avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Activitate Ana_dana

Activitate Ana_dana

Dar traumele morale nu sunt si ele daune? Sau trebuia copilul sa fie dus la urgenta la spital pt a se putea trage preotul la raspundere? Este ca si cand mi-ati spune ca daca cineva incearca sa va jefuiasca dar nu reuseste, nu comite nicio infractiune pt ca nu a dus fapta la bun sfarsit.
Cat despre ritualul practicat de Biserica Ortodoxa romana la botez, nu vreau sa intru intr-o polemica, dar tot mai multa lume sesizeaza ca nu prea este in acord cu normele crestine. Si din fericire tot mai multi preoti au inceput sa-l adapteze zilelor noastre renuntand la clasicul scufundat total al copilului in cristelnita.
Ce raspuns...Doamna a intrebat dpdv juridic, nu din punct de vedere crestin. Botezul nu trebuie sa insemne traume psihice sau fizice pentru copil sau traume psihice pentru parinti sau ceilalti invitati care asista la eveniment. Botezul se poate face si bland, nu trebuie sa fie un ritual medieval crud, ci se poate adapta anului 2018 in care traim astfel incat sa fie un eveniment frumos care sa lase amintiri placute participantilor. Mentalitatea ca "asa e la botez" , ca ritualul trebuie sa implice o anume suferinta din partea copilului si ca daca nu-ti convine nu il boteza, este total gresita si neavenita. Va amintesc ca au fost cazuri de copii care au murit inecati in timpul botezului pt ca preotul i -a scufundat prea mult in apa. Pe acestia cum ii catalogati, victime colaterale ale ritualului crestinesc de botez? Da, doamna, va recomand sa luati legatura cu un avocat impartial care sa va consilieze ca un avocat nu ca un crestin si sa actionati in judecata acest preot inconstient pentru daune morale.
Răspuns la discuția Recuperare imprumut dat unei rude
Da, banii au fost dati prin transfer bancar din contul meu in contul ei. Multi membri ai familiei stiu de acest imprumut si au fost deseori martori cand ruda mea recunostea ca a luat imprumutul de la mine. Ba chiar unii membrii ai familiei au si facut presiuni asupra ei sa imi returneze imprumutul, fara rezultat.
Ma gandeam ca acest lucru poate ajuta in instanta chemandu-i ca martori, asta in eventualitatea in care ruda nu mai recunoaste ca a luat acest imprumut de la mine in lipsa unui contract.
De asemenea, m-ar interesa si daca exista un termen de prescriptie pentru o astfel de fapta? Imprumutul a fost dat acum 2 ani jumatate, in acest timp, fiind vorba de o ruda apropiata nu am facut nimic, gandindu-ma ca pana la urma vom rezolva problema amiabil. Dar acum fiind sigura ca e rea vointa, vreau sa actionez cumva. Se prescrie candva aceasta fapta daca eu nu actionez in instanta?
Buna ziua,

Acum 2 ani de zile am imprumutat o ruda apropiata cu promisiunea ca voi primi banii inapoi in 2 luni. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci si sub pretextul ca trece printr-o perioada financiara dificila, nu vrea sa mi-i inapoieze. Este clar rea vointa, eu stiu sigur ca nu are chiar asa mari probleme financiare, putea sa inapoieze macar in transe sau macar o parte din imprumut. Eu mi-am cam pierdut rabdarea si as vrea sa stiu ce pot face.
Mentionez ca nu am facut contract scris fiind vorba de o ruda apropiata pe care de altfel am mai imprumutat-o in trecut si care mi-a dat atunci banii inapoi cand a promis. In schimb i-am dat banii prin transfer bancar si exista multe persoane in familia noastra care stiu de acest imprumut.
Ce se poate face? Si cum pot acum dovedi ca i-am dat imprumultul in cazul in care nu ar mai recunoaste? Pot s-o fortez sa recunoasca cumva, poate printr-un sms, e-mail? Ar conta asta in instanta?
Răspuns la discuția Inselatorie agentie modele
A, si poate o abordare mai sanatoasa ar fi sa indemnati oamenii sa ia atitudine cand sunt inselati astfel si sa raporteze autoritatilor, nu sa nu faca nimic gandindu-se ca astfel de sarlatani "sigur au clauze in favoarea lor in contracte". Chiar daca nu este recuperat prejudiciul, simplul fapt ca firmele respective sunt cercetate si chemate la interogatorii tot o sa le dea de gandit...
Răspuns la discuția Inselatorie agentie modele
Eu m-am suparat pentru ca dumneavoastra imi spuneti ca astfel de hoti pot scapa basma curata. O asemenea abordare eu nu o inteleg. Asta inseamna ca in Romania hotia este legalizata (adevarul e ca este legalizata, dar pana intr-un anumit punct, nu cred ca atat de flagrant). Eu o sa merg mai departe, o sa apelez chiar si la un avocat, nu mai este vorba de bani aici, ci de principiu. Iar instanta este obligata sa judece un caz indiferent de prejudiciu, chiar daca este 1 leu.
Compania inca exista, am cautat-o pe site-ul ministerului finantelor si ghici ce profit a avut in 2013? 500,000 RON!!! Adica hotii astia se imbogatesc pe seama naivilor (intre care si eu) si voi imi spuneti ca nimeni nu-i poate opri?

