avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarire penala.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarire penala.

Am o intrebare in legatura cu al 2-lea paragraf din textul de mai jos.
In materie de procedura penala, exista o obligatie de a se realiza acte premergatoare urmaririi penale, sau ceea ce il deranjeaza pe inculpat este faptul ca desi acestea nu au fost facute, s-a precizat totusi in actul de incepere al urmarii penale ca s-au realizat?
Si cu privire la primul paragraf, avand legatura cu CEDO si nu cu penalul, obligatia de informare a acuzatului intervine doar la momentul trimiterii sale in judecata, deci in acest sens nu poate sa pretinda ca i s-ar fi incalcat dreptul de a fi informat asupra acuzarii?

"Urmărirea penală s-a desfăşurat în secret vreme de aproape un an, fără ca vreun moment eu sau alte persoane acuzate să fi fost informaţi despre existenţa acesteia. Menţionez de asemenea că urmărirea penală a fost începută imediat, fără a se realiza acte premergătoare. Cu toate acestea, în actul de începere a urmării se afirmă că aceasta este începută în urma actelor premergătoare realizate în cauză."
Cel mai recent răspuns: ContSters184021 , utilizator 03:21, 9 Iunie 2012
nu este obligat organul de urmarire penala sa va informeze despre existenta sau desfasurarea actelor premargatoare. acestea in mod cert au fost efectuate si au devenit ulterior probe la dosarul penal in care s-a inceput urmarirea penala.
pe de alta parte, avtele premargatoare nu sunt obligatorii daca organul de cercetare penala considera ca sunt indicii suficiente ptr inceperea UP.
in ceea ce priveste respectarea dreptului de a sti acuzatia adusa, cind se incepe UP invinuitul este informat despre acest lucru sub semnatura de luare la cumostinta, moment in care afla si acuzatia adusa.
ulterior, trimiterea in judecata se face exclusiv in urma prezentarii materialului de UP, sub semnatura, si deci veti cunoaste si probele existente, moment in care puteti propune si probe in sprijinul apararii.
:duh:
Candva, unii militieni "convingeau" (bateau) invinuitul pana cand acesta semna si recunostea acuzatiile.

Astazi, unii politisti falsifica direct semnatura invinuitului cum ca i-ar fi prezentat materialul de urmarire penala (au specimenul dvs. de semnatura din "actele premergatoare" daca ati semnat vreun proces verbal de constatare sau vreo declaratie).

Procurorii "lucreaza" cu... si cu "actele" politistilor, nu? :rofl:
Mai "gresesc" vreo litera la nume... vreo adresa de comunicare a unui act de procedura...
Ati vazut vreun "gresit" sa-si prezinte demisia? (Exceptand guvernul Boc, jos palaria pentru gest, nu pentru guvernare!).

Prezumtia de buna credinta (art.14 al 2. Cod Civil Nou) opereaza doar in civil, nu si in penal, fiind exclusa din start (buna credinta) la politisti si procurori. Cu rare exceptii...

De nu ati ales "meseria" asta "productiva" si dvs.? Nu sunteti destul de pervers? :)

Pana la proba contrara... atat declar, sustin si semnez. :hammer:


P.S. Nu uitati ca si presedintii de tribunale sunt numiti... politic. Si nu uitati cine e in politica.
Cum ar putea sa "judece" judecatorii subalterni condusi de presedintele institutiei?
Sunt simpli functionari, salariati si subordonati sefului. :slap:

Gresesc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
ContSters184021, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politisti judiciari falsificatori de acte, manipuleaza procurorul naiv? ContSters184021 ContSters184021 Cum ar trebui sa reactioneze un procuror cand i se prezinta intr-un dosar (cu acte premergatoare) un proces-verbal de constatare a \"faptei\" semnat de doi ... (vezi toată discuția)
Etapele urmarii penale dezca dezca Buna ziua ma adresez dvs in calitate de faptuitor al unei cuze penale. Doresc sa stiu care sunt etapele urmaririi penale? -partea vatamata a intocmit un ... (vezi toată discuția)
Acte premergatoare vs mijloace de proba Micaly Micaly Buna ziua Inscrisurile care au fost administrate in cadrul \"actelor premergatoare\" pot fi considerate mijloace de proba in cazul in care, pe baza lor s-a ... (vezi toată discuția)