avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Il pot da in judecata pe preotul care mi-a botezat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Il pot da in judecata pe preotul care mi-a botezat copilul?

Buna ziua.

Am suferit o trauma dupa ce preotul mi-a botezat copilul bagandu-l in cristelnita cu tot corpul, desi afara era ger si in biserica frig.
Precizez ca eu nu am stiut acest lucru si l-am implorat in fata invitatilor sa nu il bage in cazan, insa el m-a umilit spunand ca opreste botezul.
Fiind pusa in asa situatie nu am avut de ales.
Copilul a urlat si dupa l-am bagat in mai multe paturi pentru ca a tremurat de frig inca o ora dupa.
Va rog, va implor sa imi spuneti daca il pot da in judecata si daca pot cere daune.

Multumesc,
Lavinia
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 20:05, 7 Iunie 2018
Daca sunteti crestin ortodoxa si cunoasteti ce reprezinta taina sfantului botez (ce implica din punct de vedere practic procedura botezului) nu ati mai pune astfel de intrebari. Botezul l-ati solicitat dv prin urmare cunosteati conditiile in care se realizeaza acesta.

Daune pentru ce? Daca s-au produs prejudicii acestea trebuie dovedite.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
In final, copilul a patit ceva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă minorul s-a îmbolnăvit, ați putea intenta o acțiune în răspundere civilă delictuală, în caz contrar nu cred că aveți șanse de vreme ce preotul
urmează o procedură licită, la care ați consimțit.
Ce raspuns...Doamna a intrebat dpdv juridic, nu din punct de vedere crestin. Botezul nu trebuie sa insemne traume psihice sau fizice pentru copil sau traume psihice pentru parinti sau ceilalti invitati care asista la eveniment. Botezul se poate face si bland, nu trebuie sa fie un ritual medieval crud, ci se poate adapta anului 2018 in care traim astfel incat sa fie un eveniment frumos care sa lase amintiri placute participantilor. Mentalitatea ca "asa e la botez" , ca ritualul trebuie sa implice o anume suferinta din partea copilului si ca daca nu-ti convine nu il boteza, este total gresita si neavenita. Va amintesc ca au fost cazuri de copii care au murit inecati in timpul botezului pt ca preotul i -a scufundat prea mult in apa. Pe acestia cum ii catalogati, victime colaterale ale ritualului crestinesc de botez? Da, doamna, va recomand sa luati legatura cu un avocat impartial care sa va consilieze ca un avocat nu ca un crestin si sa actionati in judecata acest preot inconstient pentru daune morale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, din punct de vedre juridic nu exista infractiune, nu exista paguba si nu exista dauna.
Ah, ca bebelusului i-a fost putin frig....
A fost internat? A ramas cu sechele? A suferit vreo interventie chirurgicala?

Alte discuții în legătură

Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Sfantul imparat constantin si maica sa elena, cei întocmai cu apostolii Ovidiu Slimac Ovidiu Slimac Astazi, 21 Mai, tuturor celor care Sarbatoresc purtarea acestor nume sfinte ortodoxiei, va urez sa aveti parte de Liniste, Bogatie (interioara sau exterioara ... (vezi toată discuția)
Drept si religie.... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez ... (vezi toată discuția)