avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate elzgeo

Activitate elzgeo

Răspuns la discuția Titlu de proprietate
In anul 1990sa cumparat in baza unui inscris sub semnătura privata(.promisiune de vanzare cumparare)o casa de locuit.anexe gospadaresti si suprafata aferentă a acestora.intrând in posesia bunurilor respective ulterior sa solicitat celor doua proprietare in a perfecta actele la notar.refuzând in acel an.ne am adresat judecătoriei in vederea validari inscrisului sub semnătura privat si obtinerea unei hotărâri judecayoresti care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.Prin sentința civila din anul 1991 sa validat inscrisul sub semnătura privata .atribuindu ne bunurile menționate in inscris si doar suprafata de 250mp.Consider ca instanța a atribuit doar 250mp întrucât mostenitoarele in certificatul de mostenitor aveau mentionat doar 250mp.nementionandu se toata suprafata aferentă existent.înțelegând ca la data respectivă conform legislație se vindea doar 250mp.In cursul anului 2016 mostenitoarele celor doua proprietare au solicitat obtinerea titlu i de proprietate la primărie.stabilindu se din evidențele registrului agricol ca terenul aferent locuinței este de 836mp care din anul 1991.figurează la pozitia cumpărătorului pentru care a plătit impozit.plătind si in prezent.Fata de aceasta situație a rezultat o diferenta de 586mp pentru care cumpărătorul nu detine act de proprietate.In vederea obtineri diferenței de 586mp in cursul anului2016 ne am adresat cu plângere la judecatorie in a obtine o hotărâre judecătorească care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare iar in prima instanta ne a respins acțiunea pe motivul existenței autorități lucrului judecat.reluând in considerare sentința din anul 1991.adresându ne cu apel in prezent.Precizez faptul ca mostenitoarele au recunoscut in instanta ca sa vandut836mp.Multumesc frumos
Răspuns la discuția Titlu de proprietate
Cererea a fost formulată pentru aceasta diferenta de teren
Buna ziua! In anul 1991 s-a cumparat casa cu teren aferent de 800 mp , teren pentru care s-a plătit impozit pana in prezent. La momentul respectiv, dupa achitarea banilor si eliberarea chitanțe de mana fostii proprietari au vrut sa anuleze vanzarea si am dat in judecata. Hj a fost in favoarea noastra dar acolo se menționează doar 250 mp de curte conform unei legi de atunci. In prezent am dat in judecata pentru a se recunoaste intreaga suprafata de 800 mp si am pierdut pe motiv ca s -a mai judecat o data. Fostii proprietari recunosc vanzarea întregii suprafețe de teren dar primăria spune ca nu poate elibera titlul de proprietate pentru casa si curte. Ce ma sfătuiți? Multumesc mult!
Buna ziua!
Va rog frumos sa imi spuneti daca in modul de calcul ccc intra si stimulentul de insertie avut pentru primul copil.
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Ajutor deces invatamant
Persoana era salariata unitatii, cu contract de munca pe perioada nedeterminata, cu toate contributiile platite la zi.
Ceea ce nu stiu este daca se tine cont de contractul colectiv de munca din invatamant de pe anul 2013, cu acordarea unui ajutor ce insumeaza 5 salarii sau doar de legea asigurarilor sociale, care stabileste suma de 2223 lei
Răspuns la discuția Ajutor deces invatamant
Nu. Am intrebat si nu se poate.Ajutorul se plateste de catre angajator si se deduce din CAS. Ceea ce nu mi s-a clarificat este cuantumul acestui ajutor.
Buna ziua!
Va rog sa lamuriti care este valoarea ajutorului de deces, pentru un salariat din invatamant?
Are vreo valoare contractul colectiv de munca( 5 salarii) sau se plateste conform legii asigurarilor sociale(2223 lei)?
Primesc raspunsuri variate si nu imi pot da seama care este varianta corecta.
Multumesc frumos!
Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie! Inteleg ca nu se mai poate face nimic pe cale judecatoreasca, dar ce as putea face in situatia asta?
Asta e problema, ca nu am ce pune in aplicare. Ce diferente sa platesc daca salariata nu a lucrat nici o zi la noi in acea perioada?
Buna dimineata!
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi intr-o problema putin neobisnuita.
O scoala gimnaziala(la care lucrez) a primit de curand o hotarare judecatoreasca definitiva, irevocabila si executorie pentru recalcularea si plata diferentelor salariale pentru anul 2009, pentru o doamna profesoara( mentionez ca desi procesul a fost castigat din 2010 doamna profesoara abia de curand a adus copie dupa hotarare si a facut cerere de plata). Problema care se pune este faptul ca salariata, desi era titulara la noi, nu era salariata noastra in acea perioada. Evident undeva s-a facut o greseala insa, ce putem face noi, ca scoala, in aceasta situatie? Poate fi ceruta cumva anularea acestei hotarari? Cum putem plati drepturi salariale pe o perioada in care nu a figurat nici in statul de plata si nu a fost incheiat nici contract de munca, doamna profesoara fiind detasata la o alta scoala?
Va multumesc frumos!