avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plangere in fata CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plangere in fata CEDO

Stie cineva sa imi trimita un link unde gasesc una sau mai multe plangeri in fata CEDO?
Nu ma refer la model de plangere si nici la solutionarea acesteia, adica la jurisprudenta, ci o cerere completata, gata de trimis la CEDO.
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 11:14, 13 Iunie 2012
Stimat forumist,

La următoarea adresă web aveți, printre altele, o Nota Explicativă destinată persoanelor care completează un formular de cerere, prezentată conform articolului 34 al Convenţiei.

[ link extern ]

Model de cerere deja completat nu există și este total neprofesionist să existe, deoarece fiecare încălcare a unui drept sau libertate protejate de Convenție și Protocoalele Adiționale are specificul său.

Ar fi, strict ca exemplu, absurd să vă dau un model de încălcare a dreptului la viață sub aspect procedural, iar cazul să fie, tot ca exemplu, o violare a dreptului de proprietate.

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
andreigrigoriu, moderator
Multumesc pentru raspuns.

Da stiam ca nu prea am de unde si nu prea are cine sa imi dea o cerere gata facuta. O vroiam doar pentru a o citi, sa vad in ce fel se abordeaza problema atunci cand expui pretinsele violari ale protocoalelor.
Eu am starea de fapt pe care trebuie sa lucrez, am modelul de cerere, tot ce trebuie e sa expun ce spuneam mai sus si sa argumentez, deci nu vroiam ceva din care sa ma inspir sau sa copiez, ci doar sa imi fac o idee generala de cum arata, pentru a sti mai apoi in ce mod trebuie structurata expunerea si argumentarea.
Va recomand sa intrati pe situl lor oficial si sa va uitati (daca stiti limba engleza sau franceza) cam cum abordeaza curtea. Acolo are sa vedeti si cum se plange cineva care pierde si cineva care castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare cedo Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Unde se poate adresa o persoană pentru a putea adresa o sesizare la CEDO? (vezi toată discuția)
Nelamurire material suplimentar formular cedo vasile2013 vasile2013 Intrucat din 2014 formularul CEDO are o alta forma, mult mai exacta, as avea si eu o intrebare legata de anexa la formularul de cerere, cuprinsa in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cedo covaci112233 covaci112233 daca fratele meu aprimit o condamnare cu suspendare de 2 ani si interdictie de 3 ani,dar el o considera pe nedrept,daca ataca la cedo ce libertati i au fost ... (vezi toată discuția)