avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate Dl_Sandu

Activitate Dl_Sandu

Scuze pentru deranj contabila mea insisita ca pretul de cumparare nu este acelasi cu pretul de achizitie , iar tva la marja se calculeaza cu PV -Pret de cumparare care nu include taxe de transport si licitatie . La intrarea iin tara am platit tva la aceste taxe de transport nefiind inca inregistrat cu tva decat tva intracomunitar. Va rog sa-mi spuneti normele legale carora se aplica acest TVA la marja. Stima!
Buna ziua, revin la acest subiect marja fiscala pt calcul TVA o reprezinta pretul de vanzare-pret de achizitie, insa cel de achizitie cuprinde si taxe de transport, taxe licitatie?
Multumesc pentru promtitudinea dv, am totusi nelamuriri: contabila mea spune ca pretul de cumparare nu este acelasi cu pretul de achizitie, adica pret cumparare este strict pretul masinii, iar pretul de achizitie include si taxe licitatie si transport .De aceea as avea de plata si mi se pare aberant sa platesc 5000 lei tva pt un profit de 6500 lei . Dumneai calculeaza marja ca diferenta intre pretul de vanzare si cel de cumparare care nu include taxele transport si licitatie .
Va rog un raspuns concret si eventual temeiul legal la cum se aplica tva la marja!
Multumesc mult, sper sa pot rezolva cu contabila care nu pune in pretul masinii pretul de transport si practic trebuie sa platesc aproape tot profitul tva.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : Cum se calculeaza tva la marja de profit dupa achizitionarea si vanzarea unui autorurism second hand ? La pretul de achititie se includ si taxele de transport? Mentionez ca sunt I.I. ca ex: pret masina - 2500 E pret transport -1200 E pret vanzare -5000
Multumesc mult , maine voi studia contractul amanuntit

As vrea sa pot face cadastru dar nu sunt proprietar, sunt chirias am contract de 3 ani si desi se pot cumpara locuintele dupa 1 an ei spun ca nu sunt obligati sa-l intabuleze , nu au un termen legal , noua ne convine acest pret de cumparare anul acesta nu cand s-o scumpi, plus aceste facturi uriase >5 m apa calda 400 lei plus incalzire si altele 1000 lei pt 2 camere
Rog un raspuns in situatia urmatoare : locuiesc intr-un bloc ANL , cu centrala comuna de bloc.In luna dec am primit la intretinere pretul la gaze de 3 ori mai scump Depindem tot blocul de primarie care il are in administratie si nu au binevoit sa faca cadastru ca sa putem cumpara apartamentele in care locuim de 3 ani . Am discutat cu cei de la primarie si zic ca nu se poate face nimic, sa platim ca nu beneficiem de nici o compesare/ plafonare.Rog raspuns, care credeti ca este solutia legala?
Multumesc pentru raspuns ! Daca eu cumpar asa cum am spus masini second hand cum se va plati tva la pretul masinii sau la marja de profit?
Intreprindere individuala -comert cu autoturisme, inregistrat tva intracomunitar voi depasi plafonul de 300 000 lei , ce este mai avantajos sa trec pe aceeasi firma la tva normal sau sa infiintez un srl? Cumpar numai masini second hand.