avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate dumitrulaura

Activitate dumitrulaura

Va rog sa ma ajutati cu privire la cesiunea de parti sociale catre tert si schimbare sediu, deoarece nu stiu ce sa fac in continuare.
Am depus la ORC toata documentatia privind cesiunea si noul sediu. Precizez ca nu am respectat intocmai pasii 1 si 2 deoarece legea 54/2010 a intrat in vigoare chiar in ziua in care am depus actele.
Acum am ajuns in faza de de punere a declaratiei administratorului privind opozitia dupa trecerea termenului de opozitie. Intrebarea mea este: Cum se formuleaza declaratia si de catre cine - vechiul administrator sau noul administrator?
Mentionez ca a fost depusa o astfel de declaratie scrisa de catre vechiul administrator si asociat unic odata cu dovada publicarii in MO a hotararii asociatului unic, adica fara sa mai astepte cele 30 de zile. Mai este necesar sa o depuna sau trebuie facuta alta?
Va multumesc anticipat.

Răspuns la discuția jurist spital
H.G.670/2007, M.O. 448/2007. Deocamdata nu exista modificari.
Răspuns la discuția jurist spital
Vezi ordinul MS 1470/2005. Daca ai un program de legislatie, ar fi super ca pe net nu poate fi vizualizat acest ordin.:(
Răspuns la discuția jurist spital
Stie cineva daca CCM la nivel de ramura sanitara pe anii 2005-2007 a fost prelungit si pt. anul 2008?
Răspuns la discuția jurist spital
Intr-adevar in CCm la nivel de ramura sanitara s-a stabilit acest lucru-7 aprilie zi libera. Dar vezi si ce s-a stabilit si in CCM la nivel de unitate.
Pana la urma e liber sau nu? oricum intr-o unitate sanitara nu poti da liber la toata lumea pentru ca ar fi afectat actul medical. De aceea e important si ce s-a stabilit la nivel de unitate.
Răspuns la discuția Dobanda legala
:)
Răspuns la discuția jurist spital
E vorba de un marinar , dupa nume ar fi arab, angajat pe un vas sub pavilion coreean. Aceste vase , cand ajung in portul romanesc incheie contracte de agent-cred eu- cu agentii de shipping( operatiuni portuare, agenturare etc), care ii reprezinta in port in toate operatiunile pe care le vor efectua. Nici eu nu am date foarte multe, ce pot sa spun e ca obiceiul locului e ca , in caz de urgente etc, aceste urgente sa se platesca de catre aceste agentii. Probabil ca isi recupereaza cumva banii de la armator. Pe mine nu ma intereseaza.
Problema e ca exista undeva o veriga lipsa, ca in astfel de cazuri riscam sa nu ni se plateasca prestatiile. Si eu vreau sa pervin astfel de probleme si nu stiu cum.
In cazul de fata o sa incerc totusi o somatie de plata cu toate ca nu sunt mari sanse in acest sens dar macar poate ii sperii.:D
Si inca ceva, o factura fara termen de plata stipulat cand poate fi considerata scadenta?Nu exista contract. Pot sa o consider scadenta la data primei notificari. As fi vrut o reglementare legala in acest sens.
Multumesc Cristina Boros. Pt. mine e un domeniu in care in fiecare zi mai invat ceva.
Răspuns la discuția jurist spital
Cum pot recupera contravaloarea prestatiei medicale acordate unui cetatean strain care nu prezinta dovada ca plateste asigurare de sanatate si nu face parte din spatiul comunitar(Correa). Cetateanul e reprezentat in Romania de o agentie. Prin urmare, agentia se obliga sa plateasca acel consult. Se emite factura se trimite debitorului dar acesta nu o plateste. Factura nu e semnata de debitor doar trimisa prin scrisoare cu confirmare de primire. Conditiile ce trebuie indeplinite pentru somatia de plata sunt cam evazive. Factura fara semnatura, doar confirmare de primire; factura nu are data scadenta, exista doar aviz medical care dovedeste efectuarea consultului.
De asemenea , pentru viitor, pentru a evita astfel de probleme cum as putea face sa-l oblig pe pacient sa plateasca. Adica sa nu plece fara sa plateasca?!
Răspuns la discuția jurist spital
Acordul cadru se poate incheia cu mai multi operatori economici(art. 69 din H.G. 925/2006). Iar in aceste acorduri- cadru se prevad pentru contractele subsecvente conditii cu privire la , de ex., formulele de ajustare a pretului sau alte conditii specifice(art. 68 din H.G. 925/2006).
Cred ca acest acord cadru are valoarea unei promisiuni de a contracta . Urmand ca in timpul anului , atunci cand e nevoie, beneficiarul sa poata achizitiona produsele stipulate in acord , in conditiile respective , urmand a se incheia contracte subsecvente de furnizare.Depinde de conditiile stabilite in acord cu privire la incheierea acestor contracte. Eu asa am inteles. Daca exista alta parere o astept cu interes.
Nu vrea.Adica vrea sa ramana pe actualul loc de munca dar cu norma intreaga ceea ce nu e posibil datorita recomandarii dr. de medicina muncii.