avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate Scortzishor

Activitate Scortzishor

Buna ziua, sunt asociat si administrator la un SRL, alaturi de inca o persoana cu aceleasi calitati (asociat si administrator). De cativa ani ne-am cerat (separat), cealalta persoana ramanand sa se ocupe in continuare de firma, iar eu sa-mi vad de viata. Mentionez ca nu s-au facut acte de iesire a mea din firma, deci inca mai sunt in actele firmei cu cele 2 calitati. De atunci pana in prezent, de firma s-a ocupat exclusiv cealalta persoana. Pana in momentul actual a acumulat datorii foarte mari la stat, iar firma este in executare silita. O persoana de la finante care se ocupa de executari silite mi-a comunicat ca va fi nevoie sa ceara atragerea raspunderii patrimoniale, deorece celalalt administrator "in functie" nu are intentia de a achita acele debite la bugetul statului. Ca proprietati am 25% dintr-un imobil, cel in care si locuiesc. Ce sanse am sa ies cat de cat curat din aceasta situatie. mentionez ca nu am mai avut nici o legatura cu firma de foarte mult timp, si nici nu am putut iesi din firma datorita "neseriozitatii" celuilalt administrator. Se poate ca statul sa-mi vinda imobilul pentru recuperarea datoriei, avand in vedere ca locuiesc in el si nu sunt singurul proprietar ? In caz ca se ajunge la judecata se poate sa scap de raspundere atata vreme cat nu am mai avut de-a face cu firma de foarte mult timp ? Se pot prescrie datoriile la stat ? Va multumesc anticipat.
Buna ziua, intr-un SRL sunt 2 asociati, ambii administratori. Firma apare pe site-ul ANAF cu mentiunea "s-a inceput procedura de executare silita" pentru datorii catre stat. De asemenea, firma mai are si sediul social expirat la Registrul Comertului.
Se poate face cedarea de parti sociale de la un asociat la celalalt, in aceste conditii ? Stiam ca legea interzice acest lucru, dar pentru cedare de parti sociale catre un tert care vine din afara firmei, care nu are momentan nici o legatura, pe cand in acest caz este vorba de cedare de parti sociale in interiorul firmei, intre cei 2 asociati si administratori.
Debitul este de aproximativ 50000 ron cat despre scadenta, nu stiu sa va spun...in cadrul firmei mai este un administrator si asociat care s-a ocupat de toata activitatea firmei de cand ne-am despartit (de aproximativ 2 ani eu nu am mai avut nici o treaba cu firma, dar in acte inca figurez ca administrator si asociat alaturi de el). Acest debit este acumulat de-a lungul a 2 ani, din cate mi-a explicat persoana de la Finante. Sincer nu stiu ce sa fac in situatia aceasta, nu vreau sa ajung in strada din cauza unui om in care am avut incredere ca va face demersurile pentru iesirea mea legala din firma.
dar in situatia in care eu cedez acei 25% unuia din ceilalti 2 proprietari ?
Buna ziua, ma aflu in situatia de a fi executat silit in cadrul unui SRL (in calitate de administrator si asociat) de catre Finante, datorita unor datorii la stat (TVA, impozit pe salarii, amenzi). Sunt deja popriri pe conturile firmei. O persoana care se ocupa de cazul meu de la Finante mi-a comunicat ca urmeaza executarea bunurilor personale ale administratorilor si asociatilor. Am inteles ca in baza codului fiscal au voie sa faca acest lucru. Mentionez ca singurul bun pe care-l posed in acte este o cota de 25% dintr-un imobil (cel in care locuiesc) obtinut in urma unei dezbateri de mosteniri. Impreuna cu mine mai sunt 2 proprietari la acel imobil. Finantele pot sa-mi execute acea cota de 25% din imobil ? Se poate ajunge la situatia sa vanda imobilul sa-si recupereze banii, chiar daca mai sunt 2 proprietari ?
Buna ziua, sunt asociat si administrator impreuna cu o alta persoana intr-o firma SRL, nu mai am practic nici o treaba cu firma de 2 ani de zile (ne-am certat), celalalt asociat si administrator a ramas cu firma, si m-au sunat finantele sa-mi spuna ca sunt datorii la stat mari, care nu au fost achitate de mult timp, si ca vor sa inceapa sa puna sechestru pe bunurile personale ale asociatilor/administratorilor. Pot sa faca treaba aceasta ? Nu ar trebui intai sa puna sechestru pe bunurile firmei ? Mentionez ca nu am putut sa ies din firma din lipsa banilor si din lipsa seriozitatii celuilalt asociat/administrator.
de ce ? exista vreun risc daca o mai taraganez ? si apropo...am inteles dintr-un post anterior ca daca constructia (casa) are mai mult de 2 ani vechime, in cazul unui control nu se poate da amenda pentru lipsa autorizatiei de constructie deoarece acesta este prescrisa deja avand in vedere vechimea constructiei. Este adevarat ?
ba da...el este si asociat si administrator...amandoi suntem si asociati si administratori...
Buna ziua, mentionez ca sunt asociat si administrator in cadrul unei firme SRL cu 45% parti sociale. Firma este din 2007, alaturi de mine mai exista inca un asociat si administrator care detine 55% parti sociale. La catva timp (aprox un an) m-am retras din activitatea firmei practic, teoretic (in acte) inca figurez cu aceste 2 calitati. Nu am avut posibilitati de a iesi din firma in primul rand d.p.d.v. financiar si in al doilea rand datorita "seriozitatii" celuilalt asociat (promisiuni si amanari peste amanari cum ca vom face actele de retragere din firma). Cum pot proceda sa ies din firma daca celalalt asociat nu doreste acest lucru ? Asociatul nu este un exemplu de buna-credinta si seriozitate datorita lui am fost nevoit sa dau cu subsemnatul la Politia Economica pt nishte B.O. fara acoperire care le-a dat el pe semnatura lui.
Buna ziua, as dori sa stiu cum pot intra in legalitate in privinta unei case (78mp) cu teren (200mp), casa construita prin anii 1960, am actul de proprietate al terenului, cu schita casei, dar nu am nici un fel de autorizatie de constructie. Casa este racordata la toate utilitatile (gaze, curent, telefon, apa-canalizare). Am auzit ca incepand cu 1 ianuarie 2012 nu se mai pot face intrari in legalitate. Mentionez ca se plateste impozit pe teren 200mp si constructie 78 mp de mult timp la finante. Chiar nu se mai poate face nimic (avand in vedere timpul foarte scurt ramas pana la 1 ian 2012), si din cate am citit peste tot, este posibila demolarea imobilului pt ca nu am autorizatie, chiar daca am platit impozit la el atatia ani ? Casa si terenul este obtinuta prin mostenire (s-a facut dezbaterea mostenirii), ce vina am eu ca defunctul nu a avut grija de aceste lucruri (prin anii 1960 nici nu stiu daca se eliberau autorizatii).