Intr-un articol pe tema asta am citit: "Alexandru Nicolae, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, sfătuieşte toate persoanele care au fost înşelate să facă plângere, indiferent cât de mic este prejudiciul, iar Poliţia va lua măsuri în acest sens."

Ei, asta o sa fac si eu.

[ link extern ]
Răspuns la discuția Inselatorie agentie modele
adica dumneata imi spui ca in tara asta poti sa fii inselat asa fara scrupule de oricine si sa nu poti face nimic? cum adica "in contract sigur au clauze in favoarea lor"? mi-au cerut niste bani cu promisiunea recuperarii lor in schimbul participarii la sedinte foto. nu s-au tinut de cuvant. eu m-am tinut, le-am data banii si veneam si la sedintele foto daca eram chemata. ce e asa greu sa intelegi ca e inselatorie pe fata?

daca ma resemnez nu fac decat sa incurajez astfel de inselatorii si astfel de hoti ordinari. pana una alta, mai exista institutii ca Parchet, Politie, ANPC etc. De asta exista, sa apere cetatenii onesti de astfel de haimanale. daca nu luam atitudine nici nu vom schimba ceva.
Buna ziua,

Am fost inselata de o agentie de modele din Bucuresti. Mai exact acum mai multe luni am fost acostata in zona Universitate de o persoana care in schimbul sumei de 70 ron s-a angajat ca in decurs de 1 an sa ma cheme la cateva sedinte foto pentru promovarea unor produse cosmetice in care nu numai ca imi voi recupera cei 70 ron dar voi castiga o suma si mai mare de bani in urma acestor sedinte foto.
Am incheiat o conventie cu respectiva agentie si am primit un bon fiscal pt. cei 70 ron. Evident ca nu am mai auzit nimic de ei de atunci, anul aproape ca se face si eu am ramas cu banii dati. In perioada asta am sunat de mai multe ori la ei si de fiecare data mi s-a spus ca inca nu s-a ajuns la categoria mea de varsta dar o sa fiu chemata la sedinte foto, si o sa-mi recuperez banii. La o simpla cautare pe internet dupa numele agentiei, am aflat cu stupoare de zeci de oameni in aceeasi situatie care au fost inselati si au ramas cu banii luati, unii chiar cu sute de euro.

Ce se poate face? Unde pot depune sesizari, reclamatii? Inselatoria e clara, mi s-au promis niste lucruri (sedinte foto, inclusiv participari la evenimente) si nu am primit nimic in schimbul banilor dati.
Răspuns la discuția Hartuire morala la locul de munca
pentru utilizator freeelis:

Multumesc pentru raspuns.
Cu toate acestea, nu cred ca motivul comportamentului sau are ca si cauza discriminarea pe criteriul de sex. Lucrurile stau in felul urmator: el a venit ca sef de departament cand eu eram deja in acest departament. Ulterior, din cauza unor divergente profesionale, a lipsei totale de respect cu care eram tratata si a incompatibilitatii personale dintre noi, am cazut in dizgratiile sale si am intrat intr-un mic conflict. Au inceput sicanele din partea sa, culminand cu ideea sa ca nu as corespunde profesional pozitiei pe care o am si ca ar trebui sa ma mut in alta parte. Nu cred ca este din cauza ca sunt femeie, nu mi-a dat niciodata de inteles ca ar avea ceva in particular impotriva femeilor. Mai sunt si alte femei in departament care nu "beneficiaza" de presiuni de a pleca in alta parte.
Cred ca problema sa este de natura personala cu mine ca persoana, nu ca femeie. Cel mult, poate ca isi permite sa aiba acest comportament si pentru ca, fiind femeie, ma percepe ca fiind mai vulnerabila.
Problema mea este ca seful meu ma hartuieste moral la locul de munca. Mai exact, pune presiune pe mine sa ma mut in alt departament, chiar imi aduce la cunostinta joburi vacante din alte departamente si ma preseaza sa aplic. Sincer, nu mai suport. Si asta pentru ca nu-i place fata mea. Profesional nu are ce sa-mi reproseze (o dovedesc CV-ul si calificarile pe care le am), desi el spune contrariul. Am cautat pe internet si am vazut ca acest comportament se numeste hartuire morala la locul de munca si este chiar reglementat de o directiva europeana si transpus in legislatia nationala.
Mersul la servici a devenit un calvar. Lucrul acesta ma demotiveaza total si imi afecteaza si sanatatea psihica in primul rand.
Nu stiu cum sa procedez. Sa discut cu seful lui, sa merg la HR? Problema este ca in curand o sa vina si evaluarile de performata pentru anul trecut unde cred ca o sa ma "execute" oricum, dar daca fac valuri acum, ma tem sa nu fie mai rau.
multumesc anticipat pentru raspuns.