avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul de lucru și timpul de odihnă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul de lucru și timpul de odihnă

Buna ziua. as dori sa stiu care este timpul de odihna dupa cele 8 ore respectiv 12 ore lucrate. Multumesc !! Si daca ma puteti ajuta cate zile de concediu are o asistenta la oncologie cu o vechime de 25 ani lucrati in sanatate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: micro40 , utilizator 13:34, 23 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca lucreaza numai 8 ore/zi, atunci va avea 16 ore liber.

Daca lucreaza 12 ore/zi , atunci va avea un repaus de 24 de ore.

2. CO : 25 de zile lucratoare la care se poate adauga un numar de zile de concediu de odihnă suplimentar pe locuri de muncă şi în funcţie de condiţiile de desfăşurare a activităţii conform CCM aplicabil.
Multumesc de raspuns. Eu am citit in legislatia muncii acelas lucru. dar nu stiu daca exista o modificare la lege. Am fost in situatia de a fi pus in graficul de lucru dupa 8 ore de la iesirea din schimb, respectiv dupa 12 ore . nu stiu daca e legal sa refuz acest lucru si ce repercursiuni pot fi asupra mea. Mentionez ca nu erau situatii de calamitate .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 135 C.mun.
(1) Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.
(2) Prin excepţie, în cazul muncii în schimburi, acest repaus nu poate fi mai mic de 8 ore între schimburi.
OK. Acum am intrat putin in ceata. De cand incepe repausul si cand se termina? Deoarece eu ies la ora 19 din tura,si intru dimineata la 7 din nou. intre aceste 2 schimburi sunt 12 0re. Doar ca eu de la serviciu si pana acasa mai fac o ora de naveta+inca una dimineata. Aici daca ma puteti lumina. Multumesc.
Este discutabila problema cand incepe repausul, intrucat legislatia nu reglementeaza expres aceasta problema.

Alte discuții în legătură

Timp de odihna micro40 micro40 Buna ziua. as dori sa stiu care este timpul de odihna dupa 8 ore de munca , timp in care eu nu pot fi chemat din nou la munca. Mentionez ca lucrez in ture de 8 ... (vezi toată discuția)
Perioada de repaus dupa tura de noapte Maria Prado Maria Prado Buna ziua, intrebarea mea este:dupa o tura de la 18 la 5 dimineața, se poate intra intr-o alta tura de la ora 15, pana la ora 1, in acceasi zi? Sau dupa tura ... (vezi toată discuția)
Munca in ture departament paza dragonu89 dragonu89 Buna ziua,as dori sa stiu,daca potrivit codului muncii ,si aici ma refer in domeniul de paza,la o tura de 8 ore intre 22:00/06:00 nu ar fi normal sa am 24 de ... (vezi toată discuția)