avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Activitate marinalidia

Activitate marinalidia

Extras din Ghidul Solicitantului (Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere; Domeniul de intervenţie 1.2 – Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinte”)

„Ratele de co-finanţare aplicabile pentru cheltuielile eligibile sunt:
 60% din cheltuielile eligibile ale proiectelor - Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, in proportie de 82% FEDR, respectiv 18% buget de stat;
 40% din cheltuielile eligibile ale proiectelor - Autoritatea Publică Locală şi Asociaţia de proprietari.

Ratele de co-finanţare ale autorităţilor publice locale şi asociaţiilor de proprietari (privind cheltuielile eligibile) vor fi modulate în funcţie de proporţia în clădire a familiilor cu venituri reduse:
 30% contribuţia unităţii administrativ teritoriale (UAT) şi 10% contribuţia asociaţiei de proprietari (AP), în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari (de apartamente - locuinţe) din bloc au un venit mediu lunar net pe membru de familie sub 150 Euro;
 20% contribuţia unităţii administrativ teritoriale şi 20% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari (de apartamente - locuinţe) din bloc au un venit mediu lunar net pe membru de familie sub 350 Euro;
 10% contribuţia unităţii administrativ teritoriale şi 30% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari (de apartamente - locuinţe) din bloc au un venit mediu lunar net pe membru de familie sub 500 Euro.”
Răspuns la discuția calcul factura caldura

Este vorba de calorifer din sufragerie si dormitor. Dacă le-ar fi scos ar fi citirea 0 insă apare 900 ca citire la dormitor ?i 660 la sufragerie.
Răspuns la discuția calcul factura caldura
elga50 a scris:

Vedeti ca trebuie sa fie o greseala sau acele calorifere nu exista.


Ma intreb de câți ani persistă această greșeală în detrimentul celorlalți locatari?!
Aș vrea să știu dacă eu, ca proprietar al unui apartament, am dreptul să cer o verificare a acestor coeficienți/factori (dacă sunt corecți) și cine este în măsură să ii verifice (mă refer la faptul că ar trebui să fie cineva care nu este în aceeași barcă cu firma de repartitoare, trebuie să fie o verificare obiectivă).
Răspuns la discuția calcul factura caldura
In fișa de calcul pentru repartizarea costurilor pentru căldură apare un factor global care, înmulțit cu factorul de amplasare și cu citirile de la calorifere, dă numărul de unități. În fișa mea de calcul acest factor global are următoarele valori: 0.313, 0.551, 0.642, 0.425. În fișa de calcul a unui alt contractant al aceleiași firme de repartitoare acest factor global are valoarea 0.001 pentru 2 din calorifere. În acest fel, dacă o citire a avut valoarea de 900, la caloriferul lui va fi transformată in 0.9 unități pe când la unul din caloriferele mele va fi transformată în 280-578 unități. Oare este normal ca acest factor global să aibă o plajă atât de mare de valori?!
In cursul anului trecut am cumparat ca persoana juridica 3,5 ha teren agricol; in urma cu o saptamana am aflat ca terenul era arendat si acum arendasul pretinde sa ii dau eu 350lei/ha reprezentand contravaloarea aratului efectuat de el in toamna.
I-am explicat faptul ca eu nu am nicio relatie contractuala cu el si ca nu imi poate cere mie acesti bani insa el spune ca va apela la instanta in caz contrar.
As vrea sa stiu care ar fi calea legala pt a iesi din aceasta situatie pt ca sincer nu stiu in ce calitate trebuie sa dau eu acesti bani.
Multumesc.
Răspuns la discuția Cooperativa Agricola
Cooperativele agricole sunt constituite conform Legii nr. 566/2004, cu modificarile si
completarile ulterioare.

Lege nr. 566/2004 - Legea cooperatiei agricole , actualizata in 2007:

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 4. - (1) Cooperativele agricole pot fi de gradul 1 si 2.
(2) Cooperativele agricole de gradul 1 sunt asociatii de persoane fizice.
(3) Cooperativele agricole de gradul 2 sunt persoane juridice constituite din persoane fizice si/sau persoane juridice, dupa caz, in scopul integrarii pe orizontala si pe verticala a activitatii economice desfasurate de acestea si autorizate in conformitate cu prevederile prezentei legi.


De aceasta problema m-am lovit chiar azi; caut o societate cooperativa agricola sau o cooperativa agricola in care sa ma inscriu ca membru.
Din pacate cooperativa agricola pe care o gasisem are gradul 1 si nu poate inscrie persoane juridice.
Mai caut...
Daca ma poate ajuta cineva, va rog dati un semn!

Răspuns la discuția credit start-up
la ce banca ati reusit sa luati credit start up? ma intereseaza sa fac si eu acest lucru.
Am cumparat de curand 2 parcele invecinate, rural, agricol, extravilan.
Firma de cadastru care mi-a efectuat documentatiile cadastrale, a depus dosarul pentru alipirea celor 2 parcele agricole extravilane. Astazi a primit respingere la dosar, inspectorul de la ANCPI motivand ca nu exista la dosar certificat de urbanism pentru alipire. Cadastristul spune ca stia ca acest certificat este necesar in cazul alipirii a minim 3 parcele; de asemenea spune ca saptamana trecuta a avut un dosar de alipire 2 imobile in care nu i s-a solicitat certificat de urbanism. Sa inteleg ca legile se aplica selectiv sau este vorba de alt gen de speta!
Sunt foarte confuza si as vrea sa am un raspuns avizat din partea dvs.
Maine as vrea sa merg in audienta la ANCPI astfel ca am nevoie de o baza legala in aceasta problema.
Multumesc