avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Eu impreuna cu sotia si cu sora ei am construit o vila . Jumatate ii apartine comnatei , jumatate mie si sotiei . Vila este inchiriata unei firme de 5 ani . Chiria se varsa intr-un cont comun pentru ca sotia nu a vrut sa ne facem conturi separate . Titularul contului este cumnata mea iar a doua persoana la banca este sotia mea , eu nu sunt trecut la banca in acte , de aceea eu nu pot sa ma interesez ce suma de bani mai este in cont . Acum sotia vrea sa divorteze si nu doreste sa-mi dea nici un ban . Stie ca neavand bani nu pot sa deschid partaj Cum pot sa-mi recuperez o parte din bani din banca , eu avand dreptul la 25% din chirie , si ce act imi trebuie sa le duc chiriasilor ca acestia sa-mi verse intr-un cont numai pe numele meu 25% din chirie .
Cel mai recent răspuns: ContSters72844 , utilizator 20:22, 17 August 2012
In cazul de fata dvs. nu puteti solicita direct chiriasilor sa va fie atribuita 25% din cat vi se cuvine intrucat dvs. sunteti coproprietar asupra vilei nu asupra sumei de bani virate cu titlu de chirie. In cadrul actiunii de divort puteti solicita si partajul ( putand fi introdusa o actiune separata sau sa fie solicitat o data cu actiunea de divort). Instanta va stabili partea dvs. de contributie asupra imobilului precum si a sumelor de bani aferente ce vi se cuvin dupa ce va fi determinata proportional cota-parte a fiecarui coproprietar (adica acei 25% vor fi materializati intr-o suma concreta daca dvs solicitati efectuarea partajului in natura). Pentru efectuarea partajului in natura si pentru a va fi atribuite direct sumele de bani, instanta poate solicita bancii datele necesare (suma disponibila in cont) insa este bine sa solicitati expres acest lucru in cererea de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am urmatoarea speta. Doua persoane (soti) detin in coproprietate un imobil pe care l-au inchiriat. Suma aferenta inchirierii este virata ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra chiriei in divort si partaj lidiac lidiac Ma aflu intr-o situatie imposibila.Va rog, am nevoie de ajutor. Impreuna cu sotul meu detin o cladire cu teren ambele fiind inchiriate, cu contract pe ambele ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 12 ani utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca se mai poate face partaj dupa 12 ani de la divort pe un teren ramas in proprietate comuna si daca cheltuielile impuse de asta, ... (vezi toată discuția)