avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate radalexa

Activitate radalexa

Sunt pensionata anticipat. In luna februarie 2019 intru la pensia de drept. Trebuie deousa vreo cerere, sau calculeaza casa de pensii automat si ma pun in drept? Va mulțumesc.
Va mulțumesc
Buna seara. In 2014, intreband la casa de pensii, cand am depus dosarul de pensie anticipată au zis ca pot munci in starinatate daca sunt pensionata anticipat.Acum am intrebat la Anaf si ei au zis ca nu am dreptul.S-a modificat legea din nou, din 2014? Va multumesc
Buna seara. Revin cu acceasi intrebare.Am intrebat la ANAF daca pot fi pensionata anticipat si daca pot lucra legal cu contract de munca in străinătate si au zis ca nu.Intrebarea mea e, s-a schimbat ceva in lege din octombrie 2014 pana acuma? Deoarece la casa de pensii , cand am depus dosarul au spus ca pot, acum cei de la ANAF spun ca nu.Care e adevarul?
Eu muncesc in Italia din 2013, iar in Romania sunt pensionata anticipat.Am aflat ca trebuie sa depun certificat de rezidenta fiscală pentru veniturile obtinute in Italia.In afară de cerera tip catre ANAF si certificatul de rezidenta fiscala italian, ce alte documente trebuie, si daca poate depune altcineva in numele meu, deoarece nu pot veni in tara pana anul viitor in august. Va multumesc
Răspuns la discuția Declararea domiciliului fiscal
Cum trebuie sa procedez pentru a declara domiciliul fiscal in Italia? Am inteles ca trebuie o adeverinta de la fiscul italian cum ca sunt rezidenta fiscal in Italia. Mai trebuie si contractul de munca in copie ? Poate depune sora mea documentele la ANAF?
Va multumesc.
Am intrebat la casa de pensii, unde am depus dosarul pt pensionare anticipata cu penalizare, daca pot beneficia de pensie in cazal in care lucrez in strainatate cu contract de munca si au zis ca nu e nici o problema.Au spus ca in Romania nu pot avea contract de munca si pensie, dar in alta tara pot munci linistita, nu e nici o problema.Acuma nu mai inteleg nimica, e legal sau nu e legal?S-a schimbat ceva in legislatie intre timp, sau doamnele de la casa de pensii sant pe langa lege?
Peste cateva saptamani plec in Italia.Am apostilat certificatul de nastere si hotararea de divort,le-am tradus si am legalizat traducerile la notar.Mai este necesara si supralegalizarea la Camera notarilor publici?
In luna mai firma la care lucrez se va inchide si eu voi pleca sa muncesc in strainatate.As putea plati si in Romania ,din mana,contributia la sanatate ,pentru a-mi pastra calitatea de asigurat in Romania?Daca da,care e cuntumul minim pe care trebuie sa il platesc lunar?