avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate tuni

Activitate tuni

Dupa pensionare am continuat si continuu si in prezent sa functionez oficial ca liber profesionist cu norma de vent. Am dreptul sa cer recalcularea pensiei? Am peste 80 de ani. Mulțumesc.
Dacă sunt PFA cu unic obiect al activității conform CAEN 6202 si norma de venit sunt scutit de impozitul pe venit conform legislația în vigoare privind scutirea de impozit pe salariu specialiștilor IT ? Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa aflu de la Dvstra daca in urmatoarele 2 situatii trebuiesc depuse Declaratia Unica 212 (600):
1 – In calitate de PFA, domeniul de aactivitate cod CAEN 6202, sector 1 Bucuresti, Norma de venit pentru anul 2018 este 31.000 Lei, avand varsta de 79 de ani se aplica reducerea de 40% deci un venit net de 18.600 Lei, deci sub pragul de 22.800 Lei. Trebuie sa depun sau nu Declaratia Unica 212 (600) ? Multumesc.

2 – Fiica mea, rezidenta in Germania, dispune de un apartament in Bucuresti sector 1 si incaseaza o chirie anuala de 27.000 Lei bruto, scazant cheltuielile forfetare deductibile de 40% rezulta un venit net de 16.200 lei, deci sub pragul de 22.800 Lei. Trebuie sa depun sau nu Declaratia Unica 212 (600) ? Multumesc.

Cu recunostinta,

Dr.ing.Adrian Davidoviciu
Descriere In anul 1959 am achizitionat prin Act de Vanzare-Cumparare (semnata olograf de toate partile, ne-legalizata la Notariat), o proprietate compus din un apartament intr-o vila si terenul aferent compus din : (a) gradina 212 mp. in deplina proprietate si (b) cota parte din terenul de 342 mp.pe care este constrita vila. In total sunt trei apartamenta in vila, in posesia a 3 proprietari. In total terenul cumparat este 212 mp. (proprietate exclusiva a mea) + 342/3 (in indivizie cu tot cei 3 proprietar) = 212 +114 = 324 mp. In acela an 1959 s-a semnat si Actul de Vanzare- Cumparare legalizat prin notariat dar in care se mentioneaza ca obiectul este apartamentul mai sus mentionat si cota parte indiviza aferenta de 324 mp. pentru a respecta prevederile Decretului 144/1958 si a evita ca terenul gradina de 212 mp. sa intre in proprietatea statului ! As dori sa legalizez situatia ca explicit terenul gradina de 212 mp. sa-mi fie atribuit ca proprietar exclusiv.
As dori sa stiu ce formalitati juridice sunt necesara si eventual as dori sa fiu asistat juridic in acest caz
. Multumesc.
Răspuns la discuția Dupa radiere societate.....
Multumesc. Tineti-ma la curent dupa ce ati fost la ANAF.
Răspuns la discuția Dupa radiere societate.....
Mai aveti vreo noutate legat de necesitatea de a depune Declaratia 010 la ANAF dupa radierea societatii la ONRC ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Dupa radiere societate.....
Mai aveti vreo noutate in aceasta problema ?

Multumim.
Răspuns la discuția Dupa radiere societate.....
Multumesc, asteptam.
Răspuns la discuția Dupa radiere societate.....
Este plauzibil ca ONRC sa comunice la ANAF (DFP) dar exista si Declaratia 010 (vectorul fiscal) care are capitolul 3 referitor la declararea Radierii. Oare nu este necesara depunerea acestei declaratii ?
Multumesc
Răspuns la discuția Dupa radiere societate.....
Multumesc pentru parere dar totusi ANAF trebuie sa stie ca radierea societatii s-a finalizat si sa opereze aceasta situatie in bazele lor de date. Nu cred ca ANAF-ul urmareste in acest sens Monitorul Oficial...