avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate gh_liviu

Activitate gh_liviu

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti sa tratati apa doar aceea care vine la dumneavoastra, amenajand un bazin de depozitare/stocare nu tot bazinul.
Multa sanatate. Am facut si eu o fapta buna. Si ca orice fapta buna nu ramane nepedepsita. Am primit in spatiul locativ, asa se numeste parca daca te duci la evidenta populatiei si semnezi ca o persoana sta la imobilul tau/adresa casei tale ca sa-i faca buletin. Nu a stat o secunda in imobilul meu, are si alt nume de familie, dar de la o vreme au inceput sa vina amenzi pe numele persoanei pentru care am semnat la buletin. Cand sa ma duc sa platesc impozitul la casa nu ma lasa sa platesc impozitul la casa doar daca platesc inainte amenzile acumulate in ultimul an. Este corect sa nu-mi dea voia sa platesc impozitul la casa daca nu platesc amenzile pentru alta persoana ? Cum sa procedez sa il ,,dau afara'' din imobilul meu ? Multumesc
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acesta este un caz clasic de abuz de drept. Refuzul vecinului de a permite accesul muncitorilor pe terenul sau trebuie sa fie justificat, adica sa arate ca, in cazul in care ar fi de acord, s-ar produce o vatamare a dreptului sau de proprietate. In caz contrar, savarseste un abuz de drept.
Daca nu reusiti sa va intelegeti pe cale amiabila, solutia este o actiune civila ce are ca obiect obligatia de a face. Daca instanta constata ca refuzul vecinului este nejustificat (cladirea nu a mai fost reparata de multi ani, se afla in posibilitatea de prabusire, etc), iar interventia muncitorilor este necesara pentru reparatie/consolidare, il va obliga pe vecin sa va permita accesul pe durata lucrarilor. Muncitorii trebuie sa lase locul in care au intervenit la fel ca inainte de inceperea lucrarii. Se pot face doar reparatii nu si montarea de panouri de izolatie care iau din spatiul de proprietate al vecinului.
Mai este si ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 31 din 25 martie 2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, se refera si la case nu numai la blocuri.
un articol interesant este aici
[ link extern ] /
Buna ziua. Se numeste ,,ghinion''. Inregistrare dupa camera de bord nu veti primi (am incercat si eu). Doar daca faceti plangere penala pentru agentul examinator. Ceva asemanator am patit si eu, insa cu o trotineta electrica. Am aparut in fata masinii si am apasat frana fara sa mai tin cont de ambreiaj Masina s-a oprit brusc si motorul, Cine a apasat primul frana nu stiu. Am comentat ca poate sa ma penalizeze ca s-a oprit motorul. Daca il loveam nu era vina mea. Apoi m-a chinuit in sensuri giratorii (avem 4 sensuri giratorii unul dupa altul) cred ca de vreo 3 ori am intrat in toate. A apasat pedala de frana la o trecere de pietoni, pietonul nu era pe trecerea de pietoni, era in apropiere. Neacordare prioritate trecere de pietoni. Am comentat ca viteaza este de 30 km pe ora daca nu este pe trecerea de pietoni (asa este legea). M-a picat cu vreo 80 si ceva de puncte. A doua oara m-a ,,cantat'' la colegul lui si acesta m-a prins la o intersectie ca cica nu am oprit ... nu era semnul STOP - oprire pe sensul meu ci pe sensul opus ... se recunoaste si din spate acel semn ca are forma distincta ... Al doilea examinator m-a dat jos de la volan ca am comentat si am ajuns pe scaunul din dreapta. Zicea ceva ca merit o amenda ... dar nu putea sa mi-o dea ca nu aveam permis .... A treia data am picat tot la primul examinator, care dupa ce m-a mustruluit preventiv ... (a tinut minte) ... m-a bagat prin toate sensurile giratorii (69 minute m-a plimbat), in marinimia lui m-a penalizat doar ca nu am semnalizat sau am semnalizat gresit schimbarea directiei de deplasare.
comisie de evaluare achizitie publica. Sunt numit membru de rezerva pentru comisia de achizitie publica. A inceput procedura de evaluare azi, s-au solicitat clarificari si a doua zi am fost obligat sa particip la comisia de evaluare deoarece un membru al comisiei de evaluare si-a luat 1 zi de concediu.
Hotărârea nr. 395/2016, prevede la art.126 (10) Autoritatea contractantă are dreptul de a înlocui un membru al comisiei de evaluare cu un membru de rezervă numai dacă persoana care urmează să fie înlocuită nu are posibilitatea, din motive obiective, de a-şi îndeplini atribuţiile care rezultă din calitatea de membru al comisiei de evaluare.
Aici sunt motive subiective … membru comisie de evaluare in concediu de odihna pentru 1 zi, nu sunt motive obiective … ca nu se poate efectua achizitia deoarece un membru este in incapacitate de munca, a doua zi putea continua procedura de achizitie. nu este independent de vointa sa. Procedura de evaluare a fost inceputa, ce sa hotarasc la lamuririle trimise de membrii comisie din care nu am facut parte. Aceasta interpretare este sustinuta si de urmatorul paragraf. Inlocuiesc pe un membru al comisie de evaluare pana la finalizarea procedurii de atribuire.
(11) După producerea înlocuirii prevăzute la alin. (10), calitatea de membru al comisiei de evaluare este preluată de către membrul de rezervă, care îşi va exercita atribuţiile aferente până la finalizarea procedurii de atribuire.
Inseamna ca daca nu-i convine ceva membrului titular care este in comisia de evaluare cere clarificari, intra in concediu pentru 1 zi, si a doua zi membrul de rezerva continua si finalizeaza licitatia in locul acestuia ? este corecta interpretarea mea.

