avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara Am o întrebare: Dacă donez celule stem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara Am o întrebare: Dacă donez celule stem voi fi scutit ...

Bună seara
Am o întrebare: Dacă donez celule stem voi fi scutit de la plata CASS? Conform og 37/2022., Adică suma către CASS de pe fluturaș o voi incasa ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 20:08, 19 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Da. Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_623...

Cei ce vor dona, începând cu 18 septembrie 2022, celule stem hematopoietice, adică cele extrase din măduva osoasă sau sânge, vor beneficia de scutire de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) timp de zece ani de la donare (...). În momentul de față, celulele stem sunt folosite în tratarea a zeci de boli grave, inclusiv a unor boli de sânge sau a unor tulburări metabolice.
Buna ziua! Doar daca venitul este sub salariul minim.

Seara buna!
Unde ați văzut această condiție?
In articolil de pe site:
Este vorba, mai exact, despre donatorii de celule stem hematopoietice care au donat pentru un pacient (indiferent că e înrudit sau nu). Iar asigurarea la sănătate fără plata CASS este valabilă numai dacă donatorii nu obțin venituri pentru care e obligatorie plata CASS (din salarii, activități independente sau investiții, de exemplu).

Si am cautat si in ORDONANȚĂ nr. 37 din 31 august 2022. Apoi daca mergeti la articolul 224 si 225 veti vedea ca este specificat exact asta si acolo. Doar daca venitul este sub minimul pe economie.

O zi buna!
Aveți dreptate, am înțeles greșit. Mulțumesc pentru atenționare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre salarizare Mihai030 Mihai030 Buna seara, am si eu o nelamurire in legatura cu calculul salariilor: am un venit brut de 5969 lei si detin certificat de handicap. Imi puteti spune care ... (vezi toată discuția)
Venituri din activitati independente și dividende gabriela_iurascu gabriela_iurascu Buna ziua! O persoana obtine venituri din activitati independente de pe un PFA, dar si dividende din profitul unui srl. Pentru aceste venituri datoreaza CAS ... (vezi toată discuția)
Incadrare venituri din affiliate marketing pentru impozit venit persoana fizica UpSetters UpSetters Vreau sa stiu daca, conform codului fiscal (Legea 227/2015), veniturile realizate de o persoana fizica din affiliate marketing (practic comisioane din vanzari ... (vezi toată discuția)