avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate Alicutza

Activitate Alicutza

Bună ziua.O firmă lichidată voluntar,radiată,are obligația de a depune actele la Arhiva Națională sau le poate păstra la fostul sediu al firmei atâta timp cât prevede legea ( 5,10,50) ani.Este o firmă mică și depozitarea nu ar fi o problemă.Multumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,m-am confruntat cu aceeasi problema in luna aprilie .Mai mult decat atat,DISTRIGAZ mi-a solicitat un act notarial prin care imi dadeam acordul sa platesc proprietarului conductei ( nu se stia cine este acela ) cota parte din eventualele cheltuieli pe care acesta le va face pt modernizare,investitii,etc.Deci sa imi dau acordul ca voi plati nu se stie cat si nu se stie cui.Problema a rezolvat-o ANRE,careia m-am adresat nemaistiind ce sa fac.ANRE a actionat demn de toata lauda si ,brusc,DISTRIGAZ a constatat ca nu trebuie nici un acord notarial si ca ei sant proprietarii conductei.Ca nu s-a facut bransamentul nici pana acum,asta este deja o alta poveste.Va doresc succes !
Buna ziua,
Am depus cerere la Distrigaz sud pt racordare la reteaua de gaze a unei case ,la tara, in jud.Prahova.Casa se afla la sosea ,conducta de gaze care alimenteaza satul de la un cap la celalalt trece prin fata casei.Reteaua de alimentare cu gaze a satelor din zona este veche de peste 30 de ani.Distrigaz sud imi conditioneaza obtinerea avizului de depunerea unei declaratii notariale ,prin care imi dau acordul sa despagubesc investitorul de cota parte a investitiei.Pe o distanta de cativa km santem singura casa care solicitam bransarea,celelalte fiind racordate cu multi ani in urma si nicio familie nu are incheiat un astfel de acord.Mi se pare ciudat sa dau o declaratie ca voi plati o suma pe care nu o cunosc unui investitor ,care o fi acela ?Ma intreb ,daca aceasta suma va fi foarte mare ? Cat timp,dupa bransare,mi se poate cere aceasta despagubire ?Multumesc
Buna ziua,
Sant in urmatoarea situatie
1.pensie + chirie - peste 1900 lei/luna - depun declaratia 600 ?se cumuleaza ?
2.chirie -sub 1900 lei/luna- nu depun declaratia 600
Multumesc
In 2018,CASS-ul de 10 % se calculeaza la total pensie + 60 % din chirie ,deci dupa scaderea cotei forfetare sau doar la 60 % din chirie sau la total chirie ? Declaratia 600 se refera doar la veniturile din chirie sau cumulate pensie + chirie ? Multumesc
Buna ziua,
Am primit doua PV de constatare contraventie,intocmie in aceesi zi,15.05,cu referire la lipsa rovinietei in data de 5.05 ,respectiv 10.05.a.c.
Inteleg ca trebuie,pe langa amenda x 2,sa platesc de doua ori si c/val tarifului de despagubire,adica a rovinietei.Dupa ce platesc toate astea trebuie sa cumpar rovinieta,deci o platesc a treia oara.Valoarea de 28 euro este pe un an ? Am vreo sansa daca fac contestatie ?

Multumesc
Aveti dreptate.Cand am spus ca am contract de asigurare m-am referit la ceea ce iti ofera calitatea de angajat - asigurat somaj,pensie,sanatate.
Chiar daca dividendele sant pt anul trecut,ele nu pot fi considerate venituri care mi-ar putea anula dreptul de a beneficia de ajutorul de somaj ?
Multumesc si scuze pt insistenta dar incerc sa ma lamuresc cat mai exact.
Da,am contract de asigurare .Am omis sa spun ca sant angajata a firmei,cu contract de munca pe durata nedeterminata dar firma nu mai merge si ...asta e.
Multumesc
Buan ziua,
Sant asociat ( 50 % ) la o firma,de la care am ridicat in Ianuarie 2012 dividende 2100 lei brut.Doresc sa stiu daca pot intra in somaj .Mentionez ca indeplinesc toate celelalte conditii ref.la stagiu de cotizare,etc.Cei 2100 lei,impartiti la 12 luni dau mai putin decit indicatorul social de referinta .Cum se calculeaza in acest caz ?

Multumesc