avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate MoniTomi

Activitate MoniTomi

In articolil de pe site:
Este vorba, mai exact, despre donatorii de celule stem hematopoietice care au donat pentru un pacient (indiferent că e înrudit sau nu). Iar asigurarea la sănătate fără plata CASS este valabilă numai dacă donatorii nu obțin venituri pentru care e obligatorie plata CASS (din salarii, activități independente sau investiții, de exemplu).

Si am cautat si in ORDONANȚĂ nr. 37 din 31 august 2022. Apoi daca mergeti la articolul 224 si 225 veti vedea ca este specificat exact asta si acolo. Doar daca venitul este sub minimul pe economie.

O zi buna!
Buna ziua! Doar daca venitul este sub salariul minim.

Seara buna!
Discuție Cumparare pod
Buna ziua. In cazul unui apartament/ casa in curte comuna, se poate cumpara podul de deasupra casei, pentru mansardare? Exista legal aceasta posibilitate? Strict pentru marirea spatiului de locuit, casa este pe parter, dar lipita pe o laterala de o alta casa/apartament. Multumesc!
Buna ziua,

As avea nevoie de un sfat. Problema sta in felul urmator. Am cumparat o parcela dintr-un puz unde nu este curent. Am facut la enel demersurile pentru a obtine avizul tehnic de racordare, care l-am si obtinut, in valoare de aprox 20.000EUR. Cei de la enel mi-au spus asa: aveti 2 variante, achitati integral, si pentru o perioada de 10 ani, solicitati despagubiri de la cei care se racordeaza, sau va asociati mai multi si le dati hartie la notar cum ca nu aveti pretentii la despagubiri. Avand in vedere suma mare, as prefera sa ne asociem mai multi. Am vorbiti cu vecinii si ei sunt de acord. Acum as vrea sa mergem la notar si sa semnam hartiile conform carora eu nu am pretentie de despagubire de la dansii. De asemenea as vrea sa scriem ca vom imparti puterea in mod egal, si ca la momentul la care nu va mai fi suficienta puterea pentru consumatorii casnici, sa contribuim din nou toti in mod egal la redimensionarea instalatiei. Si as mai vrea sa le promit ca despagubirile care eu le voi obtine de la cei care nu au participat acum, le vom imparti in mod egal.

Puteti va rog sa ma sfatuiti cam ce fel de act trebuie facut, sau cum sa solicit asta la notar?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția RLV
Nu, am facut noi, fara alte demersuri. Ideea e ca pe acea vreme nu planuiam sa vand, dar acum e alta situatia si as vrea sa rezolv...
Discuție RLV
Buna ziua. Am un apartament cumparat prin credit, la care am facut ulterior modificari, adica am unit camara cu bucataria, iar usa de la bucatarie am zidit-o accesul facandu-se prin usa de la camara (care exista). Deci practic am spart un perete si am zidit o usa. Acum vreau sa vand apartamentul si intrebarea mea este ce trebuie facut ca sa ofer un RLV valid cumparatorului (vrea sa cumpere prin credit bancar). Si m-ar interesa cea mai rapida solutie, pentru ca cumparatorul se grabeste, si vrea sa se mute repede. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Draga Alexandra, eu te sfatuiesc asa, nu mai ii trimite poze sau filmulete cu copilul. Nu il mai contacta de loc. Ochii care nu se vad se uita. El oricum are alte preocupari, cu alcoolul sau/si drogurile din ce spui. Poate uita de voi si nu mai ai probleme. Nu cred ca e cazul sa te invinovatesti ca tai orice legatura cu el, si nici copilul tau nu cred ca va avea motiv sa o faca data fiind situatia. Nu are rost sa mai speri sau sa astepti ceva bun din partea lui, asa ca lasa-l si treci mai departe, ocupa-te de tine si de copil si uita si tu de el. Parerea mea e ca asa e cel mai bine. Pasteaza orice dovezi ai, pentru cazul in care totusi te va actiona in instanta, dar nu mai cauta tu sa il contactezi si sa ii tot aduci aminte de copil, ca nu faci nici un bine copilului si nici tie. Gandeste-te cand va mai creste copilul si va fi capabil sa realizeze ca tata bea sau se drogheaza ce exemplu va fi acest tata pentru copil? Asta iti doresti?
Răspuns la discuția Vanzare apartament prima casa
Multumesc de raspuns. Este legala incheierea unui astfel de contract in codiitile in care in contractul de credit scrie ca timp de 5 ani nu am voie sa vand?
Răspuns la discuția Vanzare apartament prima casa
Multumesc de raspuns. Este legala incheierea unui astfel de contract in codiitile in care in contractul de credit scrie ca timp de 5 ani nu am voie sa vand?
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine. Acum 3 ani am cumparat un apartament prin programul prima casa. Intre timp familia a crescut, mama sta la noi aproape permanent si a mai venit si un bebe. Am vrea sa vindem apartamentul si sa ne mutam in ceva mai mare. Am intrebat la banca, mi-au zis ca au mai avut un caz asa si ca cel care cumpara trebuie sa plateasca cash lichidarea creditului si apoi sa astepte radierea ipotecii, care poate dura chiar si o luna, insa nu au stiut sa imi spuna ce fel de act am putea incheia la notar pentru a il asigura pe cumparator ca ii vom da apartamentul. Dupa cum stiti 5 ani nu ai avea voie sa vinzi decat daca lichidezi creditul. Cumparator nu ar trebui sa ne achite valoarea integrala ci doar valoarea creditului, iar restul sa fie platit la incheierea tranzactiei. Se poate incheia legal un act in acest sens la notar?