avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate MT1975

Activitate MT1975

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati de unde pot sa ma informez cu privire la penalizarile facturate de un client italian catre noi ,conform " art.41 comma 1 D.L. 331/93", caruia societatea noastra i-a facut o livrare intracomunitara.

Multumesc.
Buna ziua,
Am o masina adusa din Spania la sfarsitul lui 2008, pentru care am beneficiat 3 luni de numere provizorii la momentul respectiv, dupa care la expirarea acestora am inmatriculat-o in Bulgaria. Intrebarea este daca mai pot obtine acum iarasi numere provizorii?
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati cum as putea sa-mi recuperez valoarea unei facturi neincasate , de la un client din Franta. Relatiile intracomunitare se supun unei anumite legislatii la care eu pot sa apelez pentru a-mi incasa banii?
Am avut o livrare intracomunitara de bunuri pentru care am CMR semnat si stampilat, iar factura a fost transmisa prin e-mail. Initial , inainte de livrarea bunurilor , am avut o factura de avans pe care au achitat-o.
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
O Intrepridere Individuala cu obiect de activitate "Comert cu ridicata al materialului lemnos, etc"(CAEN 4673) , care vinde tamplarie pvc cu geam termoizolant catre clienti persoane fizice, dar nu depoziteaza, nu transporta si nu monteaza marfa(cumpara aceste servicii), are nevoie de casa de marcat?
Iar o alta intrebare pentru care as dori un raspuns:
Daca se face factura, se poate stipula ca tine loc de contract?
Multumesc mult.
S-a facturat unei firme din Romania.
Serviciul este intracomunitar, se factureaza in euro.
Buna ziua,
Se depune declaratia 392A, pentru servicii transport intracomunitar , beneficiarul fiind firma din Romania?
Firma are cifra de afaceri sub 65.000 euro.

Multumesc.
Buna ziua,
Valoarea diurnei pentru un sofer de tir care se afla in afara Ro, mai mult de 30 zile , se impoziteaza?

Multumesc.
Buna ziua,
Pentru un medic,care in momentul de fata este organizat ca si PFA, exista vreo reglementare actuala prin care trebuie sa se organizeze sub forma de C.M.I.?
Multumesc.
Multumesc pentru sfat.