avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate mihaipescar

Activitate mihaipescar

Buna ziua!

Sotia mea a achizitionat anterior casatoriei, in 2015, o garsoniera de 22 metri patrati.
S-au achitat toate taxele care au existat la acea data.
Dorind sa achitam acum impozitul, am constatat ca in 2016 avem de achitat 1059 lei pentru acest imobil.
Inteleg ca exista un nou cod fiscal, dar poate cineva sa imi explice aberatia asta?
Pentru o garsoniera de 22 mp vom achita anual de acum incolo 1059 lei?
Si de unde aceasta valoare?
Multumesc!
PS: nu exista nici o companie / PFA care are sediul in locuinta si nu se desfasoara nici o activitate economica in spatiul respectiv. Este doar o garsoniera, in care nici macar nu locuieste cineva in prezent.
Răspuns la discuția Tamponare usoara
Buna seara!
Astazi am fost la divizia de daune a Asiguratorului RCA, unde impreuna cu soferul vinovat am completat mai multe documente. Cei de la daune mi-au facut o evaluare a pagubei, ne-au pus sa descriem cum s-a intamplat etc.
Mi-au notat ce se va repara la masina, ce se va schimba etc, dar nu mi-au oferit un pret pentru aceasta reparatie.
Mi-au cerut nr. de cont bancar unde spun ei ca imi vor vira banii. Voi fi sunat de la sediul central si voi fi intrebat apoi daca banii imi sunt suficienti pentru reparatie.
Mi se pare un pic ciudat modul in care s-a procedat.
Din cate stiu eu, pot opta sa o repar intr-un service cu care au conventie, sau pot sa o repar in regie proprie si atunci da, sunt nevoiti sa imi dea contravaloarea reparatiei (sau un cuantum anume pentru reparatie).
Avand in vedere ca nu am optat inca pentru nici o modalitate de reparatie, nu inteleg de ce mi s-a cerut un cont bancar unde sa se vireze banii? Ce bani? Nu mi-au facut inca nici o oferta.
Au zis ca trebuie sa mai asteptam, sa vedem daca totusi soferul vinovat nu depune contestatie.
Nu ar trebui ca asiguratorul sa plateasca direct service-ului cu care au conventie si eu sa nu am nici un amestec?

Buna ziua!

Ieri am avut un accident rutier, fara victime. Este vorba de o tamponare usoara, cand soferul de pe prima banda, nu s-a asigurat si a intrat in masina mea care circuala pe banda doi. Am ajuns la Politie, unde agentul constatator a hotarat ca este vina persoanei respective.
Aceasta persoana a refuzat plata despagubirilor prin RCA-ul sau, lucru precizat de agent in procesul verbal (conform legii 136 / 95).
Dupa lungi discutii, la firma de asigurare a mea, a vinovatului, am ajuns sa fiu programat la asiguratorul vinovatului, pentru deschiderea unui dosar de dauna.
Am sunat aceasta persoana si s-ar parea ca acum ar fi de acord sa imi ofere RCA-ul. Este de ajuns ca sa ne prezentam la asiguratorul lui, unde sa semneze o hartie cum ca e de acord sa fac reparatia pe RCA-ul lui?!
Răspuns la discuția CAS pentru agenti de asigurare
Va multumesc. Aveti dreptate in legatura cu CAS si CASS. imi cer scuze pentru confuzia pe care am facut-o. Eu faceam referire la contributia de sanatate. Daca nu am de achitat aceasta contributie, pot spune ca m-ati linistit. In legatura cu CAS-ul probabil ca va trebui sa ma interesez la casa de pensii. Multumesc!
Răspuns la discuția CAS pentru agenti de asigurare
in acea perioada nu implinisem inca varsta de 26 de ani si eram coasigurat la sanatate.
In aceasta situatie, se poate spune ca am de achitat contributia la sanatate?
Multumesc!
Buna seara,

In perioada Septembrie 2008 - Iunie 2009 am avut un contract de agent de asigurare pentru o companie de asigurari. Pentru veniturile obtinute mi-a fost virat 10% impozit retinut la sursa de catre companie, In 2010 am achitat catre Finante o regularizare pentru veniturile obtinue in 2009. In toata aceasta perioada nu am fost angajat intr-o alta companie.
Doresc sa stiu daca pentru acea perioada sunt dator in vreun fel de plata CAS-ului? Am auzit in ultima vreme discutii pe aceasta tema, desi la acea data in 2009 - 2010 nu am fost informat, nu am primit vreo instiintare cum ca as avea ceva de plata. Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua!

M-ar interesa care este distanta minima la care un vecin de al meu (pers. juridica), si-ar putea construi o parcare, fata de blocul in care locuiesc.
Mentionez ca intre imobilul vecinului si imobilul meu nu exista gard ci doar un spatiu verde, pe care din cate am inteles l-a concensionat si urmeaza sa construiasca in viitorul apropiat o parcare.
Am incercat sa aflu aceasta informatie de la primaria orasului in care locuiesc, dar fara sorti de izbanda, pers care mi-a raspuns la telefon, spunandu-mi sa revin mai tarziu ca nu au acum aceasta informatie. Primesc fel si fel de raspunsuri: 60 cm, 160 cm, 90 cm. As dori o valoare exacta daca ea exista.
Presupun ca nu poate sa asfalteze parcarea pana in zidul imobilului in care locuiesc!
Multumesc!
Multumesc pentru lamuriri!
Va multumesc pentru raspuns. In cazul in care nu suntem organizati intr-o asociatie de locatari, iar persoana care locuieste la ultimul etaj, nu doreste sa faca reparatie, ci inlocuirea acoperisului cu unul nou, poate emite pretentii la achitarea din partea fiecarui apartament, a aceleiasi sume de bani?