Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Activitate samsungspica

Activitate samsungspica

In data de 29.04.2014 o persoana a trimis pe mail in numele meu o sesizare la locul de munca a fostei mele sotii , in care se spunea ca fosta mea sotie face unele lucruri incompatibile cu statutul ei de functionar public .Aceasta sesizare avea numele meu si CNP meu si binenteles si adresa mea . Numai ca subsemnatul nu am facut eu aceasta sesizare . Am depus la respectiva institutie o cerere prin care rugam sa-mi puna la dispozitie o copie a reclamatiei cu datele de identificare a persoanei ( adresa de mail , ora la care a fost primita sesizarea ) . Astazi am primit de la institutia respectiva o adresa prin care mi se spunea ca sesizarea a fost clasata ca anonima conform OG 27/2002 si nu am primit nici o copie dupa respectiva reclamatie . Cum pot totusi sa primesc si eu o copie dupa respectiva sesizare, din cauza careia am probleme cu fosta sotie , pentru a incerca sa gasesc adevarata persoana care a trimis reclamatia in numele meu .
Daca sora ta a primit apartamentul inainte de a se casatorii inseamna ca acel apartament este un bun al sorei tale si nu mai trebuie sa incerci sa anulezi actul de vanzare - cumparare . Dovedeste cu acte ca era bunul ei propriu cumparat inainte de casatorie si nu ai ce sa mai imparti cu fostul ei sot . Sper ca nu gresesc .
Caldura se opreste mai devreme daca asociatia de proprietari face cerere de oprire a agentului termic.In Bucuresti inca se livreaza agent termic la asociatiile de proprietari .
In blocul in care locuiesc de la 1Aprilie s-a oprit caldura , fara ca noi proprietarii sa fim de acord cu acest lucru . Sunt familii cu copii mici , persoane in varsta sau persoane care nu sunt de acord cu sistarea agentului termic deoarece desi in cursul zilei este cald , totusi seara de lasa racoarea si peretii se racesc si in casa este racoare . Acum unele persoane se incalzesc electric ,alti lasa aragazul deschis in incercarea de a mai incalzi ceva apartamentele . In final daca mai si racim cu medicamentele cumparate cheltuim mai mult decat am fi dat diferenta la caldura Si de aceea va intreb :
- Poate presedintele asociatiei de proprietari impreuna cu administratorul blocului sa opreasca furnizarea agentului ternic fara acceptul locatarilor ?
- Daca nu are dreptul fara acordul proprietarilor ce se poate face ca sa se dea din nou drumul la caldura in bloc ?
Sunt despartit de sotie dar nu am facut inca partajul . Avem o casa inchiriata care s-a construit in timp ce eram casatorit dar in acte este trecuta doar fosta sotie . In acest moment fosta sotie profita de acest lucru si chiria o incaseaza doar ea , mie nu imi da nici un ban . Exista posibilitatea sa blochez acesti bani pana la terminarea partajului ?
Răspuns la discuția Partaj
Va rog , ce valoare se va lua in considerare la partaj ,pentru ca, daca se va lua valoarea de vanzare acesta poate fi vandut pe un pret mic pentru ca partea de despagubire sa fie cat mai mica .
Răspuns la discuția Partaj
Daca o persoana la momentul parasiri domociliului are un autoturism pe care il plateste in rate si care este pe rol la primarie si trecut in declaratia de avere data la serviciu , acesta va fi trecut la partaj ? Daca pana la efectuarea partajului acesta este instrainat acesta mai poate fi trecut ca bun la partaj partaj ?
Discuție Partaj
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema :
1. La partaj cum se face , se calculeaza valoarea bunurilor si se imparte la 2 ,sau dupa calcularea valorii bunurilor acestea se impart in functie de aportul fiecarei parti pe perioada casatoriei ?
2. Daca bunurile se impart in functie de aportul fiecarei parti , atunci cum se imparte un bun daca unul a avut un salariu mai mare ,iar celalalt pe langa un salariu mai mic a muncit efectiv la constructia unei case care acum trebuie impartita .

Va multumesc .
Discuție Partaj
Eu impreuna cu sotia si cu sora ei am construit o vila . Jumatate ii apartine comnatei , jumatate mie si sotiei . Vila este inchiriata unei firme de 5 ani . Chiria se varsa intr-un cont comun pentru ca sotia nu a vrut sa ne facem conturi separate . Titularul contului este cumnata mea iar a doua persoana la banca este sotia mea , eu nu sunt trecut la banca in acte , de aceea eu nu pot sa ma interesez ce suma de bani mai este in cont . Acum sotia vrea sa divorteze si nu doreste sa-mi dea nici un ban . Stie ca neavand bani nu pot sa deschid partaj Cum pot sa-mi recuperez o parte din bani din banca , eu avand dreptul la 25% din chirie , si ce act imi trebuie sa le duc chiriasilor ca acestia sa-mi verse intr-un cont numai pe numele meu 25% din chirie .
Răspuns la discuția Partaj
Stimata doamna avocat , avem o casa care este jumatate a noastra , jumatate a surori ei inchiriata iar chiria intra int-un cont comun la banca . Profitand de faptul ca la banca titularul contului este sora ei ,eu nefiind trecut in acte au scos banii si din o parte din acestia a dat avans la o casa si cu alti nu stiu cati au mobilat-o .Cum pot eu sa blochez acesti bani pana la partaj ?