avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate LauraMirabela

Activitate LauraMirabela

Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua.

Va multumesc pentru raspuns.
Referitor la A1, societatea dispune delegarea personalului, nu detasarea. Am inteles ca la nivel european se foloseste termenul de detasare chiar daca salariatul nu isi schimba angajatorul ci doar locul obisnuit de lucru.
Din cate am vazut in documentul indicat, A1 demonstreaza ca angajatorul plateste contributiile in alta tara din Uniunea Europeana, si exceptiile in care se foloseste acest formular sunt 2 si anume :
1. Detașarea (în cazul activităților dependente);

2. Pluri-activitatea – situația în care lucrătorul desfășoară simultan, în mod obișnuit:
- activitate salariată în două sau mai multe state membre;
- activitate independentă în două sau mai multe state membre;
- activitate salariată și/sau activitate independentă în două sau mai multe state membre.

Angajatii nostri vor desfasura activitate salariata doar in Anglia, timp de 3 luni cu o pauza cand se va reveni in tara pentru vacanta. Imi este neclar in care dintre situatiile de mai sus ne aflam.
In cazul in care facem A1, daca contibutiile le platim in Romania trebuie sa tinem cont de salariul minim al tarii unde sunt delegati/detasati ?

Buna ziua.

Am nevoie de informatii referitoare la munca in strainatate a angajatilor romani care sunt delegati sa lucreze in afara Romaniei.
In situatia de fata societatea romana are un contract de prestari servicii pentru o lucrare in Anglia. Pentru aceasta lucrare se va angaja personal pe o perioada determinata de 3 luni.
Vreau sa stiu daca pentru a putea trimite angajatii sa lucreze in Anglia este nevoie de formularul A1 si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru obtinerea acestuia?
De asemenea, as avea nevoie sa inteleg daca exista si alte documente care se pot obtine mai repede decat A1 si daca se tine cont de legea din Romania sau cea din Anglia? Salariu si contributiile se vor plati in Romania.
Va multumesc.
Va multumesc.
Buna ziua!

Vreau sa stiu daca, in cazul unei concedieri individuale ce nu tine de persoana salariatului, angajatorul este obligat sa plateasca " cel putin un salariu compensatoriu" conform art.78 din CCM la nivel national si in care este termenul de acordare a compensatiei?

Va multumesc.
Buna ziua,

Vreau sa colaborez cu o firma care produce vin in Italia pentru a distribui vinul lor si pe piata din Romania, insa nu stiu mai nimic despre ce presupune acest lucru din punct de vedere juridic si fiscal.As vrea sa stiu daca se poate sa lucrez ca reprezentant al firmei si ce demersuri trebuiesc facute de catre firma pentru export atat in Italia cat si in Romania, sau daca pot sa-mi fac PFA/SRL si sa import eu vinul?

Va multumesc.
Am inteles.
Maine fac sesizare scrisa catre conducere pentru restituirea sumei retinuta din salariu si cer sa fie inregistrata, daca in termen de 3 zile nu imi sunt restituiti banii, merg cu sesizarea la ITM...
Aceasta este procedura?
Va multumesc pentru raspuns.
Eu vreau sa fac sesizare nu pentru ca nu mi-au dat comisioanele, ci pentru ca mi-au retras o suma de bani din salariu.Adica solicitarea s-a intors impotrva mea.Este legal sa se retraga bani din salariu fara sa faca o justificare sau fara sa aiba un act care sa dovedeasca ca nu este un abuz la adresa mea pentru ca mi-am dat demisia si se gandesc ca nu mai am ce sa fac.....
Fac sesizarea pentru ca vreau sa fie verificati si sper ca asa o sa fie mai corecti cu angajatii pe viitor.
In situatia aceasta mai sunt si alti colegi insa ei depind de job si de aceea nu pot sa faca prea multe...
Buna,
Am si eu o problema si vreau cateva sfaturi despre cum ar fi corect sa procedez in situatia pe care urmeaza sa o relatez.
Sunt angajata la o companie din data de 07.03.2011, in data de 01.02.2012 mi-am depus cererea de demisie deoarece in ultimele 3 luni mi-a fost gresit salariul, eu primind mai putin bani decat ne-am inteles.Lucrul acesta s-a intamplat deoarece s-a schimbat conducerea si odata cu asta s-au schimbat si comisioanele angajatilor.Problema este ca noua conducere s-a schimbat in 06.12.2011 insa regulile de comisionare le-au aplicat si pe luna noiembrie, retroactiv.Eu am anuntat conducerea printr-un e-mail de aceasta nelegalitate si mi-au cerut sa demonstrez ca target-ul si comisioanele comunicate de Managerul din inainte sunt valabile si aprobate de conducere.Pe langa acest lucru, au verificat remuneratia primita de mine in lunile anterioare si mi-au retras o suma de bani din salariu fara nicio motivatie legala.
Eu am inteles ca trebuie sa demonstrez ca ei mi-au gresit comisioanele, insa ei nu trebuie sa faca la fel cand retin orice suma de bani din salariu?
Vreau sa fac o sesizare la ITM, insa nu stiu exact procedura legala in acest caz si daca am sanse de succes.
Va multumesc.