avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA Salon de infrumusetare - cosmeticiana trebuie sa ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA Salon de infrumusetare - cosmeticiana trebuie sa infiinteze p.f.a. cu sediul la domiciliu sau la salon?

Buna ziua. Am amenajat apartamentul propriu ca salon de infrumusetare cu o camera pentru coafura, una pentru manichiura si una pentru cosmetica. Eu voi lucra pe partea de coafura, am facut demersurile pt infiintare PFA cod CAEN pt.coafeza. Vreau sa inchiriez partea de cosmetica unei persoane care are atestat de cosmeticiana. Intrebarea este: cosmeticiana trebuie sa isi infiinteze PFA cu sediul in acest salon de infrumusetare? Sau e indicat sa se infiinteze ca PFA cu sediul la domiciliul ei si aici sa fie doar punct de lucru? Autorizatia sanitara va fi pe salon sau pe PFA-uri?. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MaxineA , utilizator 17:42, 15 Martie 2013
Conform prevederilor OUG nr. 46/ 11.05.2011 care modifica si completeaza OUG nr. 22/ 2008 privind infiintarea de firme la RC, puteti angaja maxim 9 lucratori, deci si cosmeticiana, etc. Tot sunteti cu actele la RC, completati activitatile ce le veti desfasura cu codul CAEN si pentru cosmeticiana si alte meserii pe care doriti sa le practicati in salonul dvs. de infrumusetare.
Certificatele constatatoare (securitate si sanatate in munca, sanitar, sanitar-veterinar, mediu, etc.) pe care le primiti de la RC (o data cu certiificatul de inregistrare a firmei dvs.), in baza declaratiilor pe propia raspundere, date pentru infiintarea firmei dvs. si ulterior autorizatiile de functionare (inclusiv cea sanitara) pe care, dupa caz, le veti solicita si obtine de la institutiile abilitate ale statului, le veti primi in functie de profilul activitatilor pe care le desfasurati, de dotarea cu echipamentele de lucru pe care le utilizati, de meseriile lucratorilor pe care ii veti angaja.
Dar eu nu doresc sa angajez pe nimeni. Eu lucrez pe PFA-ul meu, cosmeticiana pe PFA-ul ei! Din motive de costuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen pot folosi? Lauramlr Lauramlr Buna ziua! Având în vedere că meseria de stilist extensii gene a fost introdusă în România, in urma unui curs de extensii gene, pot deschide un PFA ... (vezi toată discuția)
Prestări servicii cosmetice si vanzare produse cosmetice online DoamnaS DoamnaS Buna ziua, Doresc sa înființez o entitate juridică cu următoarele activitati: - prestări servicii cosmetice Si tatuaje - magazin online produse ... (vezi toată discuția)
Manichiură acasa Miha Baidoc Miha Baidoc Buna ziua,doresc să prestez servicii de manichiură acasa,am o cameră disponibilă, imi puteti spune dacă este ok? Stiu ca la salon e nevoie de cameră ... (vezi toată discuția)