Am rugamintea de a ma lamuri intr-o problema care tine de finante-contabilitate. Sunt angajat pe specialitatea IT la o institutie publica care este ordonator tertiar de credite. In trecut a existat o comisie de receptie a bunurilor si serviciiilor care tin de IT, formata din 3 membri dintre care unul era angajat pe IT, insa nu a mai fost numita de aproximativ 2 ani. Acum in contractele de achizitie care tin de IT este fraza ,,Livrarea produselor se va executa la sediul autoritatii contractante unde se va efectua receptia in prezenta unui angajat de la IT din partea autoritatii contractante si un delegat imputemicit de ofertant.'' Este corecta aceasta procedura din punct de vedere legal ? Un singur angajat de la IT sa inlocuiasca comisia de receptie calitativa si cantitativa (care avea in componenta 3 membri unul de la achizitii, unul de la contabilitate si unul de la IT). Mentionez ca atunci cand autoritatea superioara, respectiv ordonatorul principal de credite - ministerul, face livrarea de bunuri/servicii de natura IT se trimite adresa prin care se solicita numirea unei comisii de receptie cantitativa si calitativa formata din 3 membri + 3 membri supleanti din fiecare categorie, din care obligatoriu 1 membru + 1 membru supelant sa fie de la IT. Va multumesc anticipat si daca se poate furniza si prevederile legale care sunt incalcate sau respectate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A profitat de buna dumneavoastra credinta .... cat costa imobilul ? 100.00 de euro... la 50.000 euro cu 2% (cat este uzual comisionul firmei) este 1000 euro. Vorbim despre un castig ipotetic. Cine pierde cu adevarat este vanzatorul ca apartamentul a fost scos de la vanzare.
Daca mai aveti de vanzare jucarii primite, pe viitor sa scrieti joc .... tip LEGO ... pantofi sport tip adidas, jucarie ... tip barbie ... nu scrieti LEGO, adidas barbie ,,,, etc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil sa aveti 2 probleme. Declaratia din 2015 ca ati luat - nu spuneti ca nu ati luat ca este fals in declaratie si declaratia din 2016 prin care nu apare datoria si asta va fi dovada ca ati inapoiat datoria. Pe aceasta cale trebuie sa actionati. Fiind ,,in familie'' nu ati intocmit nici un inscris doveditor.
Vechime de 4 ani ca si militar angajat pe baza de contact. Am fost angajat in perioada 17/12/1990 - 31/12/1994,(4 ani si restul zile sa folosesc o expresie cazona) ca militar angajat pe baza de contract (MAC) asa cum era in acel moment legislatia. Acum lucrez intr-un domeniu unde varsta de pensionare este de 60 ani. Se poate lua in considerare acei 4 ani lucrati in conditii grele de munca in armata ca sa ma pot pensiona la varsta de 59 sau 58 de ani. Cand am plecat din armata ni se spunea ca o sa fie luati in considerare 3 luni sau 6 luni la an pentru conditii deosebite de munca. Mai este valabil asa ceva ? Multumesc anticipat de raspunsuri.