avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate vrani

Activitate vrani

Răspuns la discuția contract de intretinere
Va multumesc ca mi-ati raspuns !
Buna seara ! Daca sunt casatorita, pot incheia contract de intretinere cu o persoana , doar eu , fara sot ? Eu ma ocup de batran si vrea sa-mi lasa casa doar mie . E posibil ?
Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti , daca este nevoie de autorizatie pentru lucrari la casa pe exterior , mai precis, izolatie cu polistiren si tencuit .Multumesc !
Răspuns la discuția Poprire pe salar
Multumesc de raspuns ilie1111 ! Voi continua sa platesc 1/3 din salar si dupa ce nasc , asa evit executarea imobilului .
Răspuns la discuția Poprire pe salar
Am fost obligata de catre moderatorul gi-jane2 , sa cuplez doua intrebari care au acelasi titlu ,, poprire salar '' , ultima intrebare fiindu-mi stearsa ! Deci , daca am acum poprire pe salar si mi se i-a 1/3 din el, si sunt barbat ,care umeaza sa nasc peste 3 luni si intru in concediu de maternitate, ce se va intampla cu poprirea ? Se poate sista pe periada de doi ani pana ma intorc la munca? Sau poate executorul asa cum mi-a zis, sa imi scoata casa la vanzare, pt. 3000 lei daca intrerup plata pe perioada concediului de maternitate ?Multumesc !
Răspuns la discuția Poprire pe salar
Pt. Admin si Ilie 1111 ! Va multumesc de raspuns ! Tocmai de aceea am precizat si eu suma pt. care sunt urmarita si am facut referire la suma de la care porneste executarea imobiliara , ca din cunostintele mele stiam de 10 000 lei , dar nu eram sigura daca s-a schimbat ceva !Va multumesc , raspunsul ma ajuta enorm !
Am poprire pe salar suma de 3.800 lei. Lucrez 2 ore pe zi si obtin lunar 300 lei . Poprirea nu se poate pune conform art. 729, alin. 3 N.C.P.C. E posibil sa imi urmareasca bunul imobil ? De la ce suma in sus se urmareste bunul imobil ?
Răspuns la discuția Revocarea procurii de vanzare
Nu am avut nevoie de procura , nici la Enel , nici la extras , etc. Chiar daca au decurs in felul acesta demersurile mele, trebuia sa fiu instiintata de revocare , judecatorul trebuia sa admita proba cu audierea proprietarului . Cum il aparam sau salvam pe cel de buna credinta ? Va mai dau un exemplu , sa-mi spuneti care e diferenta :Vecina ma roaga disperata sa merg sa-i platesc cheltuielile la bloc( 900 lei pe luna de iarna ), ca e ultima zi, si imi da banii cand se intoarce seara de la schimbul 2 ! Platesc din banii mei, nu am nimic scris la mana, chitanta e pe numele ei , firesc , iar de situatie stie administratoarea si o alta vecina. Banii nu reusesc sa-i mai scot de la vecina cu pricina si recurg la instanta. In cazul asta cum o scot la capat ? Ca in speta pe subiectul caruia discutam , nu stiu pe ce temei sa fac apel, dupa mine nu s-a judecat pe fond !
Răspuns la discuția Revocarea procurii de vanzare
Cum adica pe numele altei persoane ? A proprietarului casei ! La certificatul energetic s-a eliberat pe numele proprietarului , la conectarea curentului factura pe numele proprietarului , doar la persoana si numar de contact sunt eu !Toate chitantele in original , la fel si certificatul energetic sunt la mine. In procura scrie ca voi achita toate cele necesare (taxe , impozite , etc.) pt. a duce la indeplinire mandatul. Daca esti de buna credinta esti prost ? Ce masuri de precautie trebuia sa-mi mai iau , doar n-am facut intelegerea in piata , ci prin procura la notar. In revocarea procurii scrie ca au primit ambele parti cate un exemplar , si , de fapt nu am primit ! De ce nu s-a judecat pe fond si audierea proprietarului si a altor martori ?
Răspuns la discuția Revocarea procurii de vanzare
Asa s-a intamplat , cand am mers cu clientul la notar pt. promisiunea de vanzare- cumparare , am aflat ca e revocata procura ! Dar , eu nu continuam demersurile daca stiam ca e revocata ?! In prima instanta mi-a respins cererea pe motiv ca facturile si chitantele sunt pe numele mandantului si reiese ca el a achitat. Nu s-a aprobat nici audierea acestuia , considerand ca nu e cazul. Urmeaza sa fac apel, dar mi se pare totul aiurea si nedrept !