avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate micro40

Activitate micro40

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Am rezolvat problema . Am platit amenda la Ghiseul .ro online si am platit si rovinieta. (greseala mea ).Acum am crezut ca vin amenzile in cascada deoarece eu am circulat in tot acest timp fara sa stiu ca nu mai am rovinieta valabila . Nu este asa. Am sunat si am intrebat; Raspuns ; pana nu esti instiintat de faptul ca ai de platit o amenda deoarece ai circulat fara rovinieta valabila nu se mai emit alte amenzi pentru aceias fapta. cazul meu ; amenda 23 02.2021 instiintare 13.07.2021. Va Multumesc ..
In procesul verbal scrie ca am circulat in 23.02.2021 (am fost luat de o camera de supraveghere) pe DN fara a detine rovinieta valabila. in procesul verbal scrie ca e din 16.06.2021. si la mine ajunge astazi 13.07.2021 stampila de pe plic a postei. de accea nu stiu cum sa procedez. daca trebuie sa o platesc. problema ar mai fi ca eu am circulat in continuare pana astazi si nu mi-am dat seama ca nu mai am rovinieta valabila. Multumesc.
Amenda Neplata ROVINIETA. Buna. Am uitat cand trebuie sa platesc Rovinieta deoarece o platesc anual si nu am mai stiut cand expira. Astazi data de 13.07.2021 am primit de la posta plicul cu procesul verbal de constatare a contraventiei care sa petrecut in data de 23.02.2021. acum itrebarea mea este ; daca sa prescris fapta deoarece a venit peste termenul de 4 luni prevazut de lege. daca ma puteti ajuta in aceasta privinta. Multumesc !!
Multumesc !
Eu va dau exemplul meu. La fiecare intrare in tura de 12 ore eu trebuie sa ma loghez pe net cu un ID si o parola, Acest lucru trebuie sa-l facem cu cel putin 15 minute inainte de ora 7 dimineata respectiv 19 seara. Mai am 12 ore de repaus intre schimburi? Multumesc .
OK. Acum am intrat putin in ceata. De cand incepe repausul si cand se termina? Deoarece eu ies la ora 19 din tura,si intru dimineata la 7 din nou. intre aceste 2 schimburi sunt 12 0re. Doar ca eu de la serviciu si pana acasa mai fac o ora de naveta+inca una dimineata. Aici daca ma puteti lumina. Multumesc.
Multumesc de raspuns. Eu am citit in legislatia muncii acelas lucru. dar nu stiu daca exista o modificare la lege. Am fost in situatia de a fi pus in graficul de lucru dupa 8 ore de la iesirea din schimb, respectiv dupa 12 ore . nu stiu daca e legal sa refuz acest lucru si ce repercursiuni pot fi asupra mea. Mentionez ca nu erau situatii de calamitate .
Buna ziua. as dori sa stiu care este timpul de odihna dupa cele 8 ore respectiv 12 ore lucrate. Multumesc !! Si daca ma puteti ajuta cate zile de concediu are o asistenta la oncologie cu o vechime de 25 ani lucrati in sanatate. Multumesc.
Multumesc tuturor pentru pareri si pentru sfaturile voastre. Eu nu sunt un specialist in imobiliare si daca ma uitam in acte tot nu as fi inteles ce are trecut in contracte si ce nu. Aici problema se pune asa din punctul meu de vedere; La momentul stabilirii pretului si al emiterii precontractului nici eu dar nici agentul imobiliar nu vazusem actele. Eu cum am spus nu ma pricep, dar agentia dupa verificare trebuia sa vada si sa ma informeze ca proprietarul nu detine terenul aferent in acte ci doar terenul de sub cladire, ceea ce agentul nu a facut. si pe deasupra mai tine partea si vanzatorului ca vanzatorul nu a stiut ca acel teren e terenul pe care e construita caladirea. ii gaseste scuza vanzatorului. mi se parea normal sa spuna ; vanzatorul nu are marfa pentru care am facut intelegerea ;ori renegociem pretul ori de comun acord oprim tranzactia . plus ca si cu partea de la subsol era o problema, si mai am o problema pe care nu o inteleg; din ce am cautat eu Agentia nu avea voie prin lege sa imi ceara bani inainte. si precontractul eu nu stiu cat este de legal aici va rog sa ma ajutati daca puteti. Eu cred ca acel act este ilegal La capitolul clauze ;de ce am clauza stabilita doar eu?si nu si vanzatorul + clauza in care se poate ori tranzactia . Asta este obligatia agentiei. din ce am citit .Eu vad un interes si rea voita din partea Agentiei. Dar asta acum dupa ce am facut acea greseala pe care o recunosc si mi-o asum. Am scris de aceasta problema sa NU MAI PATEASCA si altcineva ca mine. Inca o data va - MULTUMESC - . sI CITITI tot inainte de a va pune semnatura pe un act.
Apartamentul este la Parter. proprietarul detine la subsol inca 2 camere pentru care are acte de proprietate dar nu pe acelas contract cu apartamentul Pretul a fost stabilit pentru tot spatiul Apartament + spatiul de la subsol . Acum banca imi spune ca eu la notar trebuie sa platesc 2 tranzactii una pentru apartament si alta pentru spatiul de la subsol.Acest lucru nu exista scris in precontract.