avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reintoarcere din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reintoarcere din CIC

In cazul unei angajate care urmeaza sa se intoarca din CIC, acum in noiembrie se implineste un an de cand a facut cererea de suspendare pentru un an, deci a nascut dupa 01.01.2011, ceea ce inseamna ca s-ar aplica prevederile ordonanatei 111/2010, sarcinile facute de ea au fost preluate de o firma externa.In concluzie, ea se intoarce la servici si nu mai are ce face, nu vrea nici salarii compensatorii, legea ma obliga sa o tin 6 luni, ce se poate face legal, fara ca societatea sa aiba probleme?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:59, 1 Noiembrie 2012
1. Daca a optat pentru CCC pana la 1 an inseamna ca la reluarea activitatii va beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.

2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art.2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

3. - Expresia "cu pana la 6 luni" poate insemna si "mai putin de 6 luni" sau "cel mult 6 luni", adica o puteti concedia si dupa cateva zile.
-Deoarece i-a disparut obiectul muncii si deci si postul o puteti concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).

4.- Pentru a nu pierde stimulentul de insertie ii puteti oferi un alt loc de munca pana va implini copilul 2 ani sau isi poate cauta ea un nou loc de munca.
- Nu este vina salariatei ca i-a disparut postul dar nici obligatia angajatorului nu este sa o mentina pe un post inexistent sau care nu-si mai are locul in organigrama.

5. Luati legatura si cu ITM, sa cereti o parere, dar sa faceti asa fel incat sa primiti un raspuns in scris (poate fi si pe e-mail).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea la serviciu dupa concediu crestere copil ElaBocai ElaBocai Buna ziua! Daca ma intorc la serviciu cu minim 60 de zile inainte de inplinirea a 2 ani a copilului, se va acorda stimulent de insertie pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Intoarcere ccc Mihaelaama Mihaelaama Buna ziua Sunt in CCC (pana la implinirea varstei de 1 an) si urmeaza sa ma intorc la serviciu. Conducerea societatii la care sunt angajata mi-a propus sa ... (vezi toată discuția)
Concedierea in perioada stimulentului de insertie dupa legea intrata in 1.07.2017 Violeta89 Violeta89 Buna ziua, In 30 decembrie anul acesta ma reintorc la locul de munca in stimulent de insertie pana implineste copilul 3 ani,ma reintorc cu 60 de zile mai ... (vezi toată discuția)