avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate sanda-popovici

Activitate sanda-popovici

Răspuns la discuția Litigii cu fostul angajator
La data plecarii mele inca nu trecuse termenul de 90 de zile in care o societate este indreptatita sa depuna certificatele medicale la CASS pt a-si recupera sumele din FNUASS.
Astfel concediile medicale din luna iunie trebuia sa fie depuse pana cel tarziu 30 septembrie. Mie mi s-a suspendat contractul in 7 septembrie, prin concediul medical, astfel societatea a avut la dispozitie 23 de zile de la data suspendarii ca sa depuna la CASS certificatele medicale din luna iunie, 54 de zile pt cele din luna iulie si 84 de zile pt cele din luna august.

Avand in vedere acestea, tot mai pot fi invinovatita?
O societate la care am ocupat postul de inspector resurse umane timp de 3 luni de zile, m-a dat in judecata pt ca nu am depus documentatia necesara la CASS, pt recuperarea sumelor reprezentand concedii medicale.
Problema este ca in 10 august a fost angajata o alta persoana pe postul meu, eu urmand sa plec. Am pregatit documentatia necesara depunerii concediilor medicale la CASS pt lunile iunie si iulie, in luna august si i le-am dat fetei noi sa le depuna, dupa care am plecat in concediu 2 saptamani. Cand m-am intors am tinut locul secretarei, deoarece plecase, iar noua fata se ocupa de toate sarcinile de serviciu aferente functie de inspector resurse umane in acea societate. In septembrie eu am fost in concediu medical, si imediat dupa concediu mi-am dat demisia invocand art 81(7), fara sa stau in preaviz.
Fata nu a mai depus concediile medicale la CASS deloc si in februarie 2013 a plecat.
Acum societatea imi cere sa o despagubesc cu sumele nerecuperate de la CASS,pt lunile iunie, iulie si august 2012, invocand un paragraf din sarcinile mele de serviciu, si anume: "intocmeste lunar documentatia necesara pt a depune concediile medicale la CAS"
Acum, dp meu de vedere de aici rezulta doar ca trebuie intocmita documentatia nu si ca trebuie depusa lunar. deoarece nu s-a formulat "intocmeste si depune lunar...etc"(eu depuneam fisele pe 3 luni, fara a depasi termenul de 90 zile de la data certificatului medical. Astfel pana la sfarsitul lunii august trebuiau depuse concediile pt cele 3 luni :iunie, iulie si august).
Mai mult, avand in vedere ca in 10 august a venit o persoana care mi-a preluat sarcinile de serviciu, chair daca eu nu am incetat raporturile contractuale imediat, acest lucru nu inseamna ca sunt exonerata de raspundere? mai ales ca am plecat in concediu de odihna, iar dupa ce am revenit am ramas in secretariat.
Este indreptatita societatea sa-mi ceara despagubiri in baza unui contract de munca in care nu s-a specificat nimic legat de riscuri profesionale si nici nu aveam asigurare de risc profesional?
Răspuns la discuția Locuinta familiei
Multumesc tuturor pt. sfaturi.
Contractul este unul de donatie, cu uzufruct viager(socrul are drept de locuinta asupra lui pe timpul vietii). Dar din cate am inteles eu daca socrul doreste poate reveni asupra donatiei si poate anula contractul, insa nu asta este problema mea. Socrul Nu locuieste cu noi, locuieste singur la sat. Avand in vedere ca are o pensie f. mica (700 lei) iar sotul este singurul copil, este obligatia lui morala sa aiba grija de tatal lui. Nu ma deranjeaza acest lucru, dar eu consider ca pe timpul casatoriei nu doar el are grija de tatal lui ci si eu. Veniturile mele sunt mai mari decat ale sotului.
In cazul in care am divorta este clar ca eu va trebuii sa parasesc apartamentul. Nu mi se pare corect fata de mine sa plec "pagubita". Cheltuielile din timpul casatoriei le vad ca pe niste ch. ale unei firme cu 2 asociati care au aporturi egale.
