avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate MaxineA

Activitate MaxineA

Buna ziua. Am o problema cu acest formular, PD A1. Sunt in concediu de ingrijire copil. Am suspendat indemnizatia la Serviciul de prestatii sociale, pentru ca ingrijesc o persoana in Austria, pentru 2 luni, urmand sa revin in tara 2 luni, dupa care iar merg in Austria 2 luni, s.a.m.d.. Familia la care locuiesc imi cere formularul PD A1. Casa Judeteana de Pensii spune ca nu stie de acest formular. Va solicit sprijin, de unde obtin acest formular? Pe un site austriac am gasit urmatoarele informatii:
"Dacă în paralel cu o activitate independentă în Austria exercită o activitate lucrativă dependentă în țara de origine, atunci îngrijitorul de persoane trebuie să solicite formularul PD A1 în țara sa de origine. Prin acesta se documentează că persoana în cauză se supune dispozițiilor legale ale statului său membru. În cazul unei boli sau al unui accident este astfel clar reglementat, care asigurator este competent."
Initial am concluzionat ca e vorba de formularul A1 (fostul E101), dar eu nu sunt detasata, sunt in CIC.
Va multumesc.
Dar eu nu doresc sa angajez pe nimeni. Eu lucrez pe PFA-ul meu, cosmeticiana pe PFA-ul ei! Din motive de costuri.
Buna ziua. Am amenajat apartamentul propriu ca salon de infrumusetare cu o camera pentru coafura, una pentru manichiura si una pentru cosmetica. Eu voi lucra pe partea de coafura, am facut demersurile pt infiintare PFA cod CAEN pt.coafeza. Vreau sa inchiriez partea de cosmetica unei persoane care are atestat de cosmeticiana. Intrebarea este: cosmeticiana trebuie sa isi infiinteze PFA cu sediul in acest salon de infrumusetare? Sau e indicat sa se infiinteze ca PFA cu sediul la domiciliul ei si aici sa fie doar punct de lucru? Autorizatia sanitara va fi pe salon sau pe PFA-uri?. Multumesc.
Buna ziua. Intrebarea este: Intr-un magazin alimentar cod caen 4711 pot comercializa oua? Am nevoie de autorizari speciale?
24 aprilie 2012
Buna ziua. As dori sa stiu care este termenul in care un functionar public poate da statul in judecata pentru pierderea locului de munca. Decizia de incetare a raporturilor de munca are data de 24 aprilie 2012. Multumesc.
Multumesc.
Anajatorul refuza, spune ca nu se mai poate sista poprirea. Imi puteti spune temeiul legal in baza careia pot solicita palta pensiei prin angajator?
Buna ziua. Sunt salariat si ma aflu in urmatoarea situatie: am prezentat angajatorului actul de divort si acesta a infiintat poprire pentru pensie alimentara. Problema este ca plata salariului este stabilita pentru 10 ale lunii, eu primesc salariul la data fixata, dar angajatorul trimite pensia alimentara mult dupa aceasta data, uneori la sfarsitul lunii. Din punctul meu de vedere, angajatorul se foloseste de banii copiilor mei din data de 10 a lunii pana la data virarii pensiei alimentare catre copii. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele:
1. Angajatorul poate fi obligat sa plateasca pensia alimentara retinuta din salariu odata cu plata salariului catre mine?
2. Pot solicita angajatorului sa sisteze poprirea pentru pensia alimentara, urmand sa-mi revina mie sarcina de a o achita la timp?
Multumesc.
Buna ziua. Sunt PFA din Romania, neinregistrata in scopuri de TVA, comercializez fructe legume.
Intrebare:
1.Pot cumpara produse agricole de la producatori agricoli din Ungaria in scopul de a le comercializa? Ce trebuie sa fac pentru asta?
2.Dar de la comercianti persoane juridice din Ungaria? Trebuie sa ma inregistrez undeva?
Multumesc.