avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate mira09

Activitate mira09

Am trimis taxa in original prin posta fara continut declarat, nu am sa mai fac aceasta greseala. Am vorbit la registratura, au confirmat notarea in registru primiri a plicului insa nu se gaseste plicul.
Sunt in urmatoarea situatie: instanta anuleaza actiunea ca netimbrata desi plicul cu dovada achitarii taxei a fost primit de catre Judecatorie inaintea termenului de judecata.Am deci confirmarea de primire, am copie dupa taxa de timbru si am facut recurs. Ce alte dovezi sau argumente as putea sa invoc pentru castigarea cauzei?
Concediul pentru crestere copil acordat in perioada 2009-2011 nu este considerat vechime in specialitate ci doar in munca?
In cazul unei angajate care urmeaza sa se intoarca din CIC, acum in noiembrie se implineste un an de cand a facut cererea de suspendare pentru un an, deci a nascut dupa 01.01.2011, ceea ce inseamna ca s-ar aplica prevederile ordonanatei 111/2010, sarcinile facute de ea au fost preluate de o firma externa.In concluzie, ea se intoarce la servici si nu mai are ce face, nu vrea nici salarii compensatorii, legea ma obliga sa o tin 6 luni, ce se poate face legal, fara ca societatea sa aiba probleme?
Administratorul special poate delega terte persoane sa semneze in numele societatii contracte de prestari servicii sau alte acte cu caracter administrativ?
Buna ziua,

In cazul unei fuziuni prin absorbtie exista obligatia de a informare pentru furnizorii,clientii, autoritatile statului cu care exista relatii...Aceasta nota de informare poate fi facuta inainte de obtinerea hotararii si ce anume trebuie sa contina ca si elemente esentiale?
Răspuns la discuția reprezentare persoana juridica
Fostului administrator nu i s-a ridicat dreptul de administrare in totalitate, a fost numit administrator special.In cazul in care nu ar fi fost in insolventa, care varianta ar fi fost indicata?
Buna ziua,

Va rog sa ma ma ajutati in urmatoarea situatie: o societate aflate in insolventa are contracte de prestari servicii.Pentru a imputernici prestatorul de servicii sa semneze in numele societatii diverse acte, poate face o simpla imputernicire(persoana juridica imputerniceste alata persoana juridica sa semneze in numele ei) sau un act aditional?

olden a scris:

Firmele aflate în stare de insolvenţă nu mai sunt declarate inactive, potrivit unor noi reglementări efectuate de ANAF şi publicate în Monitorul Oficial.


Procedură


din 02/08/2010
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 552 din 05/08/2010


privind declararea contribuabililor inactivi

În evidenţa contribuabililor declaraţi inactivi, potrivit prevederilor art. 78 alin. (5) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, parte componentă a Registrului contribuabililor, sunt înscrişi contribuabilii persoane juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică, care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:
- nu au depus nicio declaraţie pe parcursul unui semestru calendaristic;
- nu li s-a aprobat, la cerere, de către organul fiscal competent o măsură privind îndeplinirea obligaţiilor fiscale declarative (regim derogatoriu).



Multumesc pentru raspuns.Intr-adevar eu nu gasesc ordinul de care mi-au zis ca ma obliga sa am secretara angajata la sediul social declarat fara activitate, sunt convinsa ca nici nu stiau despre ce ordin este vorba, asa cum sigur nu stiau ca nu au competenta sa ma declare ei inactiv.
Mentionez ca firma este in insolventa iar la sediul social nu este declarata activitate.