avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate nicu_o

Activitate nicu_o

Si pe vechiul Cod civil s-a aplicat teoria impreviziunii. Problema e daca se poate considera variatia cursului CHF ca fiind imprevizibila. De acord cu riscurile, dar in limita previzibilitatii lor. E previzibil ca un curs sa creasca, dar in situatia de fata a crescut cam mult. Exista multe criterii in doctrina pentru a stabili daca executarea obligatiilor este excesiv de onoroasa. Aceste lucruri depind de judecator si de abilitatile avocatului pentru a demonstra ca se indeplinesc toate conditiile impreviziunii.
In concret, am iesit cu botul masinii (stateam la cedeaza trecerea), a venit celalalt sofer si ne-am zgariat barile. Nu a vrut rezolvarea prin constat amiabil. Sa inteleg atunci ca asiguratorul meu va fi chemat in garantie?
Răspuns la discuția Deschidere societate comerciala
Va recomand un consultant pe drept comercial. Sfatul meu este sa nu va deschideti o asmenea societate, daca dvs personal nu doriti sa obtineti profit din societate. Ajutorul consta in 10.000 euro, de care va beneficia ruda dvs, pe riscul dvs. Daca considerati ca vreti sa infiintati o asmenea societate (sau orice alta societate) va recomand sa redactati un act constitutiv care se reglementeze clar cat mai multe situatii, drepturile si obligatiile partilor.
Buna ziua,

Am primit al 3-lea termen pentru a se introduce in cauza soferul cu care am avut o mica tamponare si asiguratorii:-/. Art 119 prevede ca se citeaza: politia, celalalt sofer si asiguratorul. Ce calitate vor avea celalalt sofer si asiguratorul in acest proces?

Se poate incheia o tranzactie cu celalalt sofer si cu asiguratorul meu ca sa ii plateasca reparatia? (nu urmaresc sa stea omul cu masina nereparata, ci doar sa imi pastrez eu permisul, in fapt e vorba de niste zgarieturi)
Pentru ca nu exista motive de nulitate vreau doar sa mi se comute sanctiunea in avertisment.
In plus exista riscul unor cheltuieli de judecata care nu se justifica in raport cu amenda si nici macar cu reparatiile (zgarieturi), asa ca pot renunta inainte sa li se comunice celor 2 cererea mea.
Răspuns la discuția Contract Romt........m
Daca le notifica intentia de a rezilia ei o pot accepta si emite o factura privind penalitatile acelea uriase de rezilere.
Răspuns la discuția Contract telefonie
A incheiat pe persoana fizica sau pe persoana juridica respectivul contract?
Răspuns la discuția abuzuri operator telefonie
Luati legatura cu recuperatorii de creante, stabiliti cu ei o intalnire in care sa va detalieze situatia (de obicei sunt deschisi catre concilieri). Nu semnati nimic. (in cazul in care va propun un angajament de plata)
Răspuns la discuția Contract Romt........m
notificati-le decesul, cititi in contract daca exista vreo clauza de incetare in acest sens.
Aveti nevoie de un jurist specializat in drept comercial.
Răspuns la discuția datorie mai veche
Puteti constitui o ipoteca mobiliara asupra masinii. Mergeti la notar si apoi la AEGRM.