Dorinta mea este de a ma pune la adapost in eventualitatea unui litigiu. Nu exista in codul familiei nici un articol care sa-mi protejeze interesele?
Răspuns la discuția Locuinta familiei
Din pacate nu. ne-am mutat acolo dupa ce l-am amenajat.
De ce spuneti ca nu exista sarcina intretinerii. Pt ca socrul ia donat ap. cu conditia sa-l intretina. Daca nu-i dam bani atunci cand ne cere, se poate razgandi oricand. Sau nu asta presupune uzufructul viager?
Răspuns la discuția Locuinta familiei
Este un contract de donatie cu uzufruct viager
Martorii sunt vecinii soacrei, socrul, soacra, care nu vor depune niciodata marturie in favoarea mea.
inteleg ca nu am nici o sansa sa recuperez ceva din ce am investit.
Copilul are 4 ani
Răspuns la discuția Locuinta familiei
din pacate eu nu am dovezi ca am investit. toate actele sunt ascunse de catre sotul meu acasa la mama lui.Mai mult chiar nu exista acte pt toate ch. Zugravii, instalatorul nu au eliberat facturi. Cand ne-am mutat in apartament nu era amenajat deloc. L-am amenajat din banii comuni, avand in vedere ca eram casatoriti. In plus eu consider ca si intretinerea socrului, ca obligatie contractuala rezultata din actul de donatie, s-a facut tot din banii comuni. Contractul de donatie s-a incheiat intre socrul meu si sotul meu cu o luna inainte de casatorie. Sa inteleg ca nu am nici o sansa sa-mi recuperez cota parte, daca divortez?
2. Nu vreau sa-i las custodia copilului, dar avand in vedere ca am in proprietate o garsoniera, nu ar putea fi considerat un impediment acest lucru si sotul sa-mi ia custodia invocand interesele copilului? e clar ca este in avantajul lui d.a.p.d.v.
Răspuns la discuția Locuinta familiei
pt ca am investit si eu bani in acest apartament si vreau sa ma protejez impotriva problemelor conjugale.
In cazul in care divortez, voi fi data afara din apartament? Ce se intampla cu copilul?
Buna ziua,
Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu uzufruct viager. Nu am acces la actele apartamentului, cunosc doar adresa. Insa este locul unde locuim de cand ne-am casatorit si avem si un copil minor. Eu detin o garsoniera cumparata inainte de casatorie si acolo am declarat domiciliul meu si al copilului, pt. ca sotul refuza sa ma ia in spatiu.
Pot afla de la OCPI, nr cadastral daca cunosc doar adresa si pot declara ca acolo este locuinta familiei, chiar daca sotul este impotriva?
Multumesc
Buna ziua,
Urmeaza sa divortez si as dori sa aflu cateva informatii in legatura cu partajul. Locuiesc din septembrie 2009 in casa sotului meu pe care a primit-o de la tatal lui prin donatie cu uzufruct viajer. Apartamentul nu a fost amenajat deloc si s-a investit foarte mult in el incepand cu luna septembrie 2009.
As dori sa stiu cum pot recupera cota parte din cheltuieli, avand in vedere ca urmeaza sa divortez, si cum pot face dovada ca apartamentul a fost amenajat dupa casatoria noastra (sotul meu l-a primit cu o luna inainte de casatorie). De asemenea avand in vedere ca am contribuit la intretinerea socrului, ce drepturi am din acest punct de vedere.
Sotul refuza cu inversunare ca eu sa plec cu copilul nostru (de 3 ani). Ce trebuie sa fac ca sa obtin custodia copilului?
Daca voi locui cu copilul in chirie, acest lucru poate fi considerat un dezavantaj si as putea sa pierd custodia?
multumesc!
Buna ziua,
Cu o luna inainte de casatorie, am dobandit prin donatie de la tatal meu un apartament (cu uzufruct viajer). Contractul de donatie este doar pe numele meu, neavand frati/surori.
As dori sa stiu daca sotul meu ar avea dreptul sa-mi ceara cota parte din valoarea imobilului, sau eventuale despagubiri, in cazul unui divort.
Mi-am pus problema asta deoarece avandu-l in intretinere pe tatal meu in timpul casatoriei, s-ar putea considera ca a contribuit si sotul la intretinere (veniturile fiind ale familiei).

va multumesc pt ajutor