avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate 5AM

Activitate 5AM

Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
rock1nrolla a scris:

a- E corectă. Degradarea militară se poate aplica doar dacă pedeapsa principală este de cel puţin 5 ani- vezi art 69 CP. Amânarea se poate dispune pentru o pedeapsă stabilită de maxim 2 ani - art. 83 /1/a
c - este incorectă. vezi 83/1/b. Sunt excluse cazurile prevăz de art. 42 lit a şi b NU şi c - culpă!
b corect- se "asumă" că deja s-a aplicat o pedeapsă


Ok, totul e clar cu privire la A.

Totusi, la C, exact ce spui tu au spus si ei in motivare, dar repet, argumentul demonstreaza exact contrariul, ca C este corecta, cel putin in ceea ce priveste conditia de la 83/1/b, ramanand a se considera gresita eventual pentru considerentul cu reabilitarea.
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Salutari!

[ link extern ]

Nu stiu daca s-a mai discutat grila asta, de anul trecut, nr 52, S1. Pe mine ma miră greșeala din motivarea contestațiilor cu privire la varianta C. Ei spun ca varianta C nu este corectă pentru că infracțiunile din culpă nu sunt prevăzute de art. 42, adică tocmai argumentul care susține corectitudinea variantei!!! Aceasta ar fi eventual greșită pentru că o infracțiune din culpă pt. care s-a împlinit termenul de reabilitare nu mai reprezintă un impediment la dispunerea amânării aplicării pedepsei, dar având în vedere că treaba cu reabilitarea este oricum expres prevăzută în articolul care reglementează condițiile în care se poate dispune amânarea îmi e greu să înțeleg unde au vrut să bată cei care au facut grila. Oricum greșeala din motivare este de impardonabilă pt. nivelul ăsta.
Apoi, de ce varianta A e corectă? 4 candidați au facut contestație cu privire la această grilă, dar culmea, niciunul nu s-a referit la varianta A. Cea mai mare parte a motivării se referă la varianta B, adică singura clară, care nu suportă discuții. Singurul loc în care am citit ceva legat de aspectul prevăzut la varianta A este cartea lui Udroiu de penal genaral în care spune sec, cu liniuță (urât mod de a scrie o carte), când vorbește de condițiile dispunerii amânării, că nu are importanță dacă pe lângă pedeapsa principală s-a stabilit și o pedeapsă complementară.

Mă luminează cineva?
Răspuns la discuția Pensie de urmas suspendata.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Pensie de urmas suspendata.
Va multmuesc foarte mult pentru raspuns.

As vrea sa va mai intreb la ce casa sectoriala trebuie sa ma adresez? Eu primesc pensia de la Casa de pensii MIRA. La ei am sunat de 2 ori, in iulie cand mi-au zis ca o sa primesc banii in august, si in august, cand mi-au zis ca trebuie sa trimit un fax la un numar pe care mi l-au dat ei. Nu sunt foarte sigur, dar parca mi-a zis ca e vorba de casa nationala de pensii cea careia trebuie sa primeasca acel fax.
Buna ziua, ma numesc Marius si am 24 de ani. Beneficiez de pensie de urmas de la varsta de 18 ani. Anul acesta am terminat facultatea, urmand sa ma inscriu la master in luna septembrie.
Problema este ca niste domni au facut ceva invarteli si am ramas in aer de 2 luni, iulie si august, pe care nu am primit banii.
Acum vreo 2 saptamani am gasit tot aici pe forum pe cineva care se afla in aceeasi situatie si care a facut ceva cerere, paremi-se, nu mai gasesc topicul.
Eu unul am sunat la Casa de Pensii MIRA de unde mi s-a zis ca s-ar fi dat ceva ordonanta/directiva prin care s-a dispus suspendarea pensiilor celor care au terminat facultatea, dupa care s-ar fi dat alta prin care s-a revocat prima ordonanta/directiva. Un domn foarte amabil m-a indrumat sa trimit prin fax o adresa catre Casa Nationala de Pensii prin care sa cer sa reintre in legalitate si sa imi vireze drepturile banesti de pe cele 2 luni si sa ma repuna in drepturi.
Acest lucru l-am facut saptamana trecuta, dar inca nu am primit nimic.

