedent s-a incheiat un nou CCM, valabil 2 ani incepand cu data de 01.09.2023. In aceste conditii prevederile noului CCM mai sunt aplicabile salariatilor transferati?
Art. 9 legea 67/2006: "Cesionarul are obligatia respectarii CCM aplicabil la data transferului, pana la DATA REZILIERII SAU EXPIRARII acestuia.
Compensarea orelor suplimentare
Un salariat lucreaza 180 ore intr-o luna, a carei norma de lucru are 168 ore. Angajatorul intentioneaza sa compenseze orele suplimentare cu timp liber platit in luna urmatoare. In acest caz angajatorul plateste salariatului in luna curenta 168 ore sau 180 ore?
La alineatul anterior scrie ca societatea trebuie sa tina prin grija administratorului un registru al societatii si ca administratorul este raspunzator fata de societate pentru realitatea varsamintelor, existenta reala a dividendelor platite, existenta registrelor cerute de lege, exacta indeplinire a hotararilor asociatului unic, stricta indeplinire a indatoririlor pe care legea si actul constitutiv le impun. Nimic in plus.
Buna ziua! In actul constitutiv scrie ca reprezentarea si adminsitrarea societatii se realizeaza de catre administrator in limitele competentei stabilite de asociatul unic, iar in articolul urmator ca societatea este administrata pe 10 ani, cu puteri depline de reprezentare si administrare.
In cazul in care administratorul unui SRL are puteri depline de reprezentare si administrare, este legal sa decida tot el desfiintarea posturilor din cadrul societatii, in locul asociatului unic?
Va multumesc! Pot include acest lucru in procesul-verbal incheiat in urma consultarilor cu reprezentantii salariatilor si in notificarea catre ITM si AJOFM?