avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Sotia mea a parasit domiciliu conjugal luand cu ea toate resursele financiare . Am introdus divortul la notar de comun acord ,insa partajul bunurilor eu nu-l pot face deoarece eu nu mai am resurse financiare ,sotia stiind acest lucru fapt ce pe ea no deranjeaza cu cat mai tarziu cu atat este in favoarea ei , sumele putand am inteles dupa un timp sa se prescrie . Se poate face o cerere la judecatorie ca taxa de timbru sa fie platita dupa judecarea partajului avan in vedere acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 15:02, 25 August 2012
Daca tot a plecat cu banii, de ce nu introduceti dv actiunea de divort la judecatorie, urmand ca partajul bunurilor comune sa il faceti dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort? Termenul de prescriptie nu se aplica in cazul partajului bunurilor comune, iar daca nu veti putea achita taxa de timbru, faceti cerere de ajutor public judiciar.
Ce intelegeti prin " resurse financiare "? Ati avut bani in casa si dansa i-a luat ?Aveti vreo dovada a existentei sumei de bani ( daca despre bani e vb) ?
II puteti face plangere pt furt intre soti ( daca n-au trecut 2 luni de cand a plecat cu banii)
Stimata doamna avocat , avem o casa care este jumatate a noastra , jumatate a surori ei inchiriata iar chiria intra int-un cont comun la banca . Profitand de faptul ca la banca titularul contului este sora ei ,eu nefiind trecut in acte au scos banii si din o parte din acestia a dat avans la o casa si cu alti nu stiu cati au mobilat-o .Cum pot eu sa blochez acesti bani pana la partaj ?
gi_jane2 a scris:

Ce intelegeti prin " resurse financiare "? Ati avut bani in casa si dansa i-a luat ?Aveti vreo dovada a existentei sumei de bani ( daca despre bani e vb) ?
II puteti face plangere pt furt intre soti ( daca n-au trecut 2 luni de cand a plecat cu banii)


Buna ziua,

Daca sotul a retras toti baniii din contul sotiei, fiind imputernicit, fara sa-i aduca la cunostinta acest lucru, fara sa o informeze unde sunt, apoi i-a retras imputernicirea de pe contul lui (sotii erau imputerniciti unul pe contul celuila), se poate considera tot ca fiind furt intre soti?
Se poate face palngere, poate constitui motiv la divort?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
irinavasiliu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj irinavasiliu irinavasiliu In cazul in care sotul a contractat singur un credit cu garantie imobiliara, iar ulterior (peste 3 ani) a ramas fara servici, a cerut refinantare, iar banca a ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri daruite inaintea si in timpul casniciei drmon drmon buna ziua. revin si eu pe acest site cu o intrebare. sunt in divort dar o sa se termine in curand. casa in care eu si sotul am locuit nu e proprietatea noastra ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- golirea contului bancar de catre sot Marcelaa Marcelaa As vrea sa stiu... Sunt beneficiarul unui cont la banca si sotul este imputernicit ( cu drept la contul meu), El a luat toata suma din cont si a decis sa de.a ... (vezi toată discuția)