avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Penalizari la livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Penalizari la livrare intracomunitara

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati de unde pot sa ma informez cu privire la penalizarile facturate de un client italian catre noi ,conform " art.41 comma 1 D.L. 331/93", caruia societatea noastra i-a facut o livrare intracomunitara.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:09, 27 August 2013
Eu am gasit aici [ link extern ]

Din cate inteleg eu, articolul 41 comma 1 D.L. 331/93, se refera la faptul ca livrarile intracomunitare sunt scutite de TVA.

41 comma 1 D.L. 331/93

1. Costituiscono cessioni non imponibili:
a) le cessioni a titolo oneroso di beni, trasportati o spediti nel
territorio di altro Stato membro, dal cedente o dall'acquirente, o da terzi
per loro conto,....


Este similar cu art. 128 alin. (9) din Codul fiscal:
(9) Livrarea intracomunitară reprezintă o livrare de bunuri, în înţelesul alin. (1), care sunt expediate sau transportate dintr-un stat membru în alt stat membru de către furnizor sau de persoana către care se efectuează livrarea ori de altă persoană în contul acestora.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de dobindirea a cetateniei italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut pe teritoriul italiei gigi76bigi gigi76bigi Dobindirea cetateniei Italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut in Italia cu parinti Romani rezidenti de 12 ani in Italia. As dori sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)
Deduceri impozit in italia vio6800 vio6800 Sotia lucreaza cu acte legale in Italia (badanta) de 6 ani ,pentru a beneficia de deducerile la impozit vrea ca sa depuna acte pentru noi membri familiei care ... (vezi toată discuția)
Transport produse in ue dragoianu dragoianu Firma este invitata sa faca o prezentare de moda in strainatate,daca acolo solicita cineva sa comande sau sa cumpere un produs,ii fac factura in lei cu ... (vezi toată discuția)