avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Activitate tedyca

Activitate tedyca

Bună ziua!
Nepoata mea a fost căsătorită de peste 20 de ani cu un cetățean belgian și de peste 10 ani locuiesc în România, unde dețin 2 imobile. Din căsătoria lor nu au rezultat copii, nici nepoata nu a avut copii, dar soțul ei are copii dintr-o căsătorie anterioară. Nepoata mea nu a fost angajată, doar soțul ei, după pensionare, a beneficiat de un spor la pensie, din Belgia, din cauză că avea soția în întreținere. Întrucât nepoata mea a decedat întrebarea este dacă părinții sau fratele nepoatei au vreun drept de moștenire de pe urma nepoatei, sau toate drepturile sunt doar ale soțului ei, si, respectiv, după decesul lui (el fiind mult mai in vârstă) ale copiilor lui?
Dacă eu personal i-am donat (mă rog, cu... contract de vânzare cumpărare) un teren cu o construcție pe el, nepoatei si in contract este stipulat că terenul devine proprietatea exclusivă a nepoatei iar clădirea devine proprietatea ambilor soți, poate cetățeanul belgian să doneze sau vândă acel teren? Sau au vreo cotă parte din el și părinții sau fratele nepoatei mele?
Vă mulțumesc!
Imi pare rau ca nu am mentionat, nu are nici un fel de rude, de aceea a si fost in intretinerea noastra, A trait doar in concubinaj cu o matușă care a decedat, deci nu are pe nimeni. Fiind in intretinerea noastra, chiar imobilizat la pat fiind, ni se pare firesc sa-l si inmormantam.
Buna ziua. Multumesc anticipat acelora care ar putea sa ma lamureasca intr-o problema. Se poate intocmi prin notariat vreun act, ca sa se poată scoate de la Primarie certificatul de deces daca o persoana a fost in intretinerea noastra si la adresa nostra locuieste si are domiciliul stabil, de 15 ani, dar nu este ruda legala?.
Mentionez ca nu exista nici un act incheiat intre noi, si ca nu este vorba de vreo succesiune ci doar de obtinerea ajutorului de deces de la casa de pensii, persoana fiind pensionara. Persoana in cauza nu este inca decedata dar este f bolnava iar primaria spune ca nu elibereaza certificatul de deces decat rudelor. Deci se poate intocmi vreun act notarial care sa ne permita sa ridicam certificatul de deces.? Va multumesc mult
Buna ziua.
Chiar nimeni nu ma poate lamuri in aceasta problema? Va multumesc
Buna ziua
As vrea sa stiu daca pot vinde o parcela de padure catre un cetatean francez, rezident si daca da, care este articolul de lege in baza caruia se poate face vanzarea. La notariat nu prea au stiu ce sa imi raspunda, urmand sa studieze legile. Mentionez ca am toate actele, inclusiv de la primarie si ocolul silvic, cu dreptul de preemtiune, etc.
Va multumesc
Multumesc, nu eram sigura.
Buna ziua.
Daca la o firma de vanzare cu amanuntul la 31.12.2013 am venituri sub 65000 euro, este obligatorie depunere decl. 010 in 30 de zile si trecerea la microinteprindere de la imp pe profit?
Multumesc.
Răspuns la discuția Trecerea la microintreprindere
revenire la întrebarea dnei getacatinca: daca la 31 decembrie veniturile (din vanzare cu amanuntul) sunt mai mici de 65000 eu, trebuie obligatoriu sa depun 010 si sa trec la micro?
Am inteles. Va multumesc mult si va doresc tot binele de pe lume
Evident, aveti dreptate, de fapt era vorba de impozitul pe profit (5% pt jocurile de noroc), am vorbit total aiurea, am procedat corect pana acum. Ideea este insa cum procedez acum, când am si venituri din vanzari? Trebuie sa tin separat evidenta profitului din vanzari si sa calculez 16% la acesta ? sau...? Multumesc oricum pentru raspuns, dnul Marian.