Ceea ce vreau sa intreb, aceasta adresa poate fi considerata o plangere prealabila? Ma gandesc ca daca ar fi sa ajung la tribunal, atunci sectia de contencios e cea la care trebuie sa ma adresez. Deci as putea dupa 30 de zile sa ma duc sa ma adresez instantei?
Alta solutie nu vad, avand in vedere ca in iulie cand am sunat prima data la MIRA mi s-a spus ca o sa primesc in august si banii de pe luna iulie, dar defapt nu am primit nici in august nimic.

E absolut penibil ce oameni avem pusi in functii de decizie. Nu se gandesc deloc la faptul ca cei carora le taie pensia sunt tineri ramasi fara parinti si deci fara un suport material, care se chinuie sa isi termine studiile asa cum pot. 150 de EURO intr-o tara membra a UE si nici pe aia nu i-ar da. O rusine!
Imi spuneti va rog, ce inseamna mai exact termenul de *sedinta de indata*?
Pt. un referat la drept administrativ am nevoie sa precizez in ce fel de sedinta a fost adoptata o anume hotarare, insa pe actul in cauza se precizeaza *intrunit in sedinta de indata*.

Multumesc anticipat.
X, persoana fizica romana cu domiciliul in Romania, realizeaza in tara, in cursul anului 2010, venituri salariale lunare brute de 900 RON ( timp de 9 luni). In ultimele 3 luni ale anului el lucreaza in Spania, la o societate care are sediul permanent in Romania, unde realizeaza venituri nete de 1200 euro/luna ( 1 EURO - 4,25 RON ). In fiecare luna plateste in Spania un impozit de 140 euro/luna.

Cum se determina impozitul anual al lui X, stiind ca acesta are 2 copii in intretinere?

Am o intrebare in legatura cu al 2-lea paragraf din textul de mai jos.
In materie de procedura penala, exista o obligatie de a se realiza acte premergatoare urmaririi penale, sau ceea ce il deranjeaza pe inculpat este faptul ca desi acestea nu au fost facute, s-a precizat totusi in actul de incepere al urmarii penale ca s-au realizat?
Si cu privire la primul paragraf, avand legatura cu CEDO si nu cu penalul, obligatia de informare a acuzatului intervine doar la momentul trimiterii sale in judecata, deci in acest sens nu poate sa pretinda ca i s-ar fi incalcat dreptul de a fi informat asupra acuzarii?

"Urmărirea penală s-a desfăşurat în secret vreme de aproape un an, fără ca vreun moment eu sau alte persoane acuzate să fi fost informaţi despre existenţa acesteia. Menţionez de asemenea că urmărirea penală a fost începută imediat, fără a se realiza acte premergătoare. Cu toate acestea, în actul de începere a urmării se afirmă că aceasta este începută în urma actelor premergătoare realizate în cauză."
Răspuns la discuția Plangere in fata CEDO
Multumesc pentru raspuns.

Da stiam ca nu prea am de unde si nu prea are cine sa imi dea o cerere gata facuta. O vroiam doar pentru a o citi, sa vad in ce fel se abordeaza problema atunci cand expui pretinsele violari ale protocoalelor.
Eu am starea de fapt pe care trebuie sa lucrez, am modelul de cerere, tot ce trebuie e sa expun ce spuneam mai sus si sa argumentez, deci nu vroiam ceva din care sa ma inspir sau sa copiez, ci doar sa imi fac o idee generala de cum arata, pentru a sti mai apoi in ce mod trebuie structurata expunerea si argumentarea.
Stie cineva sa imi trimita un link unde gasesc una sau mai multe plangeri in fata CEDO?
Nu ma refer la model de plangere si nici la solutionarea acesteia, adica la jurisprudenta, ci o cerere completata, gata de trimis la CEDO.