avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Intreprindere individuala -comert cu autoturisme.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Intreprindere individuala -comert cu autoturisme.

Intreprindere individuala -comert cu autoturisme, inregistrat tva intracomunitar voi depasi plafonul de 300 000 lei , ce este mai avantajos sa trec pe aceeasi firma la tva normal sau sa infiintez un srl? Cumpar numai masini second hand.
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dl_Sandu , utilizator 20:33, 19 Iulie 2021
Puteti infiinta o SRL si sa vindeti si pe aceasta pana la atingerea plafonului.

Daca la PFA nu ati atins plafonul si, ca urmare, nu v-ati inregistrat platitor de TVA, puteti opri activitatea pe aceasta si sa o reincepeti tot ca neplatitor de TVA din 01/01/2022.
Multumesc pentru raspuns ! Daca eu cumpar asa cum am spus masini second hand cum se va plati tva la pretul masinii sau la marja de profit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar daca achizitionez autoturisme davidbucur57@gmail.com davidbucur57@gmail.com Buna ziua, as dori sa achizitionez autoturisme pentru a le revinde in tara. Acestea provin de la licitatii din uniunea europeana. Firma mea este neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Firma vanzari autoturisme -srl sau -ii? adrianopolis adrianopolis buna ziua .vreau sa infiintez o firma srl sau intreprindere individuala avand ca scop vanzarea de autoturisme usoare pana in 3,5 t specific ca autoturismele ... (vezi toată discuția)
Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)