avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate ionutr81

Activitate ionutr81

buna ziua,
Doresc sa reziliez un contract cu RCS-ul (PJ), dar mi s-a raspuns ca datorita faptului ca nu am anuntat cu 60 de zile inaintea expirarii perioadei contractuale, el s-a reinoit automat cu inca 1 an de zile.
Cum asi putea sa scap de ei? Sunt execrabili din orice punct de vedere.
Multumesc,
buna ziua din nou,
1. Poate tatal renunta la acel stimulent de insertie dupa 11 luni de la nasterea copilului si intra in concediu paternal pana la varsta de 2 ani, si fiind astfel renumerat cu acel 85% din salariu lunar?
2. In aceste conditii, se va suspenda contractul de munca pe intreaga perioada? Daca da, societatea angajatoarea va mai plati la stat in contul angajatului "suspendat" impozite si taxe pe aceasta perioada?
3. Tot in aceeasi perioada, pana la indeplinirea celor 2 ani, tatal poate aplica ca PFA, contract de colaborare cu alte societati, pastrandu-si drepturile de concediu paternal si renumerat cu cei 85%?
Multumesc,
buna ziua,
Tocmai am aflat ca trebuie sa ne inregistram ca platitori de TVA pentru ca societatea partenera dn UK a devenit la randul ei platitoare de TVA.
In conditiile in care am aflat ca in continuare putem sa emitem catre ei facturi fara TVA, acest lucru devine un avantaj in sensul deducerii TVA-ului de pe facturi.

Problema este urmatoarea: in acelasi sediu (punct de lucru- o singura camera) in care ne desfasuram activitatea isi mai desfasoara activitatea si o a doua firma (care nu are declarat acest sediu de lucru deoarce in urmatoarea 1-2 luni oricum se va muta intr-un spatiu autorizat nou).
din ce am inteles trecerea ca platitor de TVA presupune si anumite controale la fata locului? poate sa ne afecteze pe noi cat si pe ceilalti un astfel de control? Care ar fi cea mai buna solutie in acest sens (in afara faptului sa asteptam 1-2 luni pentru ca in perioada urmatoare trbeuie sa facem si niste achizitii iar faptul ca am fi platitori de TVA ne-ar ajuta la deducerea TVA-lui)?
multumesc
multumesc pentru raspuns.
O ultima intrebare: daca persoana juridica din UK (sa zicem ca pe viitor vom avea un partener neplatitor de TVA) ar fi neplatitoare de TVA pe cand noi suntem in RO platitori, la emiterea facturilor catre ei trebuie re-introdus TVA-ul?
salut,
Este vorba in general de servicii software (CAEN 6202) si servicii de marketing/publicitate.
In total facturile lunare se situeaza in jurul a 6-8 000 euro.
buna ziua,
Situatia existenta: in romania exista o firma neplatitoare de TVA care emitea facturi catre o firma din UK tot neplatitoare de TVA, binenteles fara TVA.
De curand insa firma din UK a devenit platitoare de TVA, iar contabilul ne-a comunicat ca:
1. Si noi trebuie sa devenim platitori de TVA
2. chiar daca am fi platitori de TVA am pute emite facturi catre firma din UK fara TVA (desi atat noi cat si ea suntem platitori de TVA).

Intrebarea mea: sunt adevarate cele 2 afirmatii?
raportat la situatia mea...cand celalalta parinte (mama) nu lucreaza, deci nu poate intra in concediu maternal, eu voi fi totusi obligat da intru pentru a nu pierde alocatia pe 1 luna?
stiam ca exista o directiva europeana in acest sens care urmareste ca ambii parinti sa participe la cresterea copilului, si nu tinand cont neaparat daca sunt sau nu in CCC.
Astfel, in cazul meu, sa inteleg ca eu nu trebuie/nu pot sa-mi iau cel putin 1 luna de CCC?
multumesc,
buna ziua,
recent a aparut o lege inc e priveste cresterea copilului ce mentioneaza ca ambii parinti trebuie sa participe activ si cat de cat proportional la cresterea acestuia.

In acest sens s-a dat o directiva europeana prin care tala este obligat ?! ca in decursul celor 2 ani sa-si ia concediu 2 luni.

Cazul de fata este in felul urmator:
- mama nu beneficiaza de concediu postnatal
- tatal a aplicat pentru acei 500 ron bonificiatie care se dau daca se parintele se intoarce inaintea celor 2 ani in campul muncii.

Intrebarea mea este: tatal poate beneficia/este obligat (am inteles ca daca nu s-ar lua s-ar pierde acea bonificatie lunara) in continuare de acele 2 luni? si daca da, cum/cand trebuiesc ele luate? se pot lua fractionar (sa zicem ca in primul an asi vrea doar 10 zile, si asi renunta la restul de 20 din luna)?
multumesc,



buna ziua,
Cazul nostru de fata este in felul urmator:
Am angajat luna trecuta un student la Master ce termina acest an (deci ar fi absolvent faculate 2011 si Master 2013 Iunie/Iulie).
Ulterior am aflat ca se pot acorda pentru absolventi subventii, insa cum el este deja angajat la data absolvirii nu am mai beneficia de aceasta prevedere pentru doar 2 luni? Mentionez ca nu a mai lucrat anterior, deci se pare ca am facut numai jaloane printre.
Intrebarea: exista vreo cale legala prin care am putea beneficia totusi de aceasta